Meciul cu Mioveni, posibil ultimul pentru Dan Roman la UTA. Arădenii sunt nevoiți să caute acum doi atacanți

Marius ANGHEL 24 Aug. 2017, 18:52 Campionat

Meciul de miercuri, respectiv cele aproape 40 de minute bifate contra Mioveniului (1-1), ar putea fi ultimul pentru Dan Roman la UTA. Potrivit Sport Arad, atacantul de 32 de ani a cerut rezilierea contractului cu gruparea arădeană pe motive personale. Clujeanul ar dori să se întoarcă acasă, la Cluj, de unde, de altfel, a plecat destul de greu în urmă cu aproape două luni de zile. Cel mai probabil, părțile se vor despărți oficial, pe cale amiabilă, mâine dimineață, iar „Bătrâna Doamnă” va rămâne, cel puțin deocamdată, doar într-un singur atacant, Marius Curtuiuș.

Probabil, nici observațiile lui Adrian Mihalcea nu le-a picat bine unor fotbaliști după meciul de ieri, acesta fiind destul de tranșant chiar la conferința de presă de după meci. „Dacă nu putem juca cu presiune, ridicăm mâna sus și ne retragem. Aici e UTA, dacă sunt unii care cred că vrem să jucăm pentru locul 10, să ridice mâna, asta e realitatea. Nu trebuie să avem niciun pic de teamă, dacă au teamă, greșesc, nu au valoare. Teama nu face parte din bagajul unui fotbalist care trage pentru un obiectiv îndrăzneț. Am avut azi jucători care … așa, sporadic, sporadic…, și asta mă deranjează cel mai mult. Mă aștept mult mai mult, enorm de mult de la unii jucători, sunt datori față de acest club. O să am discuția mea cu ei, mă aștept la mult mai mult, vom vedea ce vom face. Avem nevoie de un lot competitiv, când unul nu merge bine, avem nevoie de oameni care pot să-i suplinească”, spunea antrenorul la puține minute de la pecetluirea remizei cu CS Mioveni.

Sosit la Arad după ce și-a reziliat contractul cu CFR Cluj, Dan Roman cerea, la finalul meciului cu Mioveni, răbdare pentru el și ceilalți jucători veniți din Liga 1 la UTA în această vară. „Având în vedere lotul pe care-l avem, cele 8 puncte sunt cam puține, dar lumea – oarecum – trebuie să înțeleagă ceva. Noi, care venim din Liga 1, unde jocul este mai aerisit, aici este un pic diferit, mai aglomerat, fundașii se țin scai de tine și durează puțin până ne acomodăm. Pe de altă parte, nu avem timp de pierdut și sunt convins că vom face meciuri bune chiar începând de runda viitoare, iar la final vom promova”, a spus atacantul de 31 de ani.

Aflând că Adrian Mihalcea le-a transmis deja jucătorilor săi care nu pot evolua sub presiune să ridice mâna, Roman a adăugat: „Mister a vorbit la cald, nu este o presiune prea mare pe noi, până la urmă am făcut un joc destul bun. Mâine vom rezolva toate problemele, ne va spune ce trebuie să facem și va fi totul bine. Am demonstrat că am dominat toate meciurile și vor veni și golurile și din partea mea, a lui Curtuiuș sau a altor băieți. Sper să venim cu trei puncte de la Sibiu, iar Baloteștiul nu va mai scăpa neînvinsă la Șiria”

Rămâne de văzut dacă Roman chiar va semna rezilierea, care vor fi atacanții cu care UTA își va completa lotul în perioada ce urmează. Mihalcea a mai cerut neapărat un „vârf”, dar acum va avea nevoie de două. Numele vehiculate ar fi Bud, Curelea, dar și Hergheligiu sau Marius Matei, în momentul în care se va confirma desființarea Luceafărului, sunt variante de luat în calcul.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 24 Aug. 2017, 18:52 Campionat
Pe aceeași temă