„Momentan, nu avem decât nume și galerie”. Mihalcea, furios după ce UTA a pierdut la Sibiu: „Părem ca o echipă formată din unsprezece pioni, fără determinare, luciditate”

Marius ANGHEL 26 Aug. 2017, 23:37 Campionat

În ciuda transferurilor importante și numeroase bifate în această vară, UTA nu strălucește în acest debut de nou sezon al Ligii 2. După cinci etape scurse din campionat, arădenii au acumulat doar 8 puncte și sunt pe locul 9, aproape la jumătatea clasamentului, sub echipe ca Ripensia, Hermannstadt și FC Argeș, toate nou-promovată din Liga 3, rivala ASU Poli sau Dacia Unirea, echipă cu jucători neplătiți din luna martie. Sâmbătă, alb-roșii au pierdut în deplasarea de la Sibiu, scor 0-2, chiar împotriva uneia dintre contracandidatele la promovare, AFC Hermannstadt.

Trupa lui Adrian Mihalcea a evoluat o oră în superioritate numerică, însă nu a fost în stare să egaleze și nici măcar să își creeze ocazii cu adevărat importante la poarta lui Căbuz. Mai mult, au încasat încă un gol și au încheiat în genunchi jocul.

La final, antrenorul Adrian Mihalcea nu și-a menjat jucătorii la conferința de presă. „Sunt foarte dezamăgit de evoluția noastră în ansamblu, una modestă. Am jucat fără nerv, am fost timorați, nu ne-a ieșit nimic. Degeaba am jucat 11 contra 10, căci fără dorință se anulează orice avantaj numeric. Practic, am fost noi în inferiorate cu mulți jucători sub nivelul jocului. Felicit gazdele, au avut o dăruire incredibilă, așa trebuie să arate o echipă ce-și dorește să promoveze. Noi, momentan, nu avem decât nume sau astăzi asta am demonstrat. Nume și galerie, într-adevăr. În rest, am rămas datori. Părem ca o echipă formată din unsprezece pioni, fără determinare, luciditate, care se bate la jumătatea clasamentului”, a spus utistul, citat de Sport Arad.

Întrebat dacă a fost surprins de mutările lui Pelici cu Boboc și Neagu în primul „unsprezece” al celor de la Hermannstadt, Mihalcea a spus: „Știam că Boboc poate să intre în orice moment, căci anul trecut a jucat destul de bine la Mioveni, iar Neagu nu a evoluat până acum doar din cauza problemelor legislative. Dar, repet, m-a surprins neplăcut echipa noastră. Altfel, știam stilul, dăruirea celor de la Sibiu. Și arbitrajul a fost bun, singurii repetenți am fost noi”.

UTA e deja la cinci puncte în spatele liderului Ripensia, și la patru de AFC Hermannstadt, iar pe lângă jucători, Mihalcea se consideră și el responsabil pentru jocul prost al echipei. „Nu e tragic, dar trebuie să ne punem toți un semn de întrebare. Eu sunt primul care și-l pune, pentru că sunt primul responsabil pentru rezultate, iar înfrângerea mi-o asum”, a mai spus Mihalcea, care crede în continuare cu tărie că UTA este una dintre favoritele la promovare: „Suntem și noi printre ele. Până la urmă e un meci pierdut în deplasare, dacă reușim să ne adunăm vom câștiga celelalte meciuri. Ne așteaptă o săptămână dificilă, trebuie să ne pregătim moral, fizic și tehnic să câștigăm meciul de sâmbătă. Dacă nu reușim, înseamnă că e lipsă de valoare și atunci e o problemă mai mare. Diferența nu e mare de primele clasate, putem să o scoatem la liman. Sibiul este și ea o echipă puternică, Ripensia, este un început zbuciumat de campionat, dar lucrurile se vor mai așeza la un moment dat. Se va încheia și perioada de transferuri, iar apoi, cu loturile conturate până la iarnă, se va juca puțin altfel”.

În etapa următoare, a 6-a, UTA joacă acasă cu CS Balotești, echipă care astăzi a câștigat cu 2-0 meciul cu Olimpia Satu Mare.

Marius ANGHEL 26 Aug. 2017, 23:37 Campionat
Pe aceeași temă