Niculescu: „Nu pot spune în totalitate că Mi­oveniul joacă tot ce eu îmi doresc”

Mihai Andries, Silviu MIHAI 08 Oct. 2014, 10:04 Campionat
Niculescu:**

CS Mioveni merge strună în campionat, având trei vic­torii consecutive, serie pe care nu a mai realizat-o de foarte mult timp, iar în Cupă s-a calificat mai de­par­te, în dauna deținătoarei Cupei, Astra. Cu toate a­ces­tea, antrenorul Claudiu Niculescu are o ne­mul­țu­mire, tehnicianul simțind că elevii săi pot să joace mult mai bine și să dea mult mai mult pe teren. Principalul galben-verzilor a vorbit despre acest aspect la finalul par­tidei de la Slatina, unde mai întâi a analizat și rezultatul obținut în fa­ța oltenilor.

„Am spus înainte de a­cest meci că nu mă mulțumesc doar cu un egal aici, pentru că știu valoarea echipei mele. Ne-a ajutat puțin și Dumnezeu și am reușit să plecăm de aici cu 3 puncte, foarte importante, de altfel, în economia cla­samentului. Chiar dacă în repri­za întâi am ieșit mai greu, era normal să fie așa, pentru că era totuși echipa-gazdă, era condusă, era nor­mal să pună și mai multă presiune. Băieții mei sunt tineri și s-au speriat puțin… Au pus ei însă presi­une, dar fără prea mari ocazii de gol, cu excepția aceleia a lui Bobi Verdeș, din finalul jocului… Cred că, în rest, nu au fost probleme. O­biec­tivul nostru este să ne clasăm între primele cinci în campionat, dar, dacă avem șanse, rezultatele ne ajută și avem posibilitatea să ne luptăm pentru un loc fruntaș, 1, 2 sau 3, nu ne vom da la o parte. Vom face tot ce va depinde de noi să terminăm cât mai sus, dar acum obiectivul este 1-5. Orice meci îl pregătesc ca să-l câștig. Am fost a­tacant și îmi place ca echipa pe care o pregătesc să aibă ocazii de gol, iar în prima repriză am avut mai multe, sau cel puțin așa am vă­zut eu de la nivelul terenului. Chiar dacă m-am născut în acest o­­raș, nu a fost un meci special pentru mine. Într-adevăr, aici m-am format ca fotbalist, dar sunt profesionist și-mi fac treaba acolo unde sunt plătit. Iar acum sunt la Mioveni… Îmi pare rău pentru FC Olt, nu trec printr-o perioadă bună, dar sper să-și revină. Am jucat cu ei și în sezonul trecut și pot spune că e o echi­pă la fel de agresivă ca și cea din sezonul trecut. Parcă totuși echipa din sezonul trecut avea un pic mai mul­tă calitate. Cam asta ar fi diferența în rest, la fel de agresivă, joa­că tare la minge… În momentul de față, nu pot spune în totalitate că Mi­oveniul joacă tot ce eu îmi doresc… Aproximativ… Am spus-o du­pă începutul de sezon mai puțin reușit, ca rezultate, că ne interesează, începând cu meciul de la Bi­hor, în special rezultatele. Era ne­­­voie să acumulăm puncte, a­cești copii aveau nevoie de moral și am reușit să facem acest lucru. Mă bucur și sunt convins că pot mult mai mult decît au arătat în acest moment”, a declarat Claudiu Niculescu.

Antrenorul Mioveniului a vorbit și despre tragerea la sorți a Cupei României și despre Dinamo, adversarul cu care a căzut echipa gal­ben-verde în optimi. „Mi-am do­rit Dinamo sau Steaua! Am spus că, dacă am ajuns în această fază a competiției, important este să vi­nă una dintre cele două echipe mari ale fotbalului românesc, Dinamo și Steaua… Am căzut cu Dinamo… dar mai avem până atunci! Dinamo, mai accesibilă? Cum ar putea? Sunt pe locul 4. Și cu Dina­mo și cu Steaua e la fel de greu, am­bele echipe sunt valoroase…”.

Articol scris de Silviu MIHAI

Mihai Andries, Silviu MIHAI 08 Oct. 2014, 10:04 Campionat
Pe aceeași temă