„Nu distrugeti 100 de ani de istorie fotbalistică”. Brăila, motivată de propriul mesaj la meciul cu Gloria

Marius ANGHEL 04 May. 2015, 15:58 Campionat

CF Brăila a câștigat sâmbăta trecută pentru prima dată de la începutul turneului play-off, 3-2, în partida de pe teren propriu cu Gloria Buzău. Un meci înaintea căruia, jucătorii au afișat un banner pe care scria „Nu distrugeti 100 de ani de istorie fotbalistică”, iar acest mesaj era adresat oficialităților locale. De asemenea lovitura de începere a jocului a fost dată de Nicu Pascu, un fost jucător important al fotbalului de la malul Dunării. Pentru că ambele combatante au deja realizat obiectivul pentru acest sezon, meciul de pe Municipal a fost unul de vacanță, dar cu multe goluri. Brăilenii și-au dorit mai mult decât adversarii lor să câștige și au reușit prima victorie din turneul play-off.

Meciul a început în nota de dominare a elevilor lui Viorel Ion. Pălimaru (min. 9) a șutat pe spațiul porții, însă Mitrea nu a avut probleme în a reține mingea, iar cinci minute mai târziu Burlacu a trimis mingea pe lângă vinclul porții brăilene. Gazdele au periclitat poarta buzoiană abia în minutul 18, Dima a pătruns în careu și a trimis mingea peste transversală. La faza imediat următoare a fost rândul lui Burlacu să-și treacă numele pe lista ratărilor. Buzoienii au continuat să atace și puteau deschide scorul în minutul 22, când Marcu a executat foarte bine o lovitură liberă, numai că Pălimaru a reluat mingea, cu capul, direct în brațele lui Mitrea.

Cu toate că a avut o evoluție ceva mai palidă în prima repriză, CF Brăila a deschis scorul în minutul 27 grație acțiunii personale ale italianului Salvatore Novello. Bucuria gazdelor a durat doar cinci minute, deoarece Mugurel Dedu (min. 32) l-a văzut ieșit din poartă pe Mitrea și a șutat în vinclul porții brăilene, restabilind egalitatea.

Repriza a doua a fost la discreția gazdelor. La începutul părții secunde, Novello în două rânduri și Necoară i-au dat ceva bătăi de cap portarului Gloriei. Brăilenii au mărit presiunea asupra careului advers iar în minutul 74 au preluat din nou conducerea, Ungureanu a centrat în fața porții, Novello a șutat de la patru metri și scorul a devenit 2-1 pentru gazde. Un minut s-au bucurat brăilenii, pentru că la faza următoare Dedu l-a învins din nou pe Mitrea și a restabilit din nou egalitatea. Elevii lui Pânzaru s-au masat în jumătatea adversă de teren și cu opt minute înainte de finalul meciului Ungureanu a marcat golul de trei puncte pentru CF Brăila.

Declarații după meci:

Alin Pânzaru (CF Brăila): „A fost un meci plăcut între două formații fără griji în acest campionat, dar cu emoții în ceea ce privește viitorul lor pe scena acestui eșalon fotbalistic. Mi-am dorit o anumită abordare a partidei din partea jucătorilor noștri și pot spune că sunt mulțumit de prestația, pe ansamblu, a echipei. Vor mai fi meciuri în care voi da credit tinerilor, pentru că în cazul în care vom reuși să trecem peste impasul financiar din acest moment, pe ei vom miza de acum încolo”.

Viorel Ion (Gloria Buzău): „Consider că un egal era un rezultat echitabil. Noi am avut mai mute ocazii în prima repriză, am egalat imediat după primele două goluri primite dar pe final s-a văzut lipsa celor trei titulari pe care nu i-am avut la dispoziție pentru acest joc. Această înfrângere nu ne împiedică să încheiem campionatul pe locul al treilea”.

CF BRĂ‚ILA        3
GLORIA BUZĂ‚U    2

Novello ”20,”74, Bg. Ungureanu ”82 / Mug. Dedu ”32, ”75

Mitrea – G. Niță, Ghiocel, Bârsănel, Necoară (cpt.) – Petean, Dojcinovic, M. Dima (A. Radu ”79), G. Iordache (Bg. Ungureanu ”62) – Pușcașu (Mucuță  ”79), Novello
Rezerve neutilizate: A. Comănescu – Olenic, Cr. Stângaciu, G. Gheorghe
Antrenor: Alin Pânzaru

D. Sârbu – A. Iordache, Amet, Dăniță (cpt.), M. Drăguț – G. Marcu (Koprindzhiyski ”86), Cl. Dumitrescu – N. Popescu, Mug. Dedu, D. Burlacu (Răduca ”32) – Pălimaru (Tigoianu ”83)
Rezerve neutilizate: Stoicescu – Agache, Al. Ioniță, Bobe
Antrenor: Viorel Ion

Stadion: Municapal (Brăila); Spectatori: 300; Arbitru: Sorin Andrei Antonie (București); Asistenți: Romică Bîrdeș (Pitești) și Florin Pucheanu (Ulmi); Jucătorul meciului: Salvatore Novello.

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Obiectiv Vocea Brăilei

Marius ANGHEL 04 May. 2015, 15:58 Campionat
Pe aceeași temă