Mihalcea a câștigat duelul foștilor „câini”! Buftea pierde fără drept de apel

Marius ANGHEL 26 Nov. 2012, 21:24 Campionat
Mihalcea a câștigat duelul foștilor „câini

Unirea părea că vrea să plece cât mai repede de la Buftea. Jucătorii lui Marian Dună au început tare, iar în minutul 10 deja au reușit primul gol. Sorin Gheorghiu înscrie după o minge respinsă de Plopeanu la șutul trimis de Roșu, după o acțiune personală pe partea dreaptă. Buftea se trezește și arată că poate da o replică oaspeților, chiar la câteva minute după golul acestora, dar Bâtfoi nu poate trimite în plasa lui Dobre mingea venită perfect pentru o lovitură de cap. Mihalcea și coechipierii lui își văd de treabă și trec din nou la construcție, însă unul din contraatacurile promițătoare este oprit printr-un fault grosolan asupra lui Roșu făcut de Alex Dragomir care vede cartonașul roșu după 21 de minute jucate.

Rămași în zece, jucătorii conduși din teren de Giani Kiriță încearcă să joace la distrugere, și să plece pe contraatac, însă doar o parte a acestei tactici le-a reușit, cel puțin până la pauză când scorul a rămas neschimbat.

După revenirea de la cabine elevii lui Dună pun stăpânire pe joc iar ocaziile la poarta lui Plopeanu se înmulțesc rapid, însă și Buftea are momente în care poate marca, dar jucătorii dar plasa porții lui Dobre devine prea mică pentru jucătorii gazdelor, iar Unirea reușește să majoreze scorul pe final.

Introdus pe teren pentru 7 minute, Dumitru Gheorghe reușește să marcheze din a doua încercare, în minutul 80, după ce cu două minute înainte portarul gazdelor a salvat lovitura de cap a acestuia. De altfel, Plopeanu a fost unul din cei mai buni jucători ai Buftei, după ce a reușit în multe momente să blocheze atacurile băieților lui Marian Dună. Din păcate pentru el, nu a mai reușit să apere și șutul lui Mihalcea, care a înscris după un nou contraatac rapid reușit alături de coechipieri.

Giani cel nervos

Intrat în joc destul de nervos, Giani Kiriță și-a vărsat supărarea pe brigada de arbitri, după ce au fost câteva greșeli împotriva gazdelor. Astfel la un momentdat, Kiriță nu s-a mai putut abține și a strigat cât să-l audă toți prezenți la meci, „Alooo, ce e bă aici!”, chiar după una din greșelile fluierașului de la centru, însă ca de fiecare dată, acesta a scăpat nesancționat. După pauză Kiriță s-a mai potolit, însă la final și-a arătat din nou nemulțumirea față de arbitraj. „Un arbitraj prost, de liga a doua. Păcat de ei că strică un joc în care se aleargă 90 de minute. Își bat joc de munca noastră.” Trebuie menționat că greșelile de arbitraj au fost de o parte și de alta, fără a influența în mod direct rezultatul din teren.

Jocul, la discreția Unirii

Fostul coechipier al lui Giani Kiriță de la Dinamo, Adrian Mihalcea a fost de părere că jocul a fost la discreția echipei sale. „O victorie importantă, un joc la discreția noastră. Păcat că nu am putut marca mai mult, ținând cont de numărul ocaziilor avute.” Chiar și antrenorul a fost de aceași părere cu Mihalcea. „Am fost mai proaspeți, mai agresivi, iar jocul a fost controlat de noi. Cred că puteam să mai marcăm, însă rezultatul este mulțumitor.”

ACS Buftea – Unirea Slobozia 0-3
S. Gheorghiu `10, D. Gheorghe `80, Mihalcea `87

Plopeanu – Vențer, Marciuc, A. Nițu (cpt.), Al. Dragomir – Ciumacenco (`81 Odoroabă), Ad. Udrea, Kiriță, Arm. Karamyan – Bâtfoi (`50 Bâtfoi), A. Petrescu. Antrenor: Florentin Rădulescu

L. Dobre – S. Stan, G. Lazăr, Lorincz, C. Toma – C. Roșu (`75 D. Gheorghe) (`82 L. Cristea), Ivașcă (`59 R. Soare), L. Mihai, Mihalcea – V. Gheorghe (cpt.), S. Gheorghiu. Antrenor: Marian Dună.

Articol scris de Adrian ALBU

Marius ANGHEL 26 Nov. 2012, 21:24 Campionat
Pe aceeași temă