Marius Măldărășanu i-a răspuns lui Ianis Zicu, după ce Farul a acuzat suprafața de joc de la stadionul Metaloglobus: „Nicio echipă care vine aici nu trebuie să își ia alibi”

Marius ANGHEL 14 Nov. 2019, 15:33 Campionat
Marius Măldărășanu i-a răspuns lui Ianis Zicu, după ce Farul a acuzat suprafața de joc de la stadionul Metaloglobus:**

Metaloglobus s-a impus la limită, miercuri, pe teren propriu, cu Farul Constanța, scor 1-0, într-un meci la finalul căruia antrenorul oaspeților, Ianis Zicu, a acuzat în termeni duri suprafața de joc a stadionului echipei bucureștene, cât și federația, că omologhează astfel de terenuri. Marius Măldărășanu înțelege supărarea „marinarilor”, însă spune că și echipa sa joacă pe același teren.

Marius Măldărășanu e de părere că Metaloglobus s-a impus meritat în fața Farului, datorită ocaziilor create și a jocului prestat. Despre suprafața de joc, antrenorul echipei bucureștene a spus că și echipa sa e la fel de dezavantajată ca și adversarii. Acuzele fariștilor le consideră alibiuri.

„Farul e o echipa care, la cum i-am urmărit, încearcă să joace și fotbal. Noi, astăzi, nu le-am permis asta, cel puțin pe construcția lor. Chiar dacă, am vorbit și cu Ianis (n.r. – Ianis Zicu, antrenorul Farului), acuză foarte mult terenul sintetic, este adevărat, dar terenul sintetic ne dezavantajează și pe noi, pentru că suntem o echipă care construiește, o echipă care pasează și nici nouă nu ne convine această suprafață. Mulți spun că suntem avantajați de acest teren, dar nu e adevărat, pentru că și noi ne antrenăm pe iarbă, doar o zi, maximum două ne pregătim pe sintetic. Când și când, pentru că apar problemele articulare, probleme de spate, la inghinali și, credeți-ne, nici nouă nu ne este ușor. Dar, nicio echipă care vine aici, nu trebuie să își ia alibi că pe noi ne avantajază acest teren. Dar, îi felicit pentru modul cum s-au bătut, că au încercat să scoată maximum din acest joc, dar, ca joc, cred că este un rezultat echitabil. Am avut foarte multe ocazii, pe joc, adică pe contrucție, pe posesie, nu pe mingie lungă și la bătaie”, a spus Marius Măldărășanu, la microfonul TelekomSport.

Marius Măldărășanu: „Nu ne batem la promovare. Ne luptăm să avem cât mai multe puncte, să avem o liniște”

După această nouă victorie, Metaloglobus a ajuns la 26 de puncte și a urcat pe locul 5, fiind la două puncte în spatele Petrolului, ocupanta locului 3, și la patru de CS Mioveni, aflată pe a doua poziție promovabilă direct.

Antrenorul Metaloglobusului spune că echipa sa nu se luptă pentru promovare, pentru că nu are condiții să poată juca în Liga 1, ci joacă pentru a avea liniște.

„Suntem o echipă puternică, o nucă tare, multe echipe deja ne-au lăudat pe tema asta, dar nu avem obiectiv promovarea. Nu putem face față acestui ritm, pentru că sunt foarte multe meciuri. Din punct de vedere al lotului, al condițiilor, bugetului, etc. Deci nu ne batem la promovare. Ne luptăm să avem cât mai multe puncte, să avem o liniște”, a mai spus Măldărășanu la finalul meciului cu Farul.

În etapa următoare, Metaloglobus joacă tot pe teren propriu, duminică, de la ora 14:00, cu UTA, noul lider al Ligii 2 după meciurile desfășurate miercuri. Arădenii vin după un 3-0 acasă cu SCM Gloria Buzău.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 14 Nov. 2019, 15:33 Campionat
Pe aceeași temă