Marius Măldărășanu a încurcat Petrolul pe „Ilie Oană”, dar are încredere în fosta sa echipă: „O văd ca una dintre cele care va promova. Suporterii trebuie să aibă răbdare”

Marius ANGHEL 03 Dec. 2019, 13:07 Campionat

La fel ca în sezonul trecut, Metaloglobus a plecat neînvinsă de pe arena „Ilie Oană”. Dacă atunci când era antrenată de Laszlo Balint obținea un 1-1, acum, cu Marius Măldărășanu pe bancă, a înregistrat un 0-0 care ține pe loc Petrolul în clasament și o împiedică să urce pe podium. Bucureștenii obțin un punct care îi menține în prima jumătate a clasamentului și după prima etapă a returului.

Metaloglobus, aproape inexistentă în atac pe „Ilie Oană”

Metaloglobus s-a concentrat în meciul de luni seară să nu primească gol la Ploiești, în timp ce în atac aproape că nu a existat. Petroliștii și-au creat ocazii, însă au ratat din nou cu seninătate și au dat și peste un George Gavrilaș în formă, iar atunci când a greșit a fost salvat de coechipieri.

Bucureștenii au avut un prim șut pe poartă în minutul 27, când, după reluarea din drop, cu pământul, a lui Claudiu Herea, Raul Avram a reținut cu siguranță. O altă ocazie au avut-o în minutul 54, atunci când Ovidiu Herea a scăpat în flancul stâng, a centrat în fața careului pentru fratele său, însă Avram a fost mai rapid și a respins din 16 metri. Pentru ca ultima situație să o aibă în minutul 90+6, la o lovitură liberă indirectă de pe linia de 6 metri. Lungu a mișcat mingea, iar Alexandru Coman a tras în forță în umărul lui Sîrghi și a cerșit un penalty, dar arbitrul a văzut bine.

Marius Măldărășanu: „Eu văd Petrolul ca una dintre echipele care, la finalul campionatului, va promova”

După meci, antrenorul ploieștean Marius Măldărășanu, lansat în fotbal chiar de Petrolul, a spus că rezultatul obținut este unul muncit. Pe echipa din orașul natal o vede promovată la final de sezon, iar suporterilor le-a cerut răbdare.

„Este un punct muncit, însă jocul nu a fost cel la care mă așteptam. Pe undeva e normal, pentru că știam că Petrolul își dorește neapărat să câștige, cât și presiunea pe care o pune publicul. Chiar dacă astăzi a făcut egal și a avut un parcurs destul de oscilant în rezultate, eu văd Petrolul ca una dintre echipele care, la finalul campionatului, va promova. Suporterii trebuie să aibă răbdare. Știam că vor fi foarte agresivi și, din păcate, noi nu am avut încredere și pe anumite momente am făcut și niște greșeli individuale. Până la urmă, apărarea și-a făcut datoria și în speță Gavrilaș”, a spus Măldărășanu la microfonul DigiSport.

Metaloglobus a avut o mare șansă să câștige meciul cu Petrolul la ultima fază, la lovitura liberă indirectă de la 6 metri, astfel ar fi răzbunat înfrângerea suferită în tur, când ploieștenii au câștigat cu un super-gol marcat în minutul 90.

„Există un echilibru în fotbal. Chiar dacă pierzi puncte pe final de meci, în minutul 90, 89, la un moment dat se vor întoarce. Însă, trebuie să fiu sincer și să spun că, dacă am fi câștigat, era nemeritată o eventuală victorie. Punctul este meritat pentru atitudinea pe care am avut-o și este foarte muncit, dar, ca joc, am suferit”, e de părere antrenorul echipei bucureștene.

Măldărășanu nu vrea să fie selecționer: „Mai am mult de muncit și experiența o vom acumula dacă vom munci zilnic”

Marius Măldărășanu a comentat și zvonurile care îl dădeau ca viitor antrenor la naționala de tineret a României. Fostul mijlocaș spune că nimeni de la FRF nu l-a contactat pentru a-i propune așa ceva, e încântat dacă se află pe această listă ca posibil înlocuitor al lui Mirel Rădoi, însă spune că nu ar accepta, fiindcă vrea să antreneze zi de zi, mai ales că este un antrenor la început de carieră.

„Îl consider un zvon. Deocamdată, pe mine nu m-a contactat nimeni, însă am fost destul de ferm când am spus că nu mă văd într-o astfel de postură. Consider că mai am mult de muncit și experiența o vom acumula dacă vom munci zilnic. Adică zi de zi lângă o echipă de club, automat încheiat cu un meci în weekend. Sunt trăiri pe care noi, ca antrenori tineri, trebuie să le avem, bucurii, după înfrângeri să avem dezamăgiri. Nu se pune problema. Este o onoare dacă, într-adevăr, s-au gândit la mine și sunt pe o listă. E o onoare, pentru că e clar că munca mea din anii aceștia este încununată, sunt pe o pantă ascendentă, dar nu se pune problema”, a mai declarat Marius Măldărășanu.

Cu 28 de puncte acumulate în 20 de meciuri, Metaloglobus ocupă locul 9 în Liga 2. În ultima etapă din acest an, a doua a returului, echipa bucureșteană joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu FK Csikszereda.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Cristi STAVRI / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 03 Dec. 2019, 13:07 Campionat
Pe aceeași temă