Mihalcea are speranțe pentru retur după ce s-a întors cu un punct de la Suceava. „Dacă ai voință, te sacrifici și ești un pic inteligent tactic, poți să răzbați”

Marius ANGHEL 28 Nov. 2016, 15:34 Campionat

Dunărea a încheiat turul Ligii 2 cu un punct obținut în deplasarea de la Suceava, 1-1 cu Foresta, sâmbătă, în etapa a 19-a. Moldovenii au deschis scorul încă din minutul 9, prin Andrei Cerlincă, dar Florinel Ibrian a egalat în partea secundă, în minutul 69, trimițând Dunărea pe locul 12 după prima parte a sezonului, cu 20 de puncte.

Dunărea a avut parte de un tur nu prea reușit. Devenită o echipă de pluton, trupa lui Adrian Mihalcea s-a chinuit în acest tur. „Se spune că și noi la începutul campionatului eram pretendenți la locurile fruntașe”, a spus Mihalcea, și a avut dreptate. Mulți se așteptau să vadă Dunărea în primele trei locuri din clasament, o pretendentă la promovare după evoluția din sezonul trecut. Nu a fost să fie așa. Mihalcea și-a asumat și nefastele, ca să nu spunem proastele achiziții făcute în vară. Dar nu a fost numai vina lui. Acum, noii șefi ai Dunării vor să repare ceea ce alții nu au putut să gestioneze.

Mihalcea este optimist pentru retur. Are sprijinul lui Bogdan Leu, dar și mână liberă la eventualele transferuri. „La Suceava am avut pe lângă cei trei juniori cu care am început meciul, alți șase juniori pe bancă, deci am avut, să spunem, și tupeu. Am ales să încheiem contractele cu niște jucători într-o perioadă dificilă, riscând destul de mult. Eu și conducerea am riscat și se pare că până acum mesajul transmis tuturor celor care au rămas a fost înțeles pe deplin. Nu am schimbat foarte multe, doar am încercat să lucrăm la mentalul lor, pentru că, din păcate, aici am suferit noi în unele meciuri și faptul că nu suntem o echipă mare sau că nu avem o experiență extraordinară a contat în unele momente. Acum, oricum nu aveam nimic de pierdut. Și chiar dacă Doamne ferește!, s-ar fi întâmplat să pierdem, mă refer la meciul acesta, nu era un capăt de țară, dar contează. Contează să crezi în tine, contează să crezi în cel de lângă tine, să-l faci sau să te facă cineva să crezi în echipă și lucrul ăsta s-a văzut”, a spus Mihalcea după remiza de la Suceava.

Primul meci din retur este la Brăila

Dunărea începe returul la Brăila, un meci extrem de greu pentru trupa lui Adi Mihalcea. „Suntem subțirei și ca lot și ca număr de jucători cu experiență în momentul de față, deci și calitativ și numeric, dar se poate face față. Eu am zis că Liga a 2-a este o ligă în care, dacă ai voință, te sacrifici și ești un pic inteligent tactic, poți să răzbați. Vom merge la Brăila, va fi un meci poate mai dificil decât cel de la Suceava, dar avem o săptămână să pregătim jocul. Vom știi destul de multe despre ei și vom încerca, ca și la Suceava, să nu pierdem. Deci obiectivul nostru clar este să nu pierdem, un punct e bine venit dacă reușim să-l câștigăm ar fi foarte bine! Important este și faptul că nu avem niciun suspendat, momentan niciun accidentat, se întoarce și Bodo Kanda după suspendare, deci puțini câți suntem, devenim puternici. Mă bucur, repet, am spus-o și data trecută, că văd câțiva jucători care cresc, iar lucrul acesta ne dă mari speranțe pentru partea a doua a sezonului”, a mai spus Mihalcea.

„Mi se pare că avem un vestiar mult mai unit și pe linia aceasta vom merge”

Antrenorul Dunării a comentat și decizia de a renunța în ultimele două săptămâni la patru jucători: Bogdan Panait, Daniel Barna, Denis Dobra și Ovidiu Popescu.

„Lumea știe, pe unde am antrenat, am pus întotdeauna accent pe disciplină și pe disciplină și muncă. Din pricina unor astfel de probleme am suferit în trecut. Acum mi se pare că avem un vestiar mult mai unit și pe linia aceasta vom merge. Doar rezultatele îmi vor spune mie și conducerii dacă am făcut bine sau am făcut rău, momentan zic că am luat cele mai bune decizii. N-au fost ușor de luat, au fost chiar foarte rele și în niște momente destul de delicate. Dar mi-am asumat riscul ăsta eu în primul rând și se pare că, momentan, am tras cartea câștigătoare. Sigur mai sunt încă două meciuri nu vreau să cred că am dat tot în aceste două meciuri, cu Vâlcea și Suceava, și în următoarele două nu vom arăta la fel. Vreau să menținem aceeași linie și în aceste două meciuri și din iarnă vom vedea ceea ce este de făcut”, a mai comentat Adi Mihalcea.

În ultimele două etape din 2016, primele din retur, Dunărea Călărași are programate meciuri la Brăila, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Dacia Unirea, și apoi joacă acasă cu Metalul Reșița.

Articol scris de Cătălin NIȚU (Ediția)
Foto: Gazeta SV

Marius ANGHEL 28 Nov. 2016, 15:34 Campionat
Pe aceeași temă