Olimpia a reușit imposibilul. Onicaș, gol de la 45 de metri în ultimul minut, când mai avea doar 8 coechipieri în teren. Lincar: „E o rușine că am pierdut așa” | VIDEO

Olimpia a reușit imposibilul. Onicaș, gol de la 45 de metri în ultimul minut, când mai avea doar 8 coechipieri în teren.** Lincar:
  • Debutul fostului stelist Erik Lincar ca antrenor la Luceafărul Oradea a fost stricat de o reușită superbă a unui alt fost stelist, Mihai Onicaș, mijlocaș la Olimpia Satu Mare.
  • Olimpia a câștigat dramatic meciul din etapa a 5-a a Ligii 2, de pe teren propriu, cu Luceafărul Oradea, scor 1-0, după ce arbitrul i-a eliminat doi jucători și l-a trimis în tribună și pe antrenorul Bogdan Andone.


O nebunie de meci a avut loc sâmbătă la Satu Mare, între Olimpia și noua echipă a lui Erik Lincar, Luceafărul Oradea. Centralul Dan Dreve din Cluj-Napoca a încins serios spiritele în tribune și i-a enervat teribil pe gazde, după ce a eliminat doi oameni din tabăra Olimpiei. Muntean (57) a fost primul scos din teren, pentru o lovitură cu cotul în figură, la Balea, dar situația s-a complicat și mai mult din minutul 75, când Vasile Pop a văzut și el al doilea galben. Între timp, același Pop fusese faultat în careu de Nogo, dar centralul a refuzat penalty-ul.

În această situație, meciul părea compromis pentru Olimpia, oaspeții năpustindu-se în atac, în cele aproape 20 de minute în care au avut doi oameni în plus. Antrenorul sătmărenilor, Bogdan Andone, a fost trimis și el în tribună, pentru proteste și meciul părea să se transforme în calvar pentru galben-albaștrii. Oaspeții au ratat însă toate șansele avute, iar în minutul 4 al prelungirilor s-a detonat „bomba”. Mihai Onicaș a preluat o minge respinsă la disperare de defensiva gazdă, l-a văzut pe portarul Alin Goia ieșit undeva la 12 metri de poartă și a șutat de la 45 de metri, peste acesta, punctând o victorie neașteptată de nimeni.

Lui Erik Lincar nu i-a venit să creadă că a pierdut. „Am preluat echipa de câteva zile, nu puteam face minuni. Nu aveam cum să pregătesc jocul în sensul unei superiorități numerice. E o rușine că am pierdut în asemenea condinții”, a spus antrenorul aflat la debut cu Luceafărul.

Bogdan Andone a rămas la fel de supărat pe arbitraj și după bucuria golului lui Onicaș. „Permiteți-mi să vă pun și eu o întrebare: când vom beneficia de un arbitraj corect?”, au fost singurele cuvinte ale antrenorului la conferința de presă de după partidă.

Olimpia rămâne cu doar două goluri primite în acest sezon, ambele din penalty, la Mioveni în ultimele minute și acasă cu FC Brașov. Cu aceste trei puncte, sătmărenii acumulează 10 puncte și urmă în primele locuri ale Ligii 2, în timp ce Luceafărul rămâne doar cu trei puncte și se află pe loc retrogradabil.

OLIMPIA SATU MARE – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA     1-0
Onicaș 90+4

Anca-Trip – Ciul, Fl. Mureșan, Heil, Iuhas (cpt.) – Onicaș, Krausz (R. Rus ’70) – Villand (Ludușan ’46, Bura ’85), V. Pop, D. Muntean – Faur
Rezerve neutilizate: Andr. Preda – Duruș, Erdei, Sil. Pană
Antrenor: Bogdan Andone
Eliminați: D. Muntean ’57 (roșu direct), V. Pop ’75 (cumul de cartonașe galbene), Bg. Andone ’90+2 (antrenor trimis în tribune)

Goia – Nogo (Feher ’66), Fl. Ilie, Hlinca, I. Ban – D. Lukacs – C-tin. Roșu (cpt.)(Balla ’83), Țegle, Sg. Moga (Cigan ’77), Balea – Arnăutu
Rezerve neutilizate: Ed. Pap – P. Păcurar, D. Costea, Drăgan
Antrenor: Erik Lincar

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Spectatori: 500; Arbitru: Dan Florin Dreve 2 (Cluj-Napoca); Asistenți: Joszef Peter 2 (Sfântu Gheorghe) și Marius Bălan 2 (Dej); Jucătorul meciului: Mihai Onicaș 3.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN și Constantin DEMIAN

Pe aceeași temă