Mihalcea, după ce UTA s-a despărțit de Roman și Grigorie. „Am avut o discuție cu ei, una destul de dură, față în față, dar nu i-a dat nimeni afară”

Marius ANGHEL 31 Aug. 2017, 18:05 Campionat
Mihalcea, după ce UTA s-a despărțit de Roman și Grigorie.**

UTA a renunțat în ultimele zile la trei dintre jucătorii aduși în această vară, doi dintre ei având nume importante și pe seama cărora se făceau mari planuri la Arad. Ștefan Grigorie și Dan Roman au plecat pe ușa din spate, ultimul invocând motive personale și ajungând apoi la rivala din campionat AFC Hermannstadt. După conferința de presă de la finalul meciului cu CS Mioveni, încheiată la egalitate, antrenorul Adrian Mihalcea le transmitea un mesaj dur jucătorilor săi: „Dacă nu putem juca cu presiune, ridicăm mâna sus și ne retragem. Aici e UTA, dacă sunt unii care cred că vrem să jucăm pentru locul 10, să ridice mâna, asta e realitatea. Nu trebuie să avem nici un pic de teamă, dacă au teamă, greșesc, nu au valoare. Teama nu face parte din bagajul unui fotbalist care trage pentru un obiectiv îndrăzneț”.

Astăzi, la conferința de presă de dinaintea jocului cu CS Balotești de sâmbătă, Mihalcea a fost întrebat dacă cei trei jucători care au plecat între timp de la echipă au cedat după declarația sa de la finalul meciului cu CS Mioveni.

„Am folosit acea expresie pentru a le vedea reacția jucătorilor, o reacție pozitivă. E drept că și în vestiar am avut o discuție cu ei, una destul de dură, față în față. Nu știu dacă e bine sau rău, dar acesta sunt eu. Prefer să spun lucrurilor pe nume, fără ocolișuri, dar nu i-a dat nimeni afară pe cei doi. Roman a vrut să-și rezilieze contractul și am fost și noi de acord că e mai bine așa. Nu știam unde va ajunge, dar nu îi puteam pune opreliști la desfacerea contractului. Poate, peste câteva etape, Hermannstadt nu va mai fi candidată la promovare, ca să se spună că am antrenat un jucător pentru o echipă aflată în luptă directă cu noi. Iar în ceea ce-l privește pe Grigorie, el la Sibiu venea după o accidentare, care a și recidivat. Situația sa medicală era mai gravă decât ne-am așteptat și asta a fost…”, a explicat, citat de Sport Arad, Adrian Mihalcea.

Directorul general Codru Grădinariu a explicat motivul despărțirii de macedonianul Izet Ajrullahu: „Nu s-a acomodat, nimic mai mult. Noi, pe de altă parte, știam că nu-l putem folosi ca junior în Liga 2-a, iar la data semnării contractului cu el, încă nu se luase o decizie cu echipa a doua. Era o variantă și acolo, iar dacă ar fi confirmat putea face pasul la prima echipă”.

„Marea noastră problemă este că nu avem timp”

În final, Mihalcea a mai spus că este mulțumit de toți jucătorii pe care îi are în lot și că pentru randamentul lor tot el este vinovat, timpul fiind marea problemă a echipei până acum. „Dacă dumneavoastră spuneți că pianul a fost inventat să cânți la el, eu vă spun că a fost inventat să dea randament. Nu toată lumea e Clayderman să cânte perfect, eu mă mulțumesc să fac să funcționeze lucrurile în primul rând ca și rezultate. Știu că și jocul echipei e important, dar marea noastră problemă este că nu avem timp. Tot legat de treaba cu pianul, am înțeles aluzia, dar, repet, în fotbalul modern nu mai există un coordonator de joc. Nu se mai joacă cu număr 10, toți mijlocașii contribuie la construcția jocului. Toți sunt inteligenți și creativi, plecând de la Tănase, Asani, Jorza, Cârstocea, Buleică, cu toate că acesta e mai mult un jucător de bandă și acum Paul Păcurar. Sunt mulțumit de toți jucătorii mei, eu i-am ales, iar dacă nu vor da randament problema sunt eu”, a adăugat Mihalcea, citat de Sport Arad.

Sâmbătă, de la ora 11:00, UTA joacă pe teren propriu, la Șiria, meciul din etapa a 6-a a Ligii 2, cu CS Balotești. Până acum arădenii au acumulat doar 8 puncte și sunt pe locul 10.

Marius ANGHEL 31 Aug. 2017, 18:05 Campionat
Pe aceeași temă