Mihalcea laudă Ceahlăul după ce a învins-o cu greu la Călărași: „Au dovedit că formează o echipă bună”. Valentin Alexandru e „nașul” nemțenilor

Marius ANGHEL 29 Feb. 2016, 14:53 Campionat

Dunărea Călărași, cu un nou antrenor principal, își continuă parcursul bun în campionatul Ligii 2, sâmbătă, în etapa a 19-a, câștigând cu 1-0, pe teren propriu, în fața Ceahlăului Piatra Neamț. Preluat de Adrian Mihalcea în această iarnă, liderul Seriei I a deschis repede scorul în primul meci din 2016, prin golgheterul Valentin Alexandru, în minutul 8, și s-a mulțumit doar să mențină acest rezultat, mai ales după ce a rămas în inferioritate numerică după eliminarea lui Preoteasa (57).

Cu toate că a întâlnit ultima clasată a seriei, însă o echipă mult schimbată față de prima parte a sezonului, Mihalcea a declarat la finalul meciului de sâmbătă că partida cu Ceahlăul nu a fost deloc ușoară. „A fost un meci destul de dificil, ținând cont de faptul că am întâlnit o echipă total schimbată. Deși porneam favoriți, în teren, jucătorii pe care i-a adus Ceahlăul au dovedit că formează o echipă bună. Am avut o prima repriză destul de bună, cu ocazie în primul minut, a urmat golul din minutul 8, apoi alte două mari ocazii pentru noi. Din păcate, echilibrul s-a rupt în partea a doua, când am rămas în 10 oameni. Am reușit să gestionăm destul de bine situația. Și zic eu că pentru acest început de sezon e foarte bine. Ne-am dorit enorm toate cele trei puncte”, a declarat Mihalcea, citat de afcdunarea-calarasi.ro.

Antrenorul Dunării l-a taxat pe Preoteasa pentru eliminarea din repriza secundă. „M-a deranjat, să spun așa, pentru că e destul de dificil să menții un ritm susținut din clipa în care rămâi în zece. Initial, eliminarea mi s-a părut cam prea mult. Am vorbit după joc cu arbitrul și înclin să-i dau totuși dreptate”, a mai spus Adrian Mihalcea.

Altfel, unicul gol al meciului cu Ceahlăul a fost Valentin Alexandru, atacant care se poate considera „nașul” formației din Piatra Neamț. În acest sezon, Dunărea câștigase și în tur cu Ceahlăul, cu 3-0, toate golurile fiind reușite de Alexandru.

Cât privește meciul din runda viitoare, atunci când Dunărea Călărași va juca în deplasare în Giulești, cu Rapid, Mihalcea e convins că jucătorii săi vor avea o altă atitudine în teren. „Nu suntem încă la forma maximă. Sunt convins că băieții vor avea o cu totul altă atitudine în meciul cu Rapid. Nu că n-am fi avut și acum, dar au fost momente când mi-am dorit mai mult de la ei”, a mai adaugat Mihalcea după meciul cu Ceahlăul.

Dunărea Călărași și Rapid București sunt la egalitate de puncte, 39, în fruntea Seriei I a Ligii 2, însă lideri sunt jucătorii lui Adrian Mihalcea, deoarece au un golaveraj net superior. Totuși, giuleștenii au un meci mai puțin disputat și sunt principalii favoriți la ocuparea primei poziții în clasament.

Foto: Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 29 Feb. 2016, 14:53 Campionat
Pe aceeași temă