„Ne-a fost teamă să jucăm.” Pelici acuză arbitrajul la momentele cheie ale meciului cu Petrolul. Ce reclamă la golul „lupilor” și eliminarea portarului

Marius ANGHEL 10 Nov. 2018, 09:57 Campionat

Numirea lui Alexandru Pelici pe banca Ripensia nu a adus niciun plus la primul meci al echipei timișorene. Vineri seară, la Ploiești, în fața Petrolului, roș-galbenii au pierdut la limită, cu 1-0, și se menține pe loc retrogradabil. Unicul gol al partidei a fost reușit încă din minutul 4, dintr-o fază fixă, un corner, la care Paul Antoche a venit la prima bară și a înscris cu capul la colțul lung. Totuși, golul a picat la o fază care trebuia oprită de arbitrul Vlad Baban (Iași). Fundașul „lupilor” a scăpat de marcaj după ce l-a lovit în față pe Burdeț, iar apoi i-a luat fața lui Mansour și a trimis în poartă.

A fost un meci urât pe „Ilie Oană”, unul în care Petrolul s-a jucat cu ocaziile în prima repriză, iar în cea de-a doua și-a lăsat adversarul să domine, deși timișorenii rămăsese în inverioritate și n-au avut niciun șut pe poartă. Portarul Ștefan Dobre a fost eliminat după o altă gafă a arbitrului, puștiul de 17 ani primind cartonașul roșu, deși nu faultase în postura de ultim apărător.

La final, debutantul Alexandru Pelici a spus despre noii săi elevi că le-a fost teamă să joace și a acuzat faultul de la gol și „roșul” arătat portarului.

„A fost un joc slab din partea noastră, fricos, am intrat temători. Ne-a fost teamă să jucăm. Probabil faptul că am jucat pe o asemenea arenă, cu un public minunat, și-a pus amprenta asupra noastră. Am făcut foarte multe greșeli neforțate, am dat pe lângă minge. Cu toate acestea jocul s-a încheiat cu 1-0, deși în momentul centrării la gol un jucător de-al nostru era întins pe spate în mijlocul careului (n.r. – se referă la lovitura primită de Burdeț chiar de către autorul golului, Antoche). Iar portarul nostru a avut intenția să joace mingea, știu că în situația asta, dacă atinge sau nu mingea se dă ca măsură disciplinară cartonaș galben, a fost prea mult pentru noi. Nu contestăm victoria Petrolului, a condus ostilitățile de la început până la sfârșit, doar că s-a încheiat 1-0. Putea fi alt joc pentru că ei au ratat ocaziile care și le-au creat ulterior. Noi avem foarte mult de muncit, va fi greu, suntem într-o luptă grea în subsolul clasamentului și sper să găsim soluții să ieșim de acolo”, a declarat, la microfonul DigiSport, Alexandru Pelici.

După 16 etape, Ripensia are 14 puncte acumulate și se află pe locul 16, retrogradabil, acolo de unde ar putea fi devansată după jocurile de astăzi. În următoarea etapă, Ripensia joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu cu CS Mioveni.

Foto: FC Petrolul

Marius ANGHEL 10 Nov. 2018, 09:57 Campionat
Pe aceeași temă