OFICIAL | Brașovul a rămas fără echipă în primele trei ligi, însă pe stadionul Tineretului se vor juca meciuri în Liga 1, după mai bine de doi ani

Marius ANGHEL 21 Jul. 2017, 10:29 Campionat
OFICIAL | Brașovul a rămas fără echipă în primele trei ligi,** însă pe stadionul Tineretului se vor juca meciuri în Liga 1, după mai bine de doi ani

Joi noapte a expirat termenul limită de înscriere în noul sezon al Ligii a 2-a, ediția 2017-2018, campionat care ar trebui să alinieze la start 20 de cluburi. FC Brașov a înștiințat oficial FRF că nu va participa în campionat. În acest sens, directorul sportiv al „stegarilor”, Claudiu Cazan, s-a deplasat ieri la Casa Fotbalului și a depus documentul prin care confirmă că echipa nu va participa în campionatul Ligii a 2-a. „Vă comunicăm că FC Brașov nu va participa în campionatul Ligii a 2-a”, se notează în documentul depus la FRF și care este semnat de administratorul special al clubului, Vasile Dochița.

De altfel, Dochița anunța încă de la începutul lunii trecute că FC Brașov se află în imposibilitatea de a-și continua activitatea. „Nu avem fonduri, astfel că ne aflăm în imposibilitatea să ne înscriem în noul sezon al Ligii a 2-a. Chiar nu are rost să cheltuim banii degeaba. E dureros, dar nu avem soluții pentru participarea în Liga a 2-a. Cred că este pentru prima oară în istorie când Brașovul nu va avea echipă în primele două ligi din România. Trebuie început un proiect nou, serios, credibil, pentru că Brașovul are nevoie de fotbal”, spunea luna trecută Vasile Dochița.

În aceste condiții, sezonul 2017-2018 al Ligii a 2-a va începe fără echipa fanion a Brașovului, iar județul Brașov intră într-o categorie deloc onorabilă, în care nu are nicio echipă în primele două ligi din România! Mai mult, orașul Brașov nu are echipă nici în Liga 3.

Cele 19 cluburi care au drept oficial să participe în noul sezon al Ligii 2 și care au depus cerere sunt: Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureș, UTA, CS Mioveni, Chindia Târgoviște, Dunărea Călărași, CS Afumați, Olimpia Satu Mare, Luceafărul Oradea, Dacia Unirea Brăila, Foresta Suceava, CS Balotești, Academica Clinceni, ASU Politehnica Timișoara, Știința Miroslava, Metaloglobus București, SCM Pitești, Ripensia Timișoara și AFC Hermannstadt.

Metalul Reșița a trimis cerere de înscriere pentru a suplini locul lăsat liber de FC Brașov. Federalii vor decide în aceste zile dacă vor primi sau nu echipa lui Cătălin Rufă în Liga 2. Ar fi al doilea an consecutiv în care clubul lui Rufă ar fi acceptat în eșalonul secund, cu toate că nu a obținut acest drept pe teren, după ce a retrogradat.

După doi ani și două luni, arena brașoveană va găzdui un nou meci de Liga 1

Altfel, dacă Brașovul a rămas fără echipă în primele trei ligi, suporterii din orașul din centrul țării nu vor duce lipsă, pentru o perioadă, de meciuri de… Liga 1. Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, echipa covăsneană nou-promovată în Liga 1, își va desfășura meciurile de pe teren propriu pe stadionul Tineretului din Brașov. O vor face până când vor reuși să își modernizeze propriul stadion și vor obține omologarea sa.

Ultimul meci de Liga 1 desfășurat la Brașov a avut loc pe 27 mai 2015, atunci când FC Brașov termina la egalitate, scor 0-0, cu Gaz Metan Mediaș, rezultat care a trimis ambele echipe în Liga a 2-a. De atunci, FC Brașov a mai jucat două sezoane în Liga a 2-a, a ratat de fiecare dată promovarea, iar în acest sezon nu s-a mai înscris în campionat, clubul fiind în pragul falimentului.

În ultimul sezon al Ligii a 2-a, FC Brașov a capotat în retur, iar echipele care au promovat în Liga 1 au fost Juventus București și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Cele două echipe se vor duela în această seară, de la ora 18:30, pe stadionul Tineretului, de această dată în Liga 1. Cum stadionul celor de la Sepsi nu corespunde standardelor impuse de LPF pentru Liga 1, covăsnenii au solicitat să joace meciurile la Brașov. Potrivit Monitorul Expres, cei de la Sepsi au ajuns la un acord cu primăria Brașov, dar și cu Ioan Neculaie, și în schimbul unei chirii, a plății utilităților și a unor investiții la stadion, echipa pregătită de Vali Suciu a primit acceptul de a juca la Brașov. Cu această ocazie, arena brașoveană revine în circuitul Ligii 1, după mai bine de doi ani și două luni.

Omologare provizorie pentru Tineretului

În ultimele trei săptămâni, oficialii lui Sepsi au modernizat vestiarele, s-a lucrat și la gazon, în tribune s-a făcut curățenie generală, turnicheții funcționează, la fel și camerele de luat vederi. Miercuri, stadionul Tineretului a primit avizul provizoriu pentru Liga 1 din partea Comisiei de omologare a LPF. Pentru că la tribuna I, la sectoarele (U, V, X și Z) dinspre Fartec sunt multe scaune deteriorate, în această zonă accesul spectatorilor va fi interzis.

„Nu au fost probleme majore, turnicheții funcționează, camerele video sunt funcționale, astfel că stadionul Tineretului a primit omologare provizorie pentru meciuri din Liga 1″, a spus Dan Crainiciuc, administratorul bazei sportive.

În lotul celor de la Sepsi sunt mai mulți jucători brașoveni, Dumbravă, Damian sau Burlacu, dar și foști jucători ai „stegarilor”, Attila Hadnagy și Cristi Oros. În stafful medical se află fostul medic al „stegarilor”, Gheorghe Popa, dar și masorul Leonard Silișteanu.

Sepsi va pune în vânzare biletele pentru meciul cu Juventus, vineri, în ziua jocului. Prețul biletelor stabilit de conducerea clubului covăsnean este următorul: 10 lei la peluză, 20 de lei – tribuna a 2-a, 30 de lei – tribuna I și 100 de lei la oficială.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 21 Jul. 2017, 10:29 Campionat
Pe aceeași temă