Niculescu, mulțumit cu punctul obținut la Reșița: „Ne dă posibilitatea să pregătim în liniște meciul cu Timișoara, să câștigăm”

Marius ANGHEL 06 Apr. 2015, 14:40 Campionat

Antrenorul echipei CS Mioveni, Claudiu Niculescu, a fost mulțumit la fina­lul partidei de sâmbătă, din cadrul primei etape a play-off-ului, de la Reșița de rezul­tatul înregistrat pe tabelă, scor 0-0, dar a­vea totuși o oarecare urmă de regret după ce jucătorii săi au dominat timp de 75 de minute partida.

„A fost un meci echilibrat, încrâncenat, în care am întâlnit o echipă bine organizată și cred că rezultatul a fost echitabil. Și noi am avut ocazii de a marca, dar ne-a lipsit luciditatea în fața porții. Am întâlnit o echipă bine organizată, am dominat 75 de minute și sunt bucuros că precăm cu un punct de aici. Acest punct ne dă posibilitatea să pregătim în liniște meciul cu Timișoara, cred că avem puterea să câștigăm acest joc. Mă bucur că am astfel de colegi, cum e Daniel Oprița, am jucat împreună și, în ciuda încrâncenării din timpul meciului, la final avem puterea să ne felicităm. A fost un prim joc din play-off, în deplasare, la locul 2 și sunt mulțumit cu un punct. Îmi pare rău de gazde că mai sperau la promovare și, sincer, mi-aș dori să prindă din urmă pe Timișoara. De acum, pregătim celelalte meciuri din play-off. Ne-a lipsit foarte mult Ayza în acest joc și în celelalte din acest miniretur. Ayza, este unul din motoarele echipei, un profesionist deosebit, care în tur ne-a ajutat foarte mult. Acum ne-a lipsit, dar sper ca în etapele viitoare să revină și să fie totul OK. Obiectivul meu personal pentru acest play-off este să ajungem pe podium și cred că putem realiza acest lucru. Suntem echipa cu cele mai multe puncte luate în deplasare, iar secretul constă în munca multă de la antrenamente și în organizarea tactică. Problemele noastre sunt me­ciurile de acasă, pentru că, dacă în deplasare am adunat puncte, noi le-am pierdut acasă, și măcar jumătate din ele le puteam câștiga, dacă băteam pe Timișora și Reșița la promovare”, a spus Claudiu Niculescu.

În urma rezultatelor înregistrate în prima etapă de play-off a Seriei a II-a, CS Mioveni a egalat Unirea Tărlungeni, însă se menține deocamdată pe locul 5. Pentru a ajunge pe podium, argeșenii au de recuperat în ultimele nouă etape cel puțin patru puncte, atâtea cât au acum în fața lor FC Olt și Metalul Reșița, ocupantele locurilor doi și trei.

Cinci meciuri, un gol primit

CS Mioveni este echipa cu cea mai bună apărare din această parte a doua a campionatului. Astfel, în cele cinci meciuri disputate în 2015, patru din sezonul regulat și unul din play-off, galben-verzii nu au primit decât un gol, rezultatele avute fiind următoarele: 0-1 cu Slatina, 0-0 la Tărlungeni, 0-0 cu FC Caransebeș, 0-1 la Pâncota și acum, 0-0, la Reșița. E drept, echipa lui Claudiu Niculescu nici nu a prea marcat, elevii săi înscriind doar un gol, acela fiind decisiv la Pâncota.

Cele mai multe puncte în deplasare

Galben-verzii se pot mândri în acest moment că sunt echipa din Seria a II-a care a adus cele mai multe puncte din deplasare. Mioveniul a disputat până acum 11 partide afară, în care a obținut patru victorii (1-0 la Oradea, 2-0 la Slatina, 1-0 la Caransebeș și 1-0 la Pâncota), patru remize (0-0 la Vîlcea, 1-1 la Reșița, 0-0 la Tărlungeni și 0-0 la Reșița în play-off) și trei înfrângeri (1-3 la Câmpina, 0-1 la Timișoara și 0-1 la Olimpia Satu Mare). În total au fost aduse de afară 16 puncte, golaverajul fiind 7-6.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 06 Apr. 2015, 14:40 Campionat
Pe aceeași temă