Mihalcea, despre realitatea fotbalului românesc: „Divizia a doua este așa, hai să mai jucăm și noi”

ACS Berceni s-a impus cu scorul de 2-0, la Dorohoi, în prima etapă a play-out-ului Seriei I a Ligii 2. În urma acestei victorii, echipa antrenată de Adrian Mihalcea rămâne în cărți pentru evitarea ultimului loc al seriei, cel care duce la participarea la barajul pentru menținerea în eșalonul secund.

„Vreau să-mi felicit jucătorii. Nu am făcut un meci extraordinar, dar am am avut o atitudine cum nu am avut în celelalte meciuri. Se pare că au conștientizat că nu se poate altfel. O victorie meritată, fără drept de apel, nu le-am dat nicio posibilitate. Îi știam pentru că am jucat de curând cu ei. Poate ne-au tratat și de sus având în vedere că veneau după două victorii contra noastră. Am prins Dorohoiul care venea după o serie de rezultate bune. Lupta nu s-a terminat. Am făcut un mic pas, dar mai avem de luptat pentru a ne salva de la retrogradare. Dacă vom avea aceeași atitudine, ne vom salva fără niciun dubie. După rezultatele de astăzi, va fi o luptă în trei. Cine e cel mai concentrat la fiecare meci, va câștiga. Noi avem în continuare ultima șansă de a ne salva, dar cred că vom reuși”, a spus Adrian Mihalcea la finalul meciului de sâmbătă.

„Fotbalul românesc trebuie să se ajungă la o limită minimă de unde repornească și să crească”

Fostul atacant al echipei Dinamo, în prezent antrenor principal la ACS Berceni, consideră că nivelul fotbalului românesc a scăzut foarte mult în ultimii ani și că ar trebui să fie un moment zero de la care să înceapă ascensiunea.

„Divizia a doua este așa, hai să mai jucăm și noi. Multe echipe care se retrag, multe puncte câștigate în afara terenului. Îmi doresc să se stabilizeze într-un fel fotbalul ăsta și să fie o competiție mult mai acerbă. Valoarea fotbalului a scăzut foarte mult, începând de la Liga 1. Îmi doresc să se stopeze. Mai mult de șapte-opt echipe în insolvență, ce poate fi? Să înghețăm campionatul pentru un an. Trebuie să se ajungă la o limită minimă de unde să se repornească și să crească. E o perioadă în care fotbalul românesc scârțâie”, a spus Adrian Mihalcea.

Adrian Mihalcea are peste 200 de meciuri în Liga 1 și 75 de goluri marcate. A jucat timp de șase sezoane la Dinamo (1996-2001 și 2004-2005), marcând 69 de goluri. În cariera de jucător a mai evoluat la Genoa, Verona, Chunnam Dragons, Aris Limassol, Astra, Unirea Urziceni, FC Vaslui și Chiajna. Cariera de antrenor și-a început-o la Slobozia, în orașul natal. A părăsit pe Unirea Slobozia în această iarnă când s-a decis retragerea echipei din campionat, din cauza problemelor financiare. A preluat pe ACS Berceni, o echipă considerată a fi satelitul lui Dinamo.

Mihalcea a urmărit meciul de vineri dintre Dinamo și FC Botoșani. El consideră că fosta sa echipă are nevoie de un rezultat pozitiv pentru a reveni la o formă sportivă bună. „Am văzut meciul. Dinamo încă traversează o perioadă tulbure. După jocul de ieri merita să câștige, au avut o serie de ocazii. Știu ce înseamnă să treci printr-o perioadă proastă. Îți trebuie un rezultat pozitiv ca să te descătușezi. E o presiune pe jucători, pe antrenori. Au un antrenor cu mai mare experiență decât mine și sunt convins că va scoate echipa din această perioadă”, a spus Adrian Mihalcea care deocamdată nu se gândește să antreneze pe Dinamo.

„Eu am contract pentru încă un an la Berceni. Sper ca din vară să construim o echipă mult mai solidă și să ne luptăm pentru prima parte a clasamentului”, a conchis fost atacant al câinilor.

Articol scris de Răzvan SAUCIUC
Foto și video: Andrei BIRTA (Dorohoi News)

Pe aceeași temă