Metaloglobus, a doua echipă care răpune Turrisul în acest sezon. Marius Măldărășanu, după victoria contra liderului: „Nu am decât să fiu mulțumit”

Marius ANGHEL 12 Oct. 2019, 19:05 Campionat
Metaloglobus, a doua echipă care răpune Turrisul în acest sezon.** Marius Măldărășanu, după victoria contra liderului:

Metaloglobus a demonstrat, dacă mai era nevoie, și în fața liderului Ligii 2, Turris-Oltul Turnu Măgurele, că este una dintre echipele puternice ale acestui sezon. Bucureștenii au câștigat, sâmbătă, cu 1-0 meciul de pe teren propriu cu formația teleormăneană și continuă să se mențină în partea superioară a clasamentului. Claudiu Herea a marcat golul decisiv al jocului din etapa a 11-a.

După remizele cu Rapid (0-0) și Concordia Chiajna (1-1), două dintre echipele cu pretenții la promovare din Liga 2, Metaloglobus a reușit să o învingă la limită pe Turris-Oltul, liderul detașat al clasamentului, o echipă care în primele zece etape făcuse doar doi pași greșiți, un egal și o înfrângere. Teleormănenii au arătat la București că au trecut repede peste șocul schimbării antrenorului Erik Lincar și au avut un joc solid, dar și ocaziile mai numeroase și mai mari. Nu a fost însă îndeajuns pe sinteticul din Pantelimon, fiindcă Metaloglobus a marcat prin Claudiu Herea (65) la o fază în care portarul Rus a respins în față un șut al lui Ciocâlteu.

La finalul întâlnirii, Marius Măldărășanu, antrenorul Metaloglobusului, a spus că nu poate fi decât mulțumit după acest meci.

„Când joci cu liderul eram sigur că va fi un meci greu. Nici nu avea cum altfel. O echipă care este pe primul loc, probabil pe merit, pentru că să ai o așa continuitate este meritul lor în întregime, și al lui Erik (n.r. – fostul antrenor, Erik Lincar) și pe urmă, mai departe, cu Florin (n.r. – actualul antrenor, Florin Bratu), care etapa trecută a câștigat un meci foarte greu, contra Buzăului.

Ne așteptam la un astfel de meci. Știam că am o tranziție pozitivă foarte bună, cu jucători care pleacă. Am început să ținem foarte mult de mingii și am reușit. Bineînțeles că au fost momente și momente, în care se putea schimba soarta jocului. Puteam să facem și noi 2-0, apoi ei să egaleze, 1-1. Dar, cu rezultatul actual, nu am decât să fiu mulțumit”, a declarat Măldărășanu la microfonul DigiSport.

Măldărășanu: „Nu se pune problema. Noi ne dorim să terminăm cât mai sus”

Marius Măldărășanu spune că la Metaloglobus nu se pune problema promovării. „Noi luăm meci cu meci. Probabil așa gândește orice antrenor. Nu este un obiectiv al nostru să promovăm. Nu se pune problema, că am tot fost întrebat. Nu. Noi ne dorim să terminăm cât mai sus, mai bine ca anul trecut. Dar, eu, ca antrenor, le-am cerut jucătorilor să își dorească mult mai mult, pentru că dacă îți dorești ca obiectiv locul 9, s-ar putea să termini pe 12. Avem un lot destul de echilibrat, avem și câteva probleme. Avem trei meciuri într-o săptămână și trebuie gestionată foarte bine această situație”, a mai declarat antrenorul bucureștenilor.

Cu 18 puncte acumulate în 11 meciuri, Metaloglobus a urcat, momentan, pe locul 5 în Liga 2. În intermediară, echipa bucureșteană joacă la Timișoara, miercuri, de la ora 15:00, cu ASU Politehnica, iar la finalul săptămânii, sâmbătă, de la ora 11:00, primește vizita celor de la CSM Reșița.

Marius ANGHEL 12 Oct. 2019, 19:05 Campionat
Pe aceeași temă