Mihalcea, încrezător în forța Dunării. „Aș vrea ca echipele cu care vor juca de acum să ne respecte mai mult. Dacă începea acum campionatul, ne-am fi bătut pentru locurile promovabile”

Marius ANGHEL 25 Feb. 2017, 16:35 Campionat

În prima etapă a Ligii 2 din noul an, a 22-a a campionatului, Dunărea Călărași a reușit, vineri seară, să obțină un rezultat de egalitate în deplasarea de la Mioveni, scor 2-2 cu CS-ul din localitate. Gazdele au început mai bine partida și după 11 minute de joc au deschis scorul prin Ionuț Stoica (11) în urma unei lovituri libere executată de Rădescu. Până la pauză, Dunărea nu a reușit să să pună mari probleme la poarta adversă, însă jocul celor două echipe a fost plăcut ochiului.

În partea secundă, Adrian Mihalcea face două schimbări care aveau să schimbe situația pe tabela de marcaj. Bodo Kanda l-a înlocuit pe Alexandru Cincă, iar Avram i-a luat locul lui Cătălin Țîră. În minutul 49, Kanda restabilește egalitatea după ce îl învinge pe portarul Mioveniului cu un șut din marginea careului mic. Gazdele nu sunt de acord cu acest rezultat și se aruncă în atac, domină câteva minute și chiar au ocazii importante de gol. Cezar Lungu este însă nevoit să scoată balonul din poartă în minutul 66. O greșeală de marcaj a fundașilor călărășeni îl pun pe Marius Staicu în poziția de a finaliza cu un șut la colțul scurt al porții lui Cezar Lungu.

Mioveniul a mai avut o ocazie mare de gol, dar Lungu s-a opus la șutul lui Rădescu, respins în bara transversală de portarul Dunării. În minutul 80, Alexandru Avram, introdus și el la pauză de Mihalcea, bate o lovitură liberă și trimite balonul exact la vinclul din stânga al portarului Octavian Popescu, readucând egalarea pe tabela de marcaj și stabilind scorul final. Până la finalul partidei, Ciocâlteu a mai amenințat poarta Mioveniului, dar portarul Popescu și-a făcut datoria de această dată.

Dunărea reușește să obțină un punct prețios, pornește bine această parte a doua a returului și, cu un moral excelent, așteaptă acum vizita celor de la FC Brașov, meci care se va juca sâmbătă, 4 martie, pe stadionul „Ion Comșa”. Călărășenii rămân pe locul 12 în clasament cu 24 de puncte.

VEZI DESFĂ‚ȘURAREA LIVE TEXT a meciului de la Mioveni

Mihalcea: „Cele două schimbări de la pauză au fost lozurile noastre câștigătoare”

Tehnicianul Adrian Mihalcea a făcut două schimbări majore la pauza meciului, care, în final, au decis soarta partidei. Kanda și Avram au marcat pentru Dunărea și au ridicat moralul jucătorilor pentru meciul următor cu FC Brașov. Noua achiziție Alexandru Avram a avut o evoluție convingătoare, reușind să marcheze ultimul gol al meciului cu o execuție fenomenală.

Mihalcea a declarat la finalul partidei că este mulțumit de jocul echipei, prestat în fața unui adversar dificil. Acesta a transmis și că vrea ca Dunărea să fie mai respectată de oponenții din campionat. „A fost un meci spectaculos de Liga a 2-a. Un început de mini-retur cu un joc plăcut. E clar, nu mai suntem echipa din tur. Și încep cu asta pentru că aș vrea ca echipele cu care vor juca de acum să ne respecte mai mult. Suntem o echipă care, dacă în momentul acesta am fi început campionatul, ne-am fi bătut pentru locurile de promovare. Nu o spun datorită punctului luat, ci datorită jocului. Am întâlnit o echipă foarte bine organizată, oricum știam jocul lor și din tur și din meciurile de pregătire. Am dat dovadă de multă ambiție și poate și un pic schimbările de la pauză au făcut ca să revenim în joc de două ori. Spun că ește un rezultat echitabil pentru că și CS Mioveni a avut ocazii, dar și noi mai puteam să înscriem și să luăm cele trei puncte. Mi-ar plăcea să joc pe astfel de terenuri. Bravo celor de aici! Au un teren fantastic, cu nocturnă, timpul a fost cu noi”, a spus Adrian Mihalcea la conferința de presă.

Introducerile la pauză ale lui Alexandru Avram și Bobo Kanda le vede ca două lozuri câștigătoare în meciul cu CS Mioveni. „Eu spun că cele două schimbări de la pauză au fost și lozurile noastre câștigătoare. Am schimat sistemul din 4-2-3-1 în 4-1-4-1, am jucat mult mai ofensiv. Venisem cu altă partitură, dar, din păcate, nu am înțeles de la început și am luat un gol dintr-o fază fixă, vechi metehne, după care am fost totul pe atac și am arătat ca o echipă care poate să alerge foarte mult și poate să întoarcă rezultatul cu orice adversar”, a mai declarat Mihalcea.

Președintele Consiliului Județean Călărași, cu ochii pe Dunărea: „Mi-a plăcut jocul echipei”

La partida de la Mioveni au fost prezenți și conducătorii clubului călărășean, în frunte cu președintele Bogdan Leu, susținut de vicepreședinții Florin Brișan, Mihai Stroe și Nelu Stan.

În plus, pentru că jocul a fost televizat, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a avut ocazia de a urmări Dunărea de acasă. Acesta s-a declarat mulțumit de prestația elevilor lui Mihalcea și spus că achizițiile făcute în pauza de iarnă vor aduce un plus lotului actual. „Am urmărit cu interes partida. Mi-a plăcut jocul echipei. Eu cred că puteam câștiga, dar și ei au avut ocazii. Rezultatul a fost unul echitabil. Am urmărit și prestația noilor achiziții. Au avut o evoluție bună. Sunt convins că la meciurile următoare vom pune mai multe probleme. Cuplul Leu-Mihalcea au făcut o alegere bună în ceea ce privește achizițiile. Toți băieții au jucat bine, s-a văzut că au avut ambiție, dăruire. Am încredere în această echipă și eu spun că pe parcursul campionatului formația va crește în valoare”, a declarat Vasile Iliuță pentru ziarul Ediția.

Pentru meciul cu CS Mioveni, Mihalcea nu a putut conta pe fundașul Ștefan Mardare, deoarece mai are de efectuat două etape de suspendare și mijlocașul Cristi Pușcaș, răcit.

Articol și foto de Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 25 Feb. 2017, 16:35 Campionat
Pe aceeași temă