Olimpia a reușit la Brașov ce nu a putut nimeni în acest sezon. Andone spune cum a dus echipa sătmăreană pe loc promovabil direct: „De aici pleacă totul”

Olimpia Satu Mare a început în forță partea a doua a sezonului Ligii 2. Cu toate că în meciurile amicale susținute în această iarnă nu au arătat foarte bine, echipa lui Bogdan Andone și-a schimbat total fața în jocurile oficiale. Sâmbătă, a câștigat (2-1) de o manieră clară derby-ul din deplasare cu FC Brașov, chiar dacă scorul nu o arată. Cu cele trei puncte obținute în etapa a 22-a, însă și datorită înfrângerii echipei UTA la Brăila, Olimpia a urcat două locuri în clasament și ocupă a doua poziție promovabilă direct în Liga 1.

Sătmărenii au avut un început de joc ezitant, au luat gol după o reușită spectaculoasă a lui Ioan Șerban (12), preluare cu capul și reluare din foarfecă, din 9 metri, lângă bara din dreapta lui Anca Trip, însă avantajul Brașovului n-a rezistat mult. După o mare ocazie ratată de Florin Mureșan (15), cu o lovitură de cap din 6 metri, Octavian Ursu (19) a restabilit egalitatea cu o reluare cu genunchiul din 2 metri pe lângă Florin Iacob după o acțiune rapidă a lui Erdei și Voicu printre fundașii gazde. Asaltul Olimpiei la poarta brașovenilor a continuat, Silviu Pană (24) a trimis o torpilă în transversală, iar Adrian Voicu a reluat cu capul din 6 metri peste vinclul colțului lung, ca apoi același Voicu (26) să rămână cu toată poarta goală după ce l-a driblat pe Florin Iacob, însă să nu fie în stare să înscrie. Krausz (39) și-a adus însă echipa în superioritate după ce s-a înalțat pe linia de 6 metri și a trimis cu capul de la prima bară la cea de-a doua o minge centrată din corner.

În partea secundă, sătmărenii s-au ocupat mai mult să-și protejeze prin toate mijloacele avantajul minim luat pe tabelă, au tremurat la ocazia lui Grigorie (86) de a egala, atunci când a trimis cu capul din 6 metri, din poziție bună, pe lângă bară, iar apoi Kanaloș (90+4) a irosit ultima ocazia a meciului după ce a ciupit mingea la 16 metri, din fața lui Florin Iacob, dar aceasta s-a dus pe lângă.

La finalul confruntării, antrenorul Bogdan Andone era încântat de succesul de la Brașov, Olimpia fiind prima echipă în acest sezon care câștigă pe Tineretului. „Este o victorie importantă pentru noi. Știam că FC Brașov era neînvinsă pe teren propriu în acest campionat, astfel că am pregătit în foarte atent acest joc. Mă bucur că pregătirea de iarnă, cu acel stagiu din Cipru, ne-a ajutat foarte mult din punct de vedere al filozofiei noastre de joc. Mă bucur că băieții au reușit un joc foarte bun, cel puțin în prima repriză. Ca așezare în teren, noi am rămas fideli sistemului de joc pe care l-am jucat în acest campionat indiferent de adversar. Ne organizăm foarte bine și atât timp cât ești organizat și disciplinat în joc e greu să ne bată cineva. Le-am cerut jucătorilor să joace cu agresivitate și să pună tot timpul presiune pe adversar. De aici pleacă totul. Dacă ești montat și implicat în joc ai șanse mari să câștigi. FC Brașov este o echipă bună, cu jucători care oricând pot face diferența. Poate pregătirea de iarnă și-a pus amprenta la acest joc, știam că s-au pregătit doar pe zăpadă, eu cred că mai au nevoie de câteva meciuri să ajungă la un ritm de joc”, a spus, citat de Monitorul Expres, Bogdan Andone.

Pentru Olimpia urmează o etapă de pauză în campionat, fiindcă sâmbătă ar fi trebuit să o întâlnească pe Șoimii Pâncota, echipă exclusă în prima parte a sezonului. Sătmărenii vor avea timp să se pregătească mai bine pentru jocul din etapa a 24-a, de la Sânmartin, cu Luceafărul Oradea.

Totuși, sătmărenii nu vor lua vacanță, deoarece vor susține antrenamente în această perioadă, iar în weekend au programat un amical la Cluj Napoca cu „U” Cluj, liderul Ligii a 4-a Cluj.

Pe aceeași temă