Mureșul a luat-o la vale! E pe loc retrogradabil

05 Apr. 2012, 15:05 Campionat

Mureșul Deva a pierdut al patrulea joc la rând în retur și al doilea pe teren propriu și a căzut pe locul 14, primul retrogradabil, în Seria Vest.

Jumătate de minune la Deva! Mureșul a dat ieri primul gol în 2012!!! Autor marocanul Daniane Jawad (în verde, nr 14) care a deschis scorul cu un șut din 6 metri în minutul 14 al intermediarei cu FC Argeș.

Insuficeint însă și pentru întâia victorie. Până la pauză Dulcea, cu un șut imparabil la vinclu din lovitură liberă de la 25 de metri a restabilit egalitatea și le-a împlântat pe gazde cu picioarele în gazon. Imediat după reluarea jocului Ivănică a întors de tot tabela de partea vizitatorilor profitând de amorțeala din defensiva Devei al cărei șef a fost Vîrtic (47).

Deva s-a întărit cu străini, dar tot slabă este

Aceste au fost principalele repere ale celui de-al patrulea eșec la rând al trupei de sub Cetate încropită pe fugă în săptămâna dinaintea reluării campionatului și întărită săptămâna trecută cu doi „stranieri”, primii din istoria Mureșului: portarul Kristaps Dzelme din Letonia și atacantul marocan Daniane Jawad, altfel printre singuri jucători de la gazede care și-au făcut simțită prezența pe teren în mod pozitiv. Jawad s-a luptat în continuu cu apărarea piteșteană pe care a și reușit s-o învingă o dată iar Dzelme a avut câteva intervenții salvatoare care au limitat proporțiile scorului. S-au mai evidențiat pe final Ciparidis care a trimis mingea cu capul peste poartă (81) și Dutciuc care i-a alergat pe copii de mingi poziționați în spatele porții lui Fundulea (85).

Cu tot cu noile achiziții antrenorul Romulus Gabor tot nu a reușit să umple foaia de joc pe care au rămas două locuri libere. La meci a asistat și renumitul antrenor Ioan Andone care la final a parăsit trist tribuna stadionului „Cetate”. La fel și spectatorii devenii dar mai îngândurați ca altă dată de situația în care au ajuns favoriții lor. Supărați au fost și jucătorii care au dat vina pentru înfrângere pe arbitrii.

1-15 este raportul dintre golurile marcate și primite în retur de Mureșul Deva

284 de minute de joc au trecut de la reluarea campionatului și primul gol reușit de Mureșul Deva în retur

Mureșul Deva 1 (1)
Dzelme – Al. Petresc, Vârtic (cpt.), Geacă, Lia – Dutciuc, Al. Dan, Plăvițiu, C. Ungur (84 Al. Niculae) – T. Stan (70 Ciparidis), Jawad.
Antrenor : Romulus Gabor.

FC Argeș 2 (1)
Fundulea – Răuță, Wallace, Oct. Ionescu, Cr. Andrei (23 M. Ion, 45 I. Nicolae) – A. Popa, M. Cârstoiu (cpt.), Bazzi, L. Manole – Dulcea (90 R. Stănescu), Ivănică.
Antrenor: Viorel Dumitrescu.

Au marcat: Jawad (14)/Dulcea (29), Ivănică (47).
Arbitru: Flavius Roșu (Timișoara). Asistenți: Ionuț Câmpeanu (Cluj Napoca) și Alina Mihoc (Arad).
Stadion „Cetate”. Spectatori: 500.

Articol scris de Sami Tamaș
Foto: Cristi Vatavu (Ziarul Hunedoreanului)

05 Apr. 2012, 15:05 Campionat
Pe aceeași temă