Nava amiral Farul a jefuit corabia „debusolată” a Ripensiei! Echipa lui Ianis Zicu, cu om în plus din minutul 30, s-a impus la limită

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 Sep. 2019, 19:18 Campionat

Farul Constanța a obținut succesul propus acasă din meciul cu Ripensia, câștigat la scorul de 1-0, cu golul marcat de Paul Antoche. Bănățenii au intrat aproape speriați în joc, ca un vas pierdut în larg, amenințați de o navă a piraților. „Marinarii” au atacat în valuri și au marcat din minutul 12. După jumătate de oră, echipa lui Alexandru Pelici a rămas și fără un om, la eliminarea lui Marius Fotescu, iar misiunea timișorenilor a devenit imposibilă.

În prima repriză a meciului care a pus punct etapei a 8-a a Ligii 2, doar cei de la Farul Constanța au contat. Apărarea ripensită a fost pur și simplu groggy, iar „marinarii” au navigat ca printr-o bucată de șvaițer elvețian. Asaltul a început cu un șut imprecis al lui Ionuț Stoica, iar, apoi, Patrick Petre a tras prea slab pentru a-l învinge pe Mociu. Cu ezitări, tânărul portar al timișorenilor s-a descurcat să devieze un șut al lui Ionuț Stoica. În minutul 12, Farul a reușit să și înscrie. Voinea a greșit grav la o centrare, iar Antoche a marcat dintre Hecsko și Mociu, la o fază la care Tudorache nu a putut respinge din fața liniei porții. În replica, oaspeții au avut o minge trimisă pe lângă buturi, dintr-o lovitură liberă bătută de Călin Toma.

Fostul jucător al Farului, Fotescu, eliminat din prima repriză

Ocaziile gazdelor au continuat și după deschiderea scorului. În minutul 29, Alexandru Stoica a trimis mult peste poartă o centrare de la Patrick Petre. Un minut mai târziu, Fotescu, venit vara aceasta de la Farul la Ripensia, a fost eliminat după o intervenție dură, semnalată de arbitrul de rezervă. În minutul 33, Pelici l-a schimbat pe jucătorul U20 Tudor Călin cu Ionuț Gavrilă, care a debutat astfel la bănățeni.

Portarul Mociu a reușit să mai intervină la atacurile lui Ionuț Stoica și Patrick Petre și Farul a intrat doar cu un gol avantaj la pauză, după o primă repriză care i-a aparținut în totalitate.

„Valurile” s-au mai domolit în repriza secundă

Jocul s-a mai echilibrat în repriza secundă. Pentru gazde, Petre a avut un șut în plasa laterală, iar, de partea cealaltă, Ionuț Gavrilă a trimis peste buturi. Chiar dacă au reușit să oprească incursiunile ofensive ale echipei lui Zicu, ripensiștii nu au putut echilibra jocul și pe plan ofensiv. În minutul 71, Daniel Toma a tras în bară.

Albert Voinea a dovedit că a fost total neinspirat în meci și nu l-a putut învinge pe Muțiu. Scorul putea căpăta proporții pe final, dar, în minutul 88, Mociu a salvat o reluarea a lui Antoche, iar în prelungiri s-a interpus bine în fața lui Patrick Petre.

FARUL CONSTANȚA – RIPENSIA TIMIȘOARA 1-0
Paul Antoche 12′

Muțiu – Nicola, Cană, V. Lică, Carabela – Ant. Cruceru (D. Toma 25′), Antoche, Greu (Halep 66′) – Al. Stoica, I. Stoica (Hordouan 58′), P. Petre
Rezerve neutilizate: Cr. Andrei – R. Zamfir, I. Ursu, D. Panait
Antrenor: Ianis Zicu

Mociu – Ad. Popa, Hecsko (cpt.), Tînc, C. Toma (Golda 86′) – T. Călin (I. Gavrilă 33′), Al. Neagu – M. Fotescu, Vl. Tudorache, Al. Popovici (C. Lungu 76′) – Alb. Voinea
Rezerve neutilizate: Păduraru – Chera, Burdeț, Apro
Antrenor: Alexandru Pelici
Eliminat: Marius Fotescu 30′ (roșu direct)

Stadion: „Gheorghe Hagi” (Constanța); Arbitru: Marius Chițu (Târgoviște); Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmbovița) și Gabriel Ion Catană (Târgoviște); Rezervă: Ovidiu Robu (Chitila); Observatori: Silviu Crângașu (Ploiești) și Mircea Bucur (Târgu Mureș).

Farul a urcat pe locul 8 cu acest succes, după ce a ajuns la 12 puncte, tot atâtea câte are și Concordia Chiajna. Elevii lui Ianis Zicu au meci sâmbătă, de la ora 11:00, în campionat, la CSM Reșița. Ripensia, cu 8 puncte, e pe locul 15, primul de deasupra locurilor retrogradabile. Timișorenii vor juca joi, de la 16:30, pe Electrica, cu Sepsi, în Cupa României. Duminică, de la 11:00, primesc vizita Snagovului în campionat.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: FC Farul Constanța

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 Sep. 2019, 19:18 Campionat
Pe aceeași temă