„Lupii” nu țin cont de statistici și văd Farul ca pe un adversar dificil pe „Ilie Oană”. Costel Enache: „Să nu cădem într-o capcană, în plasa automulțumirii”

Marius ANGHEL 28 Feb. 2020, 16:54 Campionat

Petrolul și-a început bine meciurile oficiale din acest an, cu o victorie, 2-0 cu Dunărea Călărași pe „Ilie Oană”, iar al doilea joc îl are programat tot acasă și tot împotriva unui adversar care se gândește la promovare. Sâmbătă, de la ora 13:00, echipa antrenată de Costel Enache o întâlnește pe Farul Constanța.

Cu moralul ridicat sunt ambele formații, după ce și Farul a debutat cu un succes în 2020, 3-1 cu Concordia Chiajna. Costel Enache așteaptă de la jucătorii săi aceeași concentrare și implicare ca în partida cu Dunărea pentru a se impune din nou.

„Suntem în fața unui joc dificil și important în același timp. Vom întâlni un adversar cu un moral bun, care vine după o victorie concludentă, un joc bun, goluri marcate și alte multe ratări în fața unui adversar cu pretenții, precum Concordia Chiajna. Avem și noi, în schimb, atuurile noastre, cred că suntem într-un moment bun și vreau să regăsesc la jucătorii mei aceeași implicarea, responsabilitatea și dăruirea de care au dat dovadă în meciul trecut. Sunt convins că dacă lucrurile vor sta așa, atunci noi vom fi câștigători.
În același timp, vreau să trag un semnal de alarmă: să nu fim relaxați, să nu cădem într-o capcană, în plasa automulțumirii și să tratăm jocul ca pe unul mai lejer. Ar fi cea mai mare naivitate și greșeală din partea noastră”
, a spus antrenorul Petrolului la conferința de presă.

Costel Enache: „Nu statistica o să ne facă pe noi câștigători, pentru că Farul a fost echipă cuminte în deplasare”

Farul e printre cele mai slabe echipe din Liga 2 în acest sezon în privința rezultatelor obținute în meciurile din deplasare. În clasamentul special, echipa constănțeană ocupă locul 15, cu doar patru puncte obținute din patru remize în 11 partide.

Costel Enache nu vrea să țină cont de statistici, ce s-a întâmplat în prima parte a sezonului și spune că ar fi cea mai mare greșeală pentru jucătorii săi să se creadă deja invingători din acest motiv.

„Statistica este înșelătoare atunci când vorbim despre fotbal. Nu trebuie să facem o analiză a statisticilor, pentru că am putea greși aici. Vreau să fim pregătiți noi, cu jocul nostru, cu ideile noastre, apoi e important să ținem cont și ce face adversarul. Nu statistica o să ne facă pe noi câștigători, pentru că Farul a fost echipă cuminte în deplasare. Pe noi ne face câștigători atitudinea și determinarea”, a spus Enache.

Absențele lui Antoche și Cruceru, „un avantaj” pentru Petrolul

Antrenorul Petrolului a vorbit și despre cei doi absenți ai Farului pentru acest joc, doi foști fotbaliști ai echipei ploieștene, Paul Antoche și Antonio Cruceru, ambii aflați în stare de suspendare. Cruceru chiar a marcat toate golurile constănțenilor, trei la număr, în meciul cu Concordia.

„Se poate considera că este un avantaj pentru noi. L-am văzut pe Cruceru într-o vervă de joc deosebită, și nu spun asta doar pentru faptul că a înscris de trei ori cu Concordia, iar Antoche este un fotbalist care mi se pare a fi un punct de sprijin pentru toată echipa. Cred că va fi o lipsă importantă pentru adversarii nostri, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne aducă nouă liniștea. Sunt convins că au soluții, astfel încât să-i înlocuiască pe cei doi absenți”, e de părere Costel Enache.

Golgheterul Farului e un fundaș, Viorel Lică, iar acesta este apt pentru această partidă de pe „Ilie Oană”. În schimb, Enache nu se poate baza nici la acest joc pe atacantul albanez Armando Vajushi, care abia a reintrat în programul normal de antrenamente și nu va prinde lotul de 18.

Andrei Răuță: „Trebuie să arătăm determinarea de la meciul cu Dunărea”

Debutant la Petrolul în jocul cu Dunărea Călărași, pe final chiar dând emoții la o fază în care s-a ținut de genunchi, fundașul Andrei Răuță va fi apt de joc și spune că meciul cu Farul va fi greu.

„Ne așteaptă un joc destul de greu, cum sunt toate. Dar, evoluăm acasă și trebuie să avem o atitudine bună, cu atât mai mult cu cât vom întâlni un adversar ce are un joc destul de agresiv și, în același timp, foarte direct. Ne-am antrenat bine, ne-am pregătit, i-am analizat, le știm punctele forte și pe cele mai puțin bune, dacă se poate spune așa. Trebuie să arătăm determinarea de la meciul cu Dunărea, iar la sfârșit să obținem cele trei puncte de care avem atât de multă nevoie”, a spus Andrei Răuță.

În partida tur din acest sezon dintre Farul și Petrolul, rezultatul a fost unul de egalitate, scor 0-0. În ediția trecută a Ligii 2, Petrolul s-a impus în ambele jocuri contra Farului. A fost 2-1 la Ploiești și 3-0 la Constanța.

Acum, înainte de desfășurarea etapei a 23-a, Petrolul ocupă locul 5, cu 34 de puncte, în timp ce Farul se situează pe poziția a 7-a, cu 32 de puncte.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 28 Feb. 2020, 16:54 Campionat
Pe aceeași temă