Meciul cu Rapid, momentul adevărului pentru Farul. „Marinarii” lui Zicu sunt invincibili la Constanța în acest sezon: „Nu mai suntem Dosarele X. Este o partidă de șase puncte”

Marius ANGHEL 29 Nov. 2019, 19:10 Campionat
  • Farul are meci puternic în prima etapă a returului, a 20-a a sezonului Ligii 2, sâmbătă, de la ora 13:00, urmând să primească pe teren propriu vizita Rapidului. Antrenorul Ianis Zicu și atacantul Ionuț Stoica vorbesc despre confruntarea cu giuleștenii.


Ajunsă la un moment dat imediat sub podiumul Ligii 2, Farul a luat-o mult la vale după ultimele două meciuri desfășurate, ambele în deplasare, încheind turul pe locul 10. „Marinarii” au cedat cu 1-0 atât la Metaloglobus, cât și la UTA, jocurile desfășurate pe teren strâin, fiind punctul nevralgic al echipei antrenate de Ianis Zicu în acest sezon, indiferent de adversarul întâlnit. Însă, sâmbătă, de la ora 13:00, joacă la Constanța, în prima etapă a returului, cu Rapid. Pe teren propriu, Farul se transformă, fiind una dintre cele patru echipe din eșalonul secund care sunt neînvinse, alături de liderul UTA, Turris Oltul și Csikszereda.

Ianis Zicu: „Încercăm să continuăm forma bună de pe teren propriu”

În opt meciuri desfășurate la Constanța în acest sezon, Farul nu a obținut maximum decât cu Petrolul, ploieștenii plecând cu un punct după remiza de 0-0. În rest, pe lângă adversari modești sau de pluton, „U” Cluj și CS Mioveni nu s-au ales nici măcar ele cu ceva din jocul cu „marinarii”.

Însă sâmbătă, la Constanța ajunge Rapid, echipa de pe locul 3 și care nu are nevoie de nicio prezentare, iar Farul va fi pusă serios la încercare pentru a-și menține statutul de sperietoare pe teren propriu. Inclusiv în tur, în Regie, meciul cu giuleștenii a fost unul echilibrat, încheiat la egalitate, scor 0-0.

Ianis Zicu vede meciul de acum cu Rapid ca unul de șase puncte.

„Este o partidă frumoasă, interesantă. Întâlnim o echipă care are în spate o tradiție extraordinară și Farul și-a dorit mereu să câștige aceste meciuri importante. Încercăm să continuăm forma bună de pe teren propriu, unde avem rezultate bune și vrem să obținem o nouă victorie, pentru că depinde doar de noi să ne apropiem de echipele din față. Jucăm cu o echipă aflată pe loc de baraj în acest moment, este o partidă de șase puncte și este important să facem un joc bun, să avem atitudine și să punem în pericol poarta adversă. Întotdeauna, în sport, este important să termini bine, cu fruntea sus, să nu-ți dezamăgești suporterii. Trebuie să acumulăm puncte pentru a avea liniște și a câștiga în omogenitate, astfel încât să formăm o echipă mai bună. Nu am niciun duel cu niciun antrenor, îmi doresc să câștig pentru echipa mea, îmi doresc să arătăm că toată munca depusă în aceste patru luni nu a fost în zadar și să nu stricăm perioada de vacanță. Am muncit atât timp și sperăm să avem liniște în perioada de pauză, să putem să pregătim partea a doua a campionatului, care va fi mult mai grea”, a spus Ianis Zicu la conferința de presă.

Înaintea meciului din tur, Daniel Pancu spunea despre Farul că este Dosarele X, fiindcă nu știa prea multe lucruri despre adversar.

„Nu mai suntem Dosarele X. Acum știu foarte bine cu cine joacă, noi la fel, îi cunoaștem, nu cred că mai pot să acuze absolut nimic. Noi, acasă, am avut un public cald, chiar dacă nu a fost în număr mare la fiecare meci. Cei care au venit la stadion s-au purtat foarte bine cu băieții, i-au încurajat tot timpul și sunt convins că așa se va întâmpla și de această dată”, a mai declarat Zicu.

Ionuț Stoica: „Pentru astfel de meciuri suntem fotbaliști”

Cu Rapid revine și unul dintre golgheterii echipei, atacantul Ionuț Stoica. Acesta revine după ce a lipsit de la ultimele două jocuri din cauza unei suspendări.

„Sunt pregătit pentru acest meci, cred că este unul dintre cele mai grele pe teren propriu și sperăm să câștigăm. Dacă avem ambiție și determinare, nu avem cum să nu câștigăm acest meci. Pentru astfel de meciuri suntem fotbaliști, să jucăm cu mulți spectatori, este cel mai frumos. Rapid are apărători buni, cu experiență, dar sper să fiu mai bun decât ei, cu ajutorul colegilor. Pentru mine este foarte important că joc meci de meci, pentru că sunt junior (n.r. – Are 19 ani, deci nu mai este junior. A vrut să spună că este jucător „Under”) și mă ajută să cresc în valoare. Este un campionat foarte strâns, cu două victorii putem urca aproape de locurile din frunte”, a spus și Ionuț Stoica despre jocul cu Rapid.

Atacantul are trei goluri marcate în 16 meciuri în acest sezon, fiind la egalitate cu Bodo Kanda și sub Alexandru Stoica și Viorel Lică, ambii cu câte patru reușite.

Robert Băjan revine la Constanța: „Trebuie să confirmăm forma bună din ultima perioadă”

Dacă Farul să bine la meciurile de pe teren propriu, Rapid este pe o pantă ascendentă îndiferent dacă a jucat acasă sau în deplasare. Echipa lui Daniel Pancu a remizat la mijlocul săptămânii la Călărași, 0-0 în restanța cu Dunărea, însă n-a mai pierdut de cinci partide consecutive, înregistrând victorii cu liderul din momentul respectiv, 5-1 la Mioveni și 2-0 acasă cu UTA.

În lotul giuleștenilor se află un jucător care a evoluat la vechea Farul timp ce cinci sezoane, în perioada 2011 – 2016. Fundașul Robert Băjan joacă la Rapid de un an, are doar două apariții în acest sezon și 11 în total, și abia așteaptă să revină la Constanța.

„Mergem la Constanța pentru a obține victoria. Trebuie să confirmăm forma bună din ultima perioadă, să încheiem anul cu două rezultate pozitive și să le oferim suporterilor o pauză de iarnă liniștită”, a spus Robert Băjan.

Înaintea desfășurării primei etape a returului, Farul ocupă locul 10, cu 25 de puncte, iar Rapid se situează pe poziția a 3-a, cu 32 de puncte. În tur, cele două echipe au terminat la egalitate meciul din Regie, scor 0-0.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 29 Nov. 2019, 19:10 Campionat
Pe aceeași temă