Niculescu: „Sper să fie eliminate play-off-ul și play-out-ul pentru că nu le văd rostul”

Marius ANGHEL 18 May. 2015, 16:00 Campionat

Antrenorul echipei CS Mioveni, Claudiu Niculescu, a fost foarte mulțumit de rezultat și de jocul prestat de jucătorii săi în partida cu Unirea Tăr­lun­geni, de sâmbătă, scor 3-1.

„Mă temeam înainte de acest joc de faptul că elevii mei și-ar putea ieși din ritm și că pauza de trei săptămâni în care nu au mai disputat jocuri le va cauza. Nu a fost din fericire așa, iar elevii mei au dovedit încă o dată că au ca­racter și că sunt băieți serioși. Am obținut trei puncte prin care ne-am consolidat matematic poziția a doua în clasament. Vom lupta și în celelalte jocuri pe care le mai avem de disputat până la final, pentru a duce la îndeplinire acest obiectiv. În ce privește sezonul următor, este prematur să ne dăm cu părerea, pentru că întreg fotbalul românesc a devenit imprevizibil, mai ales li­gile inferioare. Nu trece o săptămână fără să nu se retragă echipe fie din liga a doua, fie din a treia. Nu se știe pe ce criteriu se va merge din vară, sper să fie eliminate play-off-ul și play-out-ul, pentru că nu le văd rostul. La noi fotbalul stagnează. La starea financiară precară pe care o au echipe din ligile inferioare, este greu de crezut că, dacă se va forma doar o singură serie în liga a doua, acestea și-ar permite să parcurgă distanțele lungi cu avionul. Din punctul meu de ve­dere, o singură serie cu 18-20 de echipe ar fi puternică și ar veni din urmă mulți jucători tineri”, a declarat Niculescu.

Niculescu, aproape de finalul cursurilor PRO

Cursurile pentru obținerea licenței UEFA PRO se apro­prie de final. Luni, candi­dații vor primi vizita unui cunoscut consultant tehnic.

Massimo Lucchesi este invitatul special al Școlii Federale de Antrenori la o nouă lecție pentru cursanții PRO, programată luni, 18 mai, de la ora 9.00, la Casa Fotbalului. Italianul e consultant tehnic și autor de numeroase cărți de specialitate, precum și director al site-urilor allenatore.net și soccersolutions.net. Partea teoretică va fi urmată și de o lecție practică, de la ora 13.00, pe stadionul Juventus din București. Marți și miercuri, antrenorii înscriși la cursurile pentru obținerea licenței PRO vor continua un modul practic început în prima săptămînă din mai.

Cursurile se vor încheia în luna iu­nie, odată cu prezentarea lucrării de licență, examenul scris și susținerea rapoartelor după o săptămînă de practică și observarea unor meciuri internaționale.

Printre antrenorii care urmea­ză în acest sezon Cursurile PRO se numără și principalul Mioveniului, Claudiu Niculescu, dar și piteșteanul Mihăiță Ianovschi, secund la Rapid, și Constantin Schumacher, fost jucător la FC Argeș.

Articol scris de Silviu Mihai

Marius ANGHEL 18 May. 2015, 16:00 Campionat
Pe aceeași temă