„Marinarii” se transformă când joacă acasă: U Cluj a căzut și ea în plasă! Ianis Zicu, după noul succes al Farului: „Lucrurile bune se văd. Să-i apreciem pe acești băieți”

Marius ANGHEL 17 Oct. 2019, 15:39 Campionat

În deplasare e ciuca bătăilor, acasă se transformă și câștigă tot. Farul și-a continuat și în etapa a 12-a seria cu înfrângere afară și victorie pe teren propriu. După 1-2 la Severin, sâmbătă, cu Viitorul Pandurii, echipa lui Ianis Zicu a trecut, miercuri, în fața propriilor suporteri, de „U” Cluj cu 3-2, după un joc spectaculos. La malul mării au fost răsturnări de scor și o nouă victorie pentru „marinari”, care continuă să fie invincibili pe stadionul „Gheorghe Hagi”.

„Duble” pentru Alexandru Pop și Viorel Lică și un joc frumos la malul mării

Farul a început prost meciul cu „U” Cluj și în minutul 5 a primit primul gol nu doar al meciului, ci și din celelalte cinci partide desfășurate pe teren propriu în acest sezon. Alexandru Pop l-a învins pe Muțiu cu un șut la colțul lung după o pasă bună primită de la Gavra. Clujenii au mai avut apoi o ocazie bună de desprindere prin Goga, portarul a parat, iar în partea opusă, după un corner executat de Alexandru Stoica, Viorel Lică (21) a restabilit egalitate cu o reluare în forță direct la vinclu.

Hordouan (34) a fost aproape să înscrie în fața fostei sale echipe, dar a fost blocat de Tordai, după ce scăpase singur, însă reușita a venit la ocazia următoare. După o fază parcă trasă la indigo, dar cu Ionuț Stoica (36) în rolul principal, atacantul Farului a trimis în plasă pe lângă portar.

Și în partea secundă jocul a fost la fel de alert. În minutul 52, s-a petrecut cea mai controversată fază a partidei. Cruceru, scăpat singur spre poarta adversă, a căzut la marginea careului, după un contact cu un fundaș, dar centralul a decis să lase jocul să continue. Ionuț Stoica a lovit bara din stânga lui Tordai cu un șut de la 16 metri, în timp ce Alexandru Pop (56) a fost mai precis și l-a lobat pe Muțiu pentru a restabili din nou egalitatea.

Fariștii au avut reacție imediată și, după un nou corner bătut de Alexandru Stoica, același Viorel Lică (60) a trimis la colțul scurt, reușind, la rândul său dubla. Acesta a și fost ultimul gol al partidei, iar Farul a trecut cu 3-2 de „U” Cluj.

Ianis Zicu: „Este important felul în care reacționezi”

În urma acestui nou succes, Farul a acumulat a cincea victorie pe teren propriu în șase meciuri, remiza cu Petrolul (0-0) fiind singura partidă în care s-a împiedicat în fața propriilor suporteri. Cu „U” Cluj a primit primele goluri acasă, însă, exact așa cum spunea și Ianis Zicu înaintea meciului, mai importante sunt cele trei puncte.

La finalul meciului, Ianis Zicu a lăudat modul în care jucătorii săi au luptat pentru a reveni în joc și a câștiga. „Este o victorie importantă. Am demonstrat că, atunci când avem atitudine și suntem preocupați să facem lucrurile pe care le pregătim zi de zi, fotbalul ne răsplătește și reușim să obținem victoria, chiar dacă începem cu o greșeală. Acestea pot să apară, dar este important felul în care reacționezi după astfel de momente. Dacă echipa are preocuparea de a juca, nu am niciun fel de emoție când întâlnim orice adversar din liga a doua. Am reușit să marcăm trei goluri, am primit două, am obținut trei puncte și nu am pierdut acasă în acest sezon.

Lucrurile bune se văd și trebuie să-i apreciem pe acești băieți, care muncesc zi de zi, se antrenează așa cum trebuie și chiar încearcă să facă tot ceea ce pot ei. Și cred că o fac destul de bine. Rezultatul este just față de felul în care ne-am prezentat astăzi. Este important ca fazele fixe să fie tratate cu seriozitate, sunt momente decisive, băieții respectă ceea ce care le lucrăm la antrenamente și se vede acest aspect. După o astfel de victorie, emoțiile lor sunt unice și trebuie să le trăiască la maximum. Ca și antrenor, emoțiile sunt diferite și am încercat să le spun cât de important este să fii fotbalist și să te bucuri de aceste clipe”, a spus Zicu, antrenor care își propune să ducă Farul cât mai aproape de primele clasate, iar la iarnă, în urma unei campanii de achiziții puternice, să atace promovarea.

Cu „U” Cluj, pentru Farul au jucat: Muțiu – Nicola, V. Lică, I. Ursu, D. Panait – D. Toma, Antoche – Hordouan (Kanda 69′), Ant. Cruceru (Mitrov 78′), Al. Stoica (Carabela 86′) – I. Stoica.

Cu 18 puncte acumulate în 12 meciuri, Farul a urcat pe locul 8, depășind la golaveraj Petrolul, dar ploieștenii au un joc mai puțin disputat. În etapa următoare, Farul joacă tocmai luni, de la ora 18:00, la Pitești, cu Campionii FC Argeș.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 17 Oct. 2019, 15:39 Campionat
Pe aceeași temă