Nu mai vrea la Severin! Adrian Mititelu s-a întâlnit cu primarul din Târgu Jiu și au vorbit despre mutarea pe stadionul celor de la Pandurii. Anunțul lui Romanescu

Marius ANGHEL 20 Jun. 2019, 15:03 Campionat
Nu mai vrea la Severin! Adrian Mititelu s-a întâlnit cu primarul din Târgu Jiu și au vorbit despre mutarea pe stadionul celor de la Pandurii.** Anunțul lui Romanescu

Noul stadion din Târgu Jiu se preconizează că va fi bun de joc spre finalul lunii iulie, însă nu doar Pandurii ar urma să-și dispute meciurile de pe teren propriu pe această arenă de 12 de mii de locuri care trebuia să fie gata cu mai bine de doi ani în urmă și care, de curând, a ratat șansa de a organiza Supercupa României. Izgonită din Craiova, echipa lui Adrian Mititelu, U Craiova 1948 SA, își dorește, la rândul ei, să îți desfășoare acolo jocurile de acasă din noul următorul sezon de Liga 3. În ediția recent încheiată, acasă pentru „FC U Craiova”, așa cum le place suporterilor din Peluza Sud 1997 Craiova să îi spună echipei, a însemnat stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin.

În acest scop, Mititelu a fost miecuri la Târgu Jiu și s-a întâlnit cu primarul orașului, Marcel Romanescu, pentru a discuta despre această posibilitate. Edilul-șef a făcut pe ghidul în turul stadionului, s-a ajuns la un acord verbal și a rămas ca Mititelu să înainteze cererea oficială ca echipa care îl are în acte ca finanțator pe fiul său să joace pe noua arenă.

„S-au făcut multe speculații în legătură cu arena sportivă de la Târgu Jiu. Am avut și avem în continuare oferte serioase de la numeroase entități interesate de noul stadion. Astăzi m-am întâlnit cu Adrian Mititelu, patronul F.C.U. Craiova 1948. Nu numai că i-a plăcut foarte mult stadionul pe care, de altfel, l-a caracterizat ca fiind cel mai frumos din câte a văzut în țară, dar mâine ne va înainta o cerere oficială prin care își manifestă dorința ca și echipa sa să joace meciurile aici. Prin urmare, cele mai iubite echipe ale Olteniei, Pandurii și Craiova, vor evolua la Târgu Jiu”, a anunțat Romanescu pe pagina sa de Facebook.

În sezonul care tocmai s-a încheiat, primul după promovarea în Liga 3, U Craiova 1948 SA și-a disputat meciurile de pe teren propriu tocmai la Drobeta Turnu Severin, pe stadionul Municipal, fiindcă autoritățile din Craiova nu i-au permis echipei lui Mititelu să joace pe noul „Ion Oblemenco”, acolo unde au drept să evolueze doar echipe din Liga 1. U Craiova 1948 SA a jucat la Severin, acasă, fără să aibă sprijinul galeriei Peluza Sud 1997 Craiova, aceasta încurajând echipa doar în meciurile din deplasare. „FCU” a ratat promovarea și a terminat pe locul 2 în Seria a 3-a a Ligii 3, în dauna celor de la Turris Oltul Turnu Măgurele, care au un avans de 12 puncte.

Mititelu speră ca mutarea echipei sale pe noul stadion din Târgu Jiu să îi facă pe suporterii echipei să revină la sentimente mai bune și să o susțină și în meciurile de pe teren propriu.

Stadionul, gata la finalul lunii iulie sau la începutul lui august?

Stadionul din Târgu Jiu încă nu a fost finalizat, deși mai multe termene date s-au încheiat demult, însă, la finalul lunii iulie sau la începutul lui august, se preconizează că lucrările vor ajunge la sfârșit. Pandurii ar trebui să fie principala gazdă a arenei de 12.000 de locuri, însă și alte echipe își doresc să evolueze în orașul capitală a județului Gorj.

„În ceea ce privește lucrările, din păcate modul în care au evoluat nu a depins de noi, fiind vorba despre un contract între Compania Națională de Investiții și constructorul de la Cluj. Mi-am dorit mult să avem evenimente sportive importante organizate pe arena de la Târgu Jiu și le vom avea. Urmăresc îndeaproape modul în care se muncește la stadion. Tot ceea ce ține de Primăria Municipiului Târgu Jiu s-a făcut la timp și cu rapiditate. Finalizarea lucrărilor depinde doar de cât de repede se mișcă constructorul. Curând vom inaugura și acest obiectiv de care cetățenii sunt foarte interesați”, a mai spus primarul orașului Târgu Jiu.

Noul sezon al Ligii 2 începe pe 3 august, în timp ce Liga a 3-a are programat startul pe 24 august.

Marius ANGHEL 20 Jun. 2019, 15:03 Campionat
Pe aceeași temă