Meciul ambițiilor în UTA – Pandurii! „Hlistei îi poate răspunde lui Rus”. Ce revanșă au de luat cei doi jucători arădeni

Marius ANGHEL 07 Oct. 2017, 10:17 Campionat
Meciul ambițiilor în UTA - Pandurii!**

Doi dintre cei mai importanți fotbaliști ofensivi ai „Bătrânei Doamne” în primul sezon de la revenirea în Liga a 2-a și-au legat destinele de Pandurii Târgu Jiu. Cătălin Hlistei a evoluat în tricoul gorjenilor în stagiunea trecută, în Liga 1, pentru ca, acum, Ciprian Rus să fie arădeanul care joacă la olteni și întoarce armele împotriva fostei sale echipe.

Cert este că vizita echipei Pandurii la Șiria, cu ocazia etapei a 11-a a Ligii 2, ar putea fi prilej de redebut în „alb-roșu” și pentru Cătălin Hlistei, care se antrenează de două săptămâni sub comanda lui Cristian Todea, fără – însă – a bifa vreun minut oficial în acest sezon. „Probabil, Cipri Rus va avea o ambiție duminică, dorind să demonstreze că este un fotbalist bun, care – poate – mai merita o șansă la UTA. Nu știu care au fost discuțiile atunci când clubul s-a despărțit de el, nu cunosc nici acum motivul, personal l-am apreciat din postura de antrenor secund. Dar, îl avem și noi pe Hlistei, care – probabil – vrea să le demonstreze același lucru celor de la Pandurii, așa că îi poate răspunde lui Rus cu aceeași ambiție”, consideră actualul antrenor principal al „Bătrânei Doamne”, citat de Sport Arad.

De altfel, Cătălin Hlistei și Ciprian Rus sunt foarte buni prieteni și ar fi trebuit să fie colegi la Pandurii în acest sezon, dacă mijlocașul arădean nu ar fi fost sfătuit de conducerea clubului UTA să-și ia actele de la gruparea gorjeană, pentru ca apoi să fie refuzat de Adrian Mihalcea. Lucrurile s-au reparat, oarecum, acum, iar Hlistei și-ar putea începe oficial, chiar de duminică, noua sa aventură în tricoul Campioanei Provinciei.

  • UTA Arad – Pandurii Târgu Jiu se dispută duminică, de la ora 15:30, la Șiria, pe stadionul „Otto Greffner”. Niciuna dintre echipe nu se află într-o formă foarte bună în acest sezon. Arădenii sunt pe locul 16, retrogradabil, cu doar 10 puncte, în timp ce Pandurii Târgu Jiu e puțin mai sus, pe locul 13, cu 12 puncte.

 

„Să începem să creăm din nou atmosfera de la >”

Cu prilejul meciului de duminică, UTA are o nouă șansă să iasă din pasa neagră pe care o traversează în campionat în acest moment. De șapte etape nu a mai câștigat și tot atâtea meciuri fără victorie are și pe teren propriu. Antrenorul Cristian Todea dorește să facă din această serie neagră de pe arena „Otto Greffner” un atuu în disputa cu Pandurii.

„Chiar vrem să facem din asta un avantaj și să începem să creăm din nou atmosfera de la >. Mi-aș dori ca de la partida cu Pandurii, fanii să creadă din nou în această echipă, în mine și în jucători. Sper să reușim să spargem gheața, până la urmă avem destui fotbaliști care se pot descurca și pe spații mici, în fața adversarilor ce creează densitate mare de jucători în apărare. Nu știu dacă va fi și cazul Pandurilor, din câte știm e o formație ce nu refuză jocul, vrem să avem consistență în atac, să ne creăm ocazii și, eventual, să profităm și de greșelile lor”, a spus Todea, citat de Sport Arad.

Antrenorul UTA-ei își pune speranțele într-o victorie mult așteptată la Arad și în faptul că meciurile de pe teren propriu vor fi din nou transmise pe un post național. Conducerea clubului a decis să permită televizarea atunci când e organizatoare și meciul cu Pandurii va putea fi urmărit pe DigiSport. „Sperăm să fie și acesta un imbold pentru jucătorii noștri, iar unii dintre ei să fie și mai dornici de afirmare atâta timp cât știu că îi vede o țară întreagă. Câteodată, ne-au prins bine transmisiile TV, s-a jucat – parcă – cu alt aplomb.  Oricum, marea parte a jucătorilor noștri sunt obișnuiți cu camerele televiziunilor, dar și cu ora (n.r. – 15:30) mai apropiată de Liga 1, acolo unde au evoluat câțiva dintre componenții actuali ai echipei noastre”, a mai spus Cristian Todea.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 07 Oct. 2017, 10:17 Campionat
Pe aceeași temă