Mesajul lui Lobonț pentru suporterii clujeni, după victoria dramatică în fața Snagovului: „I-am simțit tot timpul în spatele nostru și ne-au dat energie. Avem totul în mâinile noastre”

Marius ANGHEL 22 May. 2019, 13:54 Campionat
Mesajul lui Lobonț pentru suporterii clujeni, după victoria dramatică în fața Snagovului:**

Universității Cluj i-a trecut glonțul pe la ureche marți seară. Echipa antrenată de Bogdan Lobonț și manageriată de Ioan Ovidiu Sabău a avut un nou meci slab pe teren propriu, acum cu Sportul Snagov, a beneficiat de un gol anulat eronat de arbitru ilfovenilor în minutul 61 și a dat lovitura în minutul 89, când Nicolae Pîrvulescu a înscris pentru 1-0 cu o lovitură de cap din fața careului mic, după o centrare din dreapta a lui Hațiegan.

Cu un rezultat de egalitate obținut cu Snagovul, „U” Cluj o egala la puncte pe Petrolul și ar fi rămas în afara poziției care duce la barajul pentru promovare, deoarece prahovenii stau mai bine la rezultate directe (2-3 la Cluj și 1-0 la Ploiești). Însă, așa, cu victoria de pe Cluj Arena, ardelenii au trecut din nou pe locul 3, la două puncte peste „lupii galbeni”, cu două etape înainte de final. Clujenii mai au șanse inclusiv să prindă măcar locul 2, care promovează direct. Toate calculele le puteți vedeai aici.

Lobonț: „Totul e în mâinile noastre, totul depinde de noi”

La finalul partidei, Bogdan Lobonț le-a mulțumit celor aproximativ 3000 de suporteri care au susținut echipa pe întreaga durată a partidei, în special pe final, când i-au împins spre victorie pe Dorin Goga și compania.

„În această seară am jucat cu toții: băieții care au început jocul, cei care au intrat pe parcurs, cei care au rămas pe bancă, plus cei din tribună. Este victoria tuturor și țin să le mulțumesc suporterilor pentru că, în ciuda momentelor dificile din prima repriză, i-am simțit tot timpul în spatele nostru. Ne-au dat energia de care aveam nevoie pentru a câștiga meciul, a contat foarte mult felul în care ne-au încurajat. Fiecare jucător al Universității Cluj este important, atât titularii, cât și rezervele, plus cei care nu sunt convocați. Știu că sunt supărați, ce trăiri au și ce e în sufletul lor, dar toată lumea se comportă extraordinar, iar pentru acest lucru, le mulțumesc. Trebuie să fim fericiți că jucăm pe această suprafață de joc. Dacă am fi jucat pe un alt teren, cum a fost cel pe care a evoluat Snagovul la Balotești sau cel de la Brăila, ar fi fost, într-adevăr, dificil, dar, din punctul acesta de vedere, noi suntem privilegiați, indiferent de condițiile meteo. În ultima perioadă a plouat foarte mult, însă terenul nostru a rezistat extraordinar, iar băieții au demonstrat că sunt capabili să se adapteze acestor condiții. Mai avem două meciuri, la Balotești și acasă cu Pandurii Târgu Jiu. Totul e în mâinile noastre, totul depinde de noi, apoi tragem linie și vedem unde ne aflăm. Am vrut cu toții să câștigăm, iar băieții au demonstrat asta până la final, la fel cum au făcut-o și în celelalte partide”, a spus, citat de site-ul oficial al Universității Cluj, Lobonț.

Goga: „Urmează meciuri accesibile”

Căpitanul Dorin Goga n-a avut un meci tocmai bun cu ilfovenii, și-a creat puținii situații la poarta Snagovului și a spus că victoria vine ca o recompensă pentru faptul că în alte meciuri clujenii au pierdut puncte pe final. „O victorie foarte importantă pentru noi. Aveam mare nevoie de ea și am obținut-o în ultimele minute. Cam toate echipele se închid în fața noastră, iar noi trebuie să le deschidem și să încercăm să marcăm. Cred că o singură dată, după ce am marcat, am fost egalați, de către cei de la Ripensia, dar astăzi a ieșit bine. A fost un moment-cheie pentru noi, acum urmează meciuri accesibile, însă trebuie să le tratăm la fel de serios. S-a văzut un spirit de echipă, la fel ca în partida precedentă, am simțit asta pe teren, chiar dacă atunci nu am câștigat (n.r. – cu Academica Clinceni). Dacă luptăm și avem în spate acești suporteri minunați, putem să câștigăm orice meci. Depindem de rezultatele celorlalte echipe, dar noi avem un obiectiv clar: victoria în următoarele două jocuri. Apoi vom vedea unde ne situăm și ce urmează să facem. Îi dedicăm acest rezultat lui George Florescu, pentru că e ziua lui”, a spus și Goga la finalul jocului cu Sportul Snagov.

De partea cealaltă, Eugen Trică și-a felicitat jucătorii pentru modul în care au evoluat la Cluj. „Îmi felicit băieții pentru cum au jucat. Prima repriză a fost a noastră, a doua le-am cedat-o lor, dar am avut un henț în prima repriză. Iar dacă marcam un gol sau două, ce se întâmpla acum la final?”, a spus antrenorul ilfovenilor, care n-a înțeles momentele de răzvrătire ale oamenilor pe de banca Universității după marcarea golului: „Toată banca lor, bine, în afară de Bogdan, Iencsi, au venit spre banca noastră și nu am înțeles de ce”.

„U” Cluj e favorită la participarea la baraj. Și un loc promovabil direct e posibil, însă Chindia sau Clinceni trebuie să se încurce în ultimele două etape

Dintre cele patru echipa care sunt rămase în lupta pentru promovarea directă sau baraj, „U” Cluj are cel mai ușor program în ultimele două etape. Echipa lui Bogdan Lobonț are în weekendul acesta deplasare la deja retrogradata CS Balotești (sâmbătă, ora 12:00), iar apoi o întâlnește pe teren propriu pe Pandurii Târgu Jiu, prima aflată deasupra locurilor care duc în Liga 3.

„U” Cluj are încă șanse să prindă un loc promovabil direct, însă are nevoie de minuni pentru a se întâmpla acest lucru. În primul rând, trebuie să își câștige meciurile ei, iar una dintre primele două clasate să se împiedice de două ori în etapele rămase.

Pentru a o depăși pe Chindia la rezultate directe, fiindcă la puncte nu o mai poate face, are nevoie ca târgoviștenii să piardă atât cu Luceafărul, cât și cu Energeticianul. Un lucru greu de crezut.

Altfel, are nevoie ca Academica Clinceni să mai obțină maximum un punct în ultimele două jocuri, fiindcă, în această situația, și pe aceasta o poate depășit la rezultate directe (3-0 la Cluj și 0-0 la Clinceni). Ilfovenii au două meciuri grele. Vineri, acasă cu FC Argeș, iar în ultima etapă joacă în deplasare la Petrolul.

Dacă Chindia și Academica Clinceni nu se vor încurca așa cum speră „U” Cluj, atunci ardelenii stau la mâna lor pentru a participa la barajul pentru promovare. Îl ocupă în acest moment, au două puncte avans față de Petrolul, însă îl pot menține doar dacă își câștigă ambele meciuri rămase, în cazul în care și ploieștenii obțin maximum din ale lor.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Cristian COSMA / FC Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 22 May. 2019, 13:54 Campionat
Pe aceeași temă