Mihalcea dă vina pe tinerețe pentru eșecul de la Suceava: „N-am mai reușit să ținem același ritm”

Marius ANGHEL 09 Mar. 2015, 14:30 Campionat

La primul meci pe banca echipei ACS Berceni, antrenorul Adrian Mihalcea a fost nevoit să se recunoscă învins, deși la un moment dat, după mai bine de o oră de joc, elevii săi aveau un avantaj de două goluri. La Suceava, formația ilfoveană a condus cu 2-0 la pauză, însă, în final, s-a văzut fără niciun punct, rapidiștii câștigând cu 3-2.

La conferința de presă de la finalul jocului de sâmbătă, Mihalcea a explicat modul în care jucătorii săi nu au obținut niciun punct din deplasarea de la Suceava, deși în minutul 68 aveau 2-0. „A fost un meci spectaculos cu două reprize diametral opuse. Dacă prima repriză am dominat-o și am făcut ce trebuia să facem, cu două goluri și alte ocazii clare, dar în a doua parte, pe căderea fizică și pe naivitatea noastră, n-am mai reușit să ținem același ritm și aici vorbim de o echipă tânără, cu nouă jucători sub 21 de ani. Am pierdut centrul terenului, plus că Suceava a venit cu o mai mare presiune pe zonele laterale, unde noi am suferit. Per ansamblu sunt mulțumit de eforul băieților, mai ales că știam că avem de muncit și împotriva cui jucăm. Am încercat în a doua repriză să ne închidem puțin și să nu le dăm posibilitatea să tragă din centrul careului, deoarece știam valoarea și calitatea centrărilor celor doi veterani, Bălan și Semeghin, dar n-am reușit acest lucru. Felicit echipa gazdă pentru această victorie, cu toate că la început ne-a tratat puțin de sus”, a declarat Mihalcea, care nu a vrut să discute prea mult despre faza penalty-ului care a adus vitoria Rapidului: „Am impresia că acel 11 metri a fost acordat puțin ușor, dar să trecem peste acest moment”.

Tehnicianul ilfovenilor a vorbit și despre șansele echipei sucevene de a ajunge în Liga 1. „Suceava formează o echipă solidă, o echipă experimentată, dar mi se par puțin exagerate pretențiilor celor de aici de a promova. E o echipă bună a campionatului, care, fața de anul trecut, a crescut foarte mult în exprimare, dar este prea puțin pentru a promova. Sunt două echipe (n.r. FC Voluntari și Academica Pitești) mult mai valoroase și cu o forță financiară mult mai mare decât a celor de la Suceava”, a mai spus Adrian Mihalcea, care speră să revină cu ACS Berceni pe stadionul Areni în play-off: „Sunt încă șanse să accedem în play-off. Eu asta îmi doresc. Obiectivul impus de club este acela de a evita retrogradarea, dar obiectivul meu personal este acela de a ajunge în play-off și de a crește acești copii”.

ACS Berceni se clasează pe locul 8, cu 18 puncte, în Seria I, la o distanță de trei puncte față de ultima clasată care merge la play-off, CF Brăila – 21 de puncte. Până la finalul returului mai sunt de disputat patru etape.

Foto și video: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 09 Mar. 2015, 14:30 Campionat
Pe aceeași temă