Oara: „UTA, o echipă valoroasă, dar ghinionistă, sperăm să fie rândul nostru la promovare”

Mihai Andries 21 Mar. 2013, 22:00 Campionat
Oara: „UTA, o echipă valoroasă, dar ghinionistă,** sperăm să fie rândul nostru la promovare

Sunt puține posturile pe care utiștii se bat pentru un loc de titular, dar cel puțin pe dreapta, ca extremă ofensivă, săptămână de săptămână, patru jucători încearcă să intre în grațiile lui Adrian Falub. Capătă și Monac sunt și variante de fotbaliști Under 22, în timp ce Bîrză și Oara vin cu un plus de experiență și chiar valoare. Cel puțin ultimul sosit în Calea Aurel Vlaicu, Claudiu Oara, a fost curtat și de grupări de Liga 1 și este considerat una dintre marile speranțe ale fotbalului alba-iulian. Odată cu ieșirea din peisajul ligii secunde a Unirii, era normal ca atacantul de 24 de ani să-și continue activitatea în altă parte și – până la urmă – a ales UTA.

– Claudiu, ai fost ofertat de cel puțin două echipe în această iarnă și, în final, ai ajuns la Arad…

– La un moment dat, se părea că voi juca în Liga 1, al Mediaș. Dar, mi s-a propus ceva și apoi a fost altceva și am ajuns la Râmnicu Vâlcea. Acolo se dorește cu totul altceva decât laAradși era normal să fac alegerea asta. În plus, ca tradiție, UTA nu se compară cu nu nicio altă divizionară secundă, dar și cu multe formații din primul eșalon.

– Ce ai găsit aici, cum te-ai acomodat?

– Am fost foarte bine primit, mă înțeleg bine cu toți colegii, e un grup unit și valoros laArad. Și în tur, mi s-a părut că UTA are o echipă de valoare și este peste multe echipe din această serie, dacă nu, chiar peste toate. Din păcate, nu a avut noroc în ultimele sezoane, când și-a dorit mereu să promoveze, dar au promovat alte formații care nu și-au propus neapărat asta. A fost cazul Sibiului acum doi ani, când a promovat de pe locul 4, iar acum Corona Brașov e și ea în frunte venind direct din Liga a 3-a…

– Poate va fi diferit anul acesta…

– Cu toții sperăm asta, de aceea am venit aici și să ne antrenăm zi de zi. Chiar dacă am pierdut la Mioveni, păstrăm șanse bune la un loc promovabil, dar pentru asta nu mai avem voie să greșim în etapele ce urmează.

– Ce ți-a spus Adrian Falub în momentul în care te-a introdus pe gazon la mijlocul reprizei secunde?

– Să-mi fac treaba de atacant, să dau gol sau să contribui la faze de gol. Păcat că nu am reușit să revenim pe tabelă, fiindcă la 2-1 am avut o mare ocazie de a egala. Nu pot să zic că am avut un debut prea reușit. Era și puțin greu, fiindcă venisem la echipă doar de câteva zile. Dar, le mulțumesc antrenorilor că au avut încredere în mine, sper să mă revanșez în meciurile următoare. Indiferent că void a sau nu goluri, important este ca echipa să-și îndeplinească obiectivul.

– Care sunt principalele noastre contracandidate?

– Din punctul meu de vedere, sunt două: Poli Timișoara și Damila Măciuca. Vâlcenii chiar m-au impresionat ca joc, dar și în urma achizițiilor pe care le-au făcut în această iarnă. Au sosit câțiva jucători de Liga 1 care au ridicat nivelul echipei. Dar, până la urmă, noi trebuie să ne uităm doar în curtea noastră și să ne câștigăm meciurile.

– Adrian Falub a și declarat, dar și îți spune mereu la antrenamente să nu uiți că acum ești la UTA și nu la Alba Iulia. Simți că se pune o presiune suplimentară pe tine?

– Joc de la 17 ani în Liga a 2-a și cred că am învățat să gestionez momentele grele și importante din cariera mea. Eu obișnuiesc să mă antrenez cât mai bine, iar antrenorii sunt cei care decid dacă merit să joc.

– Apropo de Alba Iulia, cum comentezi falimentul fotbalului din Cetatea Unirii?

– Îmi pare foarte rău că s-a ajuns aici, fiindcă cel puțin eu eram dispus să joc gratis pentru Unirea cel puțin până în vară. Am crescut laAlba Iulia, le datorez mult oamenilor de acolo, dar, din moment ce nu a mai fost posibil să evoluez la Unirea, trebuia să-mi continui cumva cariera.

– E bine că aveți un patron care spune mereu lucurilor pe nume, chiar dacă uneori nu e comod pentru unii fotbaliști?

– Personal, cred că da, deși, poate, jucătorilor mai sensibili le+ar putea face rău acest lucru. Dar, domnul Marțian ne-a spus foarte clar că el va face tot ce ține de el pentru a promova din acest an și e normal să aibă nemulțumiri dacă lucrurile nu merg cum dorește dânsul. Sperăm doar să nu-l mai dezamăgim niciodată.

 

Sursa: Sport Arad
 

Mihai Andries 21 Mar. 2013, 22:00 Campionat
Pe aceeași temă