„Nu suntem Barcelona, dar suntem lideri în Liga 2”. Oprița spune că eliminarea și penalty-ul ce au facilitat victoria lui Juventus cu Metalul au fost clare

Juventus București e liderul Ligii 2 la final de tur și pornește cu prima șansă la promovarea în Liga 1. Gruparea din cartierul Colentina are momentan un avans de opt puncte față de următoarele trei echipe, dar acesta s-ar putea micșora față de FC Brașov, în cazul în care „stegarii” își câștigă meciul de astăzi cu CS Afumați.

Cu un parcurs fără înfrângere din etapa a doua, de altfel și singura din acest sezon, Juventus scârțâie însă în acest final de an. Jucătorii lui Daniel Oprița nu mai câștigă așa ușor în campionat, ba chiar își atrag din ce în ce mai multe contestații din partea adversarilor. După remize fără goluri cu Chindia și CSM Râmnicu Vâlcea, pentru Juventus au urmat trei succese la limită: 2-1 cu Foresta, 1-0 cu Dacia Unirea și 2-1 cu Metalul Reșița. Cu sucevenii și Metalul au câștigat după ce au evoluat încă din prima repriză în superioritate numerică și au primit și penalty-uri.

Sâmbătă, la Ghermănești, după ce i s-a refuzat un penalty în minutul 5, „lanterna roșie” Metalul nu a mai stat la mâna arbitrului și a reușit în cele din urmă să deschidă scorul în meciul cu liderul la o fază în care Sebastian Cioranu (14) a trimis în vinclu o minge bâlbâită în careu de defensiva adversă. Avantajul ilfovenilor nu a rezistat mult, deoarece arbitrul Dan Grigore Botescu (București) a dictat fără ezitare lovitură de pedeapsă pentru Juventus la un corner. Cazan a reluat cu capul spre poartă, mingea l-a lovit în mână pe Cristian Ionescu, care se afla cu spatele către faza de joc, iar Bogdan Chipirliu (18) nu a ratat de la punctul cu var. Ionescu a și fost eliminat la această fază, astfel că Juventus s-a trezit în superioritate numerică și într-o mare situație de a câștiga lejer și acest joc. Avantajul numeric pe teren nu a făcut-o pe Juventus să domine autoritar jocul, golul victoriei venind abia în partea a doua a meciului. Bustea (56) a înscris cu un șut din interiorul careului și i-a adus liderului alte trei puncte care o păstrează în fruntea clasamentului.

Privită suspect din exterior, atât de microbiști, cât și de celelalte echipe care sunt adversarele lui Juventus la promovare, victoria obținută după un nou penalty și o altă eliminare a fost comentată acid și de conducătorul echipei Metalul Reșița, Cătălin Rufă. Finanțatorul clubului reșițean mutat în această vară în Ilfov e revoltat pe arbitraj și cere federației să ia atitudine împotriva acestora, deoarece greșesc mult prea des și influențează desfășurarea campionatului. Rufă e sătul de greșelile de arbitraj făcute împotriva echipei sale și spune că Juventus a fost avantajată clar în meciul de sâmbătă.

În schimb, antrenorul echipei din Colentina, Daniel Oprița, e convins că eliminarea și penalty-ul din meciul cu Metalul au fost dictate corect. „E bine că suntem aici (n.r. – pe primul loc), dar trebuie să fim în continuare atenți. Cu Metalul am avut un meci greu și le-am spus băieților că adversarii nu au ce să piardă. A fost clar penalty și roșu. Dai roșu dacă a scos mingea din poartă cu mâna. Orice echipă o să aibă probleme pe acest teren, e cel mai prost pe care am fost până acum”, a comentat Daniel Oprița în cadrul emisiunii Fotbal la matineu de la radio Sport Total FM.

În următoarele două etape din 2016, primele din retur, Juventus joacă vineri, de la ora 18:00, la Mioveni, iar apoi primește vizita lui FC Brașov. „Urmează două meciuri foarte grele și avem și probleme de efectiv, jucători suspendați sau accidentați. Meciul cu Mioveni va fi un meci care te face să te simți fotbalist, jucăm pe nocturnă, pe un teren bun. Sper să nu ne pună probleme nici terenul prea bun. Nu suntem Barcelona, că suntem din Liga a 2-a, dar suntem lideri în Liga a 2-a”, a mai spus Oprița.

Juventus a jucat cu Metalul în formula: R. Stoian – Wallace, Beța, Al. Vasile (Carabela 42′), Val. Dima – Bărbulescu (cpt.), Băjenaru – Fl. Cazan (Buhăescu 54′), Chipirliu (Dr. Florea 79′), Bustea – Al. Nica. Rezerve neutilizate: Fila – Vl. Opriș, Al. Roșca, Mareș.

Foto: Codrin ANTON

Pe aceeași temă