Oprița, noul antrenor la Metalul Reșița. Dorinel Munteanu: „Rezultatele din ultimul timp au fost sub așteptările tuturor”

Mihai Andries 26 May. 2014, 08:59 Campionat
Oprița, noul antrenor la Metalul Reșița.** Dorinel Munteanu:

Rezultatele, dar mai ales evoluțiile foarte slabe de pe teren propriu înregistrate de rosso-neri în play-off-ul Ligii a II-a l-au costat pe antrenorul Marian Pană. Acesta s-a despărțit de Metalul, echipa fiind pregătită începând de ieri de Daniel Oprița, care va continua să fie și jucător la echipa din Valea Domanului. 

Directorul general al rosso-nerilor, Jean Turmacu, a confirmat schimbările de la nivelul băncii tehnice:Ne-am despărțit de Marian Pană, Costel Pană, Carol Gurgu și de preparatorul fizic și începând de duminică, Daniel Oprița și cu Apostol se vor ocupa de destinele formației. Oprița va fi principal, iar Apostol secund. Nu am avut nimic ce să îi reproșăm lui Marian Pană,  contractul lui a fost pe un an de zile, și-a îndeplinit obiectivul de a ne clasa în primele șase. Obiectivul pus după intrarea în play-off nu s-a concretizat, șanse nu mai sunt și asta este… Daniel Oprița poate reprezenta și varianta pentru sezonul viitor, momentan el și cu Apostol sunt până la finalul play-off-ului”.

Primarul Reșiței, Mihai Stepanescu, a comentat schimbările făcute la nivelul băncii tehnice a echipei din Valea Domanului, echipă susținută și de la bugetul local. ,,Este decizia acționarului principal, a domnului Rufă, dânsul l-a adus pe domnul profesor Pană. Ne-am și bucurat, de câteva ori ne-am și întristat, dar e adevărat că în ultimele etape echipa parcă nu a mai mers așa cum ne-am fi așteptat, deși erau meciuri cu miză. Nu vreau să comentez prea mult, eu personal m-am înțeles bine și cu domnul Pană, îi mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut bine la această echipă. Este un nume în fotbalul românesc, dar din păcate rezultatele nu iartă pe nicicare dintre noi. Se pare că nici pe dânsul nu l-a ocolit această decizie. În rest, ce pot să-i spun, mult succes pe unde va lucra dânsul”, a declarat edilul-șef.

În ceea ce privește numirea lui Oprița în funcția de antrenor principal, primarul Stepanescu nu a făcut prea multe aprecieri, fiind convins că rezultatele vor dovedi dacă a fost o alegere inspirată sau nu. ,,Sper să ne reorganizăm, sper să fie luată o decizie bună în viitor vizavi de echipa noastră. În ceea ce mă privește pe mine, cred că voi convinge și Consiliul Local vizavi de susținerea fotbalului reșițean și, de ce nu, cărășean. Îi doresc mult succes lui Daniel Oprița, e un fotbalist care s-a consacrat la Reșița, a evoluat la atâtea alte echipe importante. Mă bucur pentru el, este o provocare pentru Daniel Oprița, pentru Apostol, un alt fotbalist pe care eu îl respect. Am înțeles că el va fi secund. Să vedem ce rezultate vor fi obținute, mai ales că avem de-a face cu niște meciuri extrem de importante”, a afirmat Stepanescu.

Întrebat dacă avea cunoștință despre escapadele repetate ale fotbaliștilor de la Metalul, primarul Reșiței a mărturisit că n-a aflat despre astfel de lucruri, dar a indicat vinovații în această situație: ,,Nu cunosc. Ar trebui să existe un regulament de ordine interioară, iar cei responsabili de toată activitatea jucătorilor, de conduita lor, de comportamentul lor ar trebui să fie antrenorul principal și tot stafful lui tehnic„.

Mai bine pentru toată lumea

Marian Pană a explicat motivele plecării sale și a întregului staff tehnic din Valea Domanului. ,,Am avut o discuție cu domnul Rufă, o discuție constructivă, fără alte lucruri, și am considerat că e momentul să nu mai fiu antrenorul Metalului. Consider că e mai bine așa. Le mulțumesc tuturor pentru colaborarea bună pe care am avut-o. Din punctul meu de vedere, cred că am făcut o treabă bună spre foarte bună. Le doresc mult succes în continuare. Poate că e mai bine așa pentru toată lumea. Sunt mândru de ceea ce am realizat la Reșița. Sigur că se putea și că îmi doream mai mult. Le-am mulțumit băieților pentru colaborare și, cu siguranță, m-aș întoarce cândva la Reșița să antrenez, pentru că m-am bucurat și de multe lucruri frumoase aici”, a declarat Pană.

Dorinel Munteanu „Șansele sunt foarte, foarte mici de a mai prinde un loc trei”

Express de Banat a stat de vorbă și cu Dorinel Munteanu, numărul 1 la Metalul, despre schimbările de la nivelul băncii tehnice. ,,Nu mi-aș fi dorit să fie o schimbare de antrenor, dar rezultatele din ultimul timp au fost sub așteptările tuturor. Eu sper într-un șoc la echipă, deși șansele sunt foarte, foarte mici de a mai prinde un loc trei. E foarte greu. Am avut foarte mare speranță, dar echipa împreună cu cei care s-au ocupat de ea nu au reușit să ducă această presiune, deși am avut o șansă enormă. Am câștigat un singur punct acasă și îmi pare rău”, a spus cel pe care patronul Cătălin Rufă îl compară cu Alex Ferguson pe vremea când era la Manchester United.

Oprița, doar pe bancă sau și în teren?

Dorinel Munteanu are o relație specială cu Daniel Oprița, noul antrenor principal al echipei, și îi va da o importantă mână de ajutor. ,,Pentru Daniel este prima experiență de acest gen. El are capacitate și dorință, dar sunt foarte importante cele trei jocuri care au mai rămas. Deși e destul de tânăr, și-a dorit acest lucru, și conducerea administrativă, patronul, toată lumea i-a dat încredere pentru ultimele etape lui și lui Apostol, care e un jucător cu foarte mare experiență, care știe vestiarul, dar care are probleme medicale. Eu cred că vestiarul e cel mai important. Nu știu dacă va continua să și joace. Ar fi o dublă responsabilitate, eu am fost și antrenor și jucător și știu ce înseamnă asta, dar voi discuta cu el să văd. Îl voi susține și pe el, așa cum am făcut și cu Pană”, a afirmat Munteanu.

Sursa: Express de Banat

Mihai Andries 26 May. 2014, 08:59 Campionat
Pe aceeași temă