Olimpia merge ceas pe teren propriu. Pariul pierdut de Bogdan Andone în fața jucătorilor săi

Marius ANGHEL 26 Sep. 2016, 18:08 Campionat

Olimpia Satu Mare își păstrează, cu mici excepții, tiparul pe care și l-a format în acest sezon al Ligii 2 sub conducerea lui Bogdan Andone. Dacă pe teren propriu a câștigat aproape tot în ultimele cinci etape, excepția fiind remiza cu FC Brașov, în deplasare formația din Nord-Vest-ul țării nu reușește să câștige, în afară de jocul cu Șoimii Pâncota, pe care oricine îi învinge.

Sâmbătă, în cadrul etapei a 9-a, Olimpia s-a impus spectaculos în fața propriilor suporteri în confruntarea cu FC Academica Clinceni. Sătmărenii au câștigat din nou dramatic după ce au condus de două ori și au fost egalați cu cinci minute înainte de final. Andrei Ludușan (87) a punctat decisiv și i-a adus trei puncte Olimpiei, după ce înainte Silviu Pană (24) și Mihai Onicaș (56) mai înscriseseră pentru gazde, iar Florin Ștefan (35) și Marius Coman (85) o făcuseră pentru ilfoveni.

A fost și meciul în care antrenorul Bogdan Andone a revenit pe bancă după cele două etape de suspendare. Acesta s-a declarat mulțumit de evoluția elevilor săi și a vorbit din nou despre problemele de la club, care speră să fie rezolvate până la finalul acestei săptămâni.

„Am întâlnit una dintre echipele foarte bune ale campionatului. Toți trei jucătorii pe care i-a băgat în a doua repriză au experiență de Liga 1. E o echipă foarte puternică ofensiv, e o echipă de Divizia A. Asta le-am spus și băieților, am încercat să-i montez, să le transmit mesajul că întâlnim o echipă foarte periculoasă în ciuda situației din clasament. Mă bucur că am început foarte bine meciul, după care am pierdut puțin din ritm și am primit și acel autogol pe o greșeală de gestionare a fazei, dar este o victorie foarte importantă. Mă bucur că băieții au reușit să gestioneze foarte bine repriza a doua și să scoatem maximum din ce am putut scoate și e o victorie care ne dă liniște o săptămână să ne rezolvăm ce e mai important și anume problemele financiare. Sper din tot sufletul ca Primăria, Consilul Județean și oamenii care sunt în oraș și au potență financiară să vină lângă echipă pentru că nu știu cum mai pot gestiona în continuare acești jucători. Nu mai am ce să le spun. Jos pălăria pentru ei, pentru felul în care se pregătesc și pentru atitudine. Sunt greșeli, sunt omenești, dar nu am ce să le reproșez. Silviu a făcut un meci fantastic pentru mine. Meci de meci încercăm să scoatem maximum, să câștigăm și să forțăm puțin autoritățile să ne ajute pentru că e păcat. S-a format un grup unit și ne dorim ca oamenii să vină alături de noi. Băieții sunt în a patra lună neplătiți. Îmi pare rău că nu s-a rezolvat mai devreme”, a comentat, citat de satumareonline.ro, Andone.

Antrenorul Olimpiei a dezvăluit și pariul pe care l-a pierdut în fața jucătorilor săi după acest succes. „Înaintea meciului cu Juventus am pus un pariu.. Dacă pierd îmi dau ei o masă, iar acum, dacă câștigă, le dau eu… Cu mine a fost mai simplu, dar acum eu sunt hotărât ca săptămâna viitoare să cumpăr un porc și să-l sacrific să facem o masă comună. Luni, de ziua lui Silviu, la recuperare, mâncăm o pizza și cu o bere. Astea sunt momentele  care cred că ne apropie și ne unesc ca pe o familie”, a mai spus Andone.

„Meciul de astăzi a fost unul foarte greu, am întâlnit o echipă foarte bună cu mulți jucători de Liga 1. Nu a fost ușor. Am început bine, am dat gol, dar ne bucurăm că s-a terminat cu bine și că am reușit să câștigăm”, a spus, la conferința de presă, și Adrian Ciul.

Cât îl privește pe Silviu Pană, jucător care în ziua meciului cu Academica Clinceni a împlinit 25 de ani, acesta a comentat: „Mă bucur că am ajutat echipa să câștige, că mi-am făcut datoria și sper să mi-o fac în continuare și să avem rezultate cât mai bune. Urmează meciul cu Călărași o echipă tot la fel de bună care anul trecut s-a bătut pentru Liga 1 și sperăm să câștigăm pentru că acasă nu avem voie să pierdem nici un meci. Vreau să dedic golul băiețelului meu și soției mele”.

Cu această victorie, Olimpia Satu Mare a acumulat 16 puncte și a urcat pe locul 7 în clasament. Sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 10-a, echipa lui Bogdan Andone o întâlnește tot pe teren propriu pe Dunărea Călărași.

Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 26 Sep. 2016, 18:08 Campionat
Pe aceeași temă