Mioveniul a urcat pe podium după victoria lejeră de la Clinceni. Gugu a înscris primul său gol pentru argeșeni

Marius ANGHEL 31 Oct. 2016, 18:36 Campionat
Mioveniul a urcat pe podium după victoria lejeră de la Clinceni.** Gugu a înscris primul său gol pentru argeșeni

CS Mioveni trece printr-o perioadă foarte bună, fără doar și poate, echipa an­tre­nată de Alexandru Pelici ajungând pe locul al treilea al clasamentului, la trei puncte distanță de ocupanta locului 2, FC Brașov, cu care are meci direct etapa următoare și la 6 puncte de liderul Juventus.

Sâmbătă, galben-verzii au spulberat pe Academica Clinceni în deplasare, scorul final fiind 4-1. Argeșenii au început mai greu jocul, și primul sfert de oră a aparținut gazdelelor, acestea având inițiativa și creându-și două situații de poartă. Apoi însă, oaspeții au echilibrat și încet-încet au trecut la conducerea jocului. Florescu a dat startul fazelor de poartă ale Mioveniului, cu un șut de la 15 metri puțin pe lângă. Apoi, Ayza a înscris, însă golul a fost anulat, eronat, spunem noi, pe motiv de off-side. Rădescu l-a încercat și el pe Matache, însă portarul a fost la post. În minutul 33, Gugu deschide scorul, după un șut, respins în față al lui Florescu din lovitură liberă. În minutul 35, Rădescu este faultat în careu, dar nu se dă penalti, iar în minutul 38, Galan trimite puțin pe lângă, după o fază de atac a oaspeților. Scorul a fost majorat în minutul 39 de Rădescu, acesta încununându-și astfel o evoluție bună.

După pauză, în minutul 56, Popescu își salvează echipa, scoțând senzațional din vinclu mingea șutată din lovitură liberă, pentru ca, două minute mai târziu, Năstăsie să marcheze pentru 0-3, după ce, în prealabil, Florescu a trimis în bară. De altfel, Florescu a făcut și el un meci bun și putem spune că merita și el un gol în acest joc. În minutul 66, gazdele reduc din handicap, după o fază controversată, jucătorii oaspeți susținând că mingea reluată de Marin nu a trecut linia porții. Apoi, Năstăsie trage milimetric pe lângă, de la 18 metri, Nilă este și el la un pas de gol, dar Matache scoate in extremis, pentru ca următoarea fază să-i aparțină lui Rădescu, care nu a nimerit cu puțin spațiul porții după o centrare a lui Nilă. Florescu mai ratează și el o ocazie bună, după care Vișa își salvează echipa de la un gol, ca și făcut, cu o intervenție de pe linia porții.

Scorul final a fost stabilit de Nilă, după o acțiune proprie încheiată cu finalizare în mare stil. Cele trei puncte obținute la Clinceni vin să încununeze o săptămână bună pentru CS Mioveni, care a început cu o remiză la Metalul Reșița și a continuat cu o calificare în optimile Cupei, obținută la Satu Mare. Iar cu această victorie echipa argeșeană a urcat până pe locul 3 al clasamentului, unde a și rămas după duce ce Foresta Suceava a pierdut luni la Luceafărul Oradea.

Asistență redusă

Aproximativ 30 – 40 de persoane au asistat, sâmbătă dimineață, la Clinceni, la meciul echipei gazdă cu Mioveniul, iar la final, au plecat toți dezamăgiți.
Vremea a fost răcoroasă, la ora partidei, termometrele arătând în jur de 13 grade Celsius, însă vântul bătea destul de tare.

Modificări în echipă

Față de echipa câștigătoare folosită în Cupă, Pelici a făcut și câteva modificări la acest joc: portarul Popescu revenind între buturi, Tirică jucând fundaș dreapta, Edi Stoica evoluând fundaș stânga, Galan intrând titular la mijlocul terenului, Florescu apărând și el în primul unsprezece, la fel ca și Năs­tăsie. De altfel, dintre aceștia, Stoi­ca, Florescu și Năstăsie nici nu au fost în lotul deplasat la Satu Mare.

Gugu, primul gol al sezonului

Costinel Gugu a marcat primul său gol din acest sezon pentru CS Mioveni. Fundașul se află astfel la a doua reușită pentru galben-verzi, după ce a dat un gol și sezonul trecut, în partida de la Rm. Vâlcea.

Ionuț Rădescu a înscris al doilea gol al său din acest campionat, după ce mai marcase unul în partida cu ASU Poli Timișoara.

Nilă a spart gheața

Cosmin Năstăsie a ajuns la cota 6 în clasamentul marcatorilor, atacantul marcând, sâmbătă, golul de 3-0 al echipei argeșene, după ce ultima oară marcase în jocul cu Brăila de la Mioveni.

Andrei Nilă a spart și el gheața în acest campionat, înscriind în finalul partidei golul de 4-1, după o acțiune personală, finalizată frumos, cu dribling și șut pe lângă poartar.

Stancu, doar rezervă

Pe banca de rezerve a gazdelor au rămas, până la finalul partidei, portarul Andrei Crivăț și ju­cătorii de câmp Alexandru Chebac, Răzvan Dogaru și Laurențiu Olea.

De partea cealaltă, la CS Mioveni au făcut degeaba deplasarea la Clinceni portarul Flavius Croitoru și jucătorii de câmp Bogdan Stancu, Marius Tomozei și Marius Staicu.

Patru jucători U 21

La Academica Clinceni, jucători Under 21 au fost la cest meci Florin Ștefan (născut 1996), Nicușor Fota (născut 1996), Marius Coman (născut 1996), în repriza a doua mai intrând și Marian Gojnea (născut 1997), Mihai Butean (născut 1996) și Marius Cocîrlă (născut 1996).

La galben-verzi, au fost în acest joc fotbaliști Under 21 Andrei Tirică (născut 1996), Ionuț Ră­descu (născut 1996), Eduard Florescu (1996), pe parcurs mai in­trând și Adrian Iamandi (născut 1995).

FC ACADEMICA CLINCENI – CS MIOVENI 1-4
M. Marin 66′ / Gugu 33′, Rădescu 39′, Năstăsie 58′, Nilă 90+3′

Matache (cpt.) – Vențer, M. Marin, Andr. Nițu, Fota (A. Gojnea 46′) – C. Predescu, Ad. Udrea – C. Gheorghe (Cocîrlă 58′), Antohi, Fl. Ștefan – M. Coman (Butean 75′)
Rezerve neutilizate: Crivăț – Chebac, Dogaru, Olea
Antrenor: John Ene

Oct. Popescu – Tirică, Gugu, Vișa, Ed. Stoica – Biceanu, M. Galan – Rădescu, Ed. Florescu (Iamandi 80′), Ayza (cpt.)(A. Popa 66′) – Năstăsie (Nilă 72′)
Rezerve neutilizate: F. Croitoru – Bg. Stancu, Tomozei, M. Staicu
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Arena 1 (Clinceni); Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Doru Zamfir (Slatina) și Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu).

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 31 Oct. 2016, 18:36 Campionat
Pe aceeași temă