Magie pe zăpadă! Sepsi a tăvălit Foresta și amenință primele două clasate. Dioszegi: „Am jucat senzațional”

Marius ANGHEL 14 Nov. 2016, 00:52 Campionat

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe continuă să surprindă cu evoluțiile fantastice pe care le are în campionatul Ligii 2, la prima sa prezență în acest eșalon. Duminică, în meciul din cadrul etapei a 16-a, echipa covăsneană a spulberat-o pe Foresta Suceava, scor 6-1, și a urcat pe treapta a treia a podiumului, amenințându-le serios pe FC Brașov și liderul Juventus București.

Într-o atmosferă de „basm”, cu terenul acoperit în întregime de zăpada căzută la Sfântu Gheorghe chiar în dimineața jocului cu Foresta, Attila Hadnagy și compania i-au bombardat pe suceveni cu bulgări de goluri. Le-au dat șase în total, făcând-i pe jucătorii lui Cristian Popovici să se înroșească de rușine și să cadă pe derdeluș în clasamentul Ligii 2, pe locul 8.

Invincibilă de opt jocuri înaintea disputei cu Foresta, Sepsi OSK a arătat în meciul de duminică cât de important este rolul lui Attila Hadnagy în teren. Cu experimentatul atacant revenit după o suspendare, echipa din Sfântu Gheorghe s-a distrat cu adversarul, cu toate că deschiderea scorului a venit destul de târziu în prima parte a jocului. Ionuț Plămadă (31) a dat start recitalului după ce a pus latul din 14 metri și a trimis peste portar, acesta deviind, însă insuficient pentru a evita golul. Odată spartă gheața, Issa (35) i-a luat fața lui Alin Mutu și a trimis din 7 metri în plasa porții apărate de Niga, bifând astfel primul său gol la noua sa echipă.

Diferența de două goluri s-a micșorat însă rapid după ce Masella (38) a împins decisiv din 7 metri central o minge care a trecut printr-o mulțime de jucători în careul lui Niczuly. A fost însă doar un foc de paie ce imediat a fost stins de zăpada ce încă pica pe terenul de joc. Totuși, nimeni nu anticipa ce avea să urmeze în partea a doua a meciului.

Hadnagy, one man show în partea secundă

Nemulțumit că își pierduse poziția de lider în clasamentul golgheterilor, Hadnagy a decis să își ia sania vitezomană și să-și întreacă adversarii. Mai întâi a „alunecat” cel mai repede în stânga careului și i-a pasat decisiv lui Tofan (54) pentru a îndeplini o simplă formalitate la bara a doua, apoi a profitat de o minge primită de la Ene și a finalizat (65) din șapte metri lateral stânga, cu efect, la colțul lung. Daniel Ene (70) a speculat din plin de înălțimea sa și l-a învins și el pe Niga cu o reluare cu capul din 5 metri după o centrare din colțul dreapta al careului venită de la Tofan, iar Hadnagy (80) a încheiat jocul după ce și-a ridiculizat trei adversari în fața careului mic. Golgheterul Ligii 2 a preluat o minge la 10 metri central i-a fentat în stânga pe Drugă, Lung și Toma și a trimis plasat lângă bara din stânga.

Hadnagy a bifat astfel a 16-a reușită în acest sezon, l-a depășit cu un gol pe Bogdan Chipirliu, iar Sepsi OSK a urcat pe locul 3, la 5 puncte în spatele liderului Juventus și la 3 de FC Brașov, care are însă un meci în plus. Foresta a bifat a patra înfrângere consecutivă, dacă punem și eșecul din Cupă cu Steaua, și mai cade o poziție în clasament, pe locul 8. Etapa viitoare, Sepsi OSK joacă la Brăila cu Dacia Unirea, iar Foresta primește acasă vizita liderului Juventus.

Laszlo Dioszegi: „Echipa a jucat senzațional”

Laszlo Dioszegi, finanțatorul clubului din Sfântu Gheorghe, era extrem de fericit la finalul partidei. „Astăzi am jucat un meci extraordinar. Suporterii au fost minunați, au venit 1.000 de oameni pe o vreme capricioasă ca aceasta. Echipa a jucat senzațional. Deci nu a jucat bine, ci a jucat senzațional. Îi felicit, suntem pe locul 3 și sperăm ca sâmbăta viitoare să câștigăm la Brăila și automat intrăm pe locul 2, care este un loc mai mult decât onorabil pentru noi”, a declarat, pentru Covasna Media, Dioszegi.

Hadnagy nu se gândește la promovare. „Cred că ne-am adaptat mai bine pe terenul acesta greu decât Suceava. Am jucat foarte bine, agresivi. Apoi, acasă am făcut mai mereu spectacol. Noi avem de gând să batem în fiecare etapă, dar normal că nu se poate. Vrem să terminăm în primele 10 locuri, după cum am mai spus. Noi nu avem nicio treabă cu promovarea, dar e bine când câștigi meciuri”, a declarat la final și Attila Hadnagy.

„Nu ne-așteptam să marcăm atâtea goluri. Eram pregătiți să câștigăm, eram motivați”, a spus și antrenorul Valentin Suciu, adăugând că și unele declarații ale părții adverse i-au motivat pe băieții noștri să dea maximul pe terenul de joc.

SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE – FORESTA SUCEAVA    6-1
Ionuț Plămadă 31′, Issa Thiaw 35′, Andrei Tofan 54′, Attila Hadnagy 65′, 80′, Daniel Ene 70′ / Alessandro Masella 38′

Niczuly – Țepeș, I. Ursu (Răduțoiu 51′), Rz. Damian, Dumbravă, Mitra, Issa, I. Plămadă, Tofan (Veress 83′), D. Ene, Hadnagy (cpt.)(Tanko 88′)
Rezerve neutilizate: Fejer – Țuțu, Jakab, Ad. Rusandu
Antrenor: Valentin Suciu

Niga – Masella, D. Lung, Căinari, Rz. Avram, Bg. Rusu, D. Bălan (cpt.), Drugă, Cerlincă, Vl. Stănescu, A. Mutu (Dănilă 71′)
Rezerve neutilizate: Hînțăscu – Semeghin, Strugariu, Mihălăchioae, L. Dumitriu, M. Matei
Antrenor: Cristian Popovici

Stadion: Municipal (Sfântu Gheorghe); Spectatori: 1.000; Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (Galați); Asistenți: Daniel Vlase (Slobozia Conachi) și Gabriel Ion Cătană (Târgoviște).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Imre SANTA

Marius ANGHEL 14 Nov. 2016, 00:52 Campionat
Pe aceeași temă