Luceafărul obține un punct contra liderului AFC Hermannstadt, dar e la egalitate cu noua „lanternă roșie”. Dulca: „Suntem un pic frustrați”

Marius ANGHEL 30 Sep. 2017, 17:51 Campionat

Fotbaliștii de la Luceafărul au avut un meci dificil, sâmbătă, pe teren propriu, în compania sibienilor de la AFC Hermannstadt, în etapa a 10-a a Ligii a 2-a. Deși au evoluat pe teren propriu, la stadionul „Iuliu Bodola”, s-a văzut, mai cu seamă în prima repriză, că elevii antrenorului Cristian Dulca au întâlnit liderul competiției. Partida s-a terminat la egalitate, cu scor alb, 0-0, însă după raportul ocaziilor avute, bihorenii se pot declara nemulțumiți.

Jocul de la Oradea a început echilibrat, în prima rezpriză, ocaziile lipsind cu desăvârșire, deși sibienii au controlat partida. Prima situație a apărut în minutul 28, când, angajat la marginea careului de 16 metri, Bogdan Rusu a driblat în stânga și a șutat din unghi închis, dar fără probleme pentru portarul Goia. Totuși cea mai mare ocazie a primei reprize a aparținut Luceafărului, în minutul 39, când Claudiu Codoban a șutat bine de la marginea careului mare, portarul Căbuz a scos de lângă bară, mingea a ajuns la Bedea, care din colțul careului mic a șutat în bara transversală.

În repriza a doua, orădenii au început mult mai motivat, au presat adversarul, iar în minutul 56 au pus în pericol poarta adversă. După o combinație între Codoban și Dulca, primul a ajuns la finalizare, la bara a doua și a reluat spre poartă, dar portarul Căbuz a reținut. Apoi, în minutul 63, dintr-o lovitură de colț, același Codoban a executat direct pe poartă, dar a scos de sub transversală goalkeeperul Căbuz.

Presiunea bihorenilor a continuat, iar în minutul 73, Luceafărul a avut o foarte bună ocazie, după ce Antohi i-a trimis lui Bedea în careu, iar acesta, deși s-a aflat singur la 6 metri cu portarul Căbuz, a tras puternic, dar în portar. Mingea a ricoșat la Antohi, care a trimis din 2 metri tot în Căbuz.

Replica sibienilor a apărut pe final. În minutul 80, Dumitriu a prins un șut bun de la 28 de metri, dar pe lângă bară. De partea cealaltă, patru minute mai târziu, Feher i-a trimis lui Al. Dulca, iar acesta a șutat de la 22 de metri, pe lângă bară și el însă.

Finalul de joc s-a echilibrat, s-a jucat pe contre, iar în minutul 86, s-a consemnat cea mai mare ocazie pentru liderul clasamentului. Sabin Lupu a centrat și Rusu a reluat cu capul, din 6 metri, în transversală. Totuși, ultima acțiune de poartă au avut-o orădeni, în minutul 90+3, când, urcat în atac, fundașul stânga Trif a reluat cu capul din 6 metri, puțin pe lângă bară.

Dulca: „Suntem un pic frustrați că nu reușim să marcăm”

„Îmi pare rău că nu am reușit să câștigăm iarăși. Am făcut un joc foarte bun. Ne-am pregătit pentru acest meci, știam că întâlnim echipa de pe primul loc. Sibiul a avut însă prima ocazie prin minutul 75, chiar m-am uitat la ceas și acum pe final, o bară, noi însă am avut patru-cinci ocazii extrem de mari. Suntem un pic frustrați că nu reușim să marcăm, dar ce este îmbucurător este jocul echipei, pentru că jucătorii încep să înțeleagă ceea ce le cer, fac eforturi, fac sacrificii de a face ambele faze, dar până la urmă acolo în fața porții nu reușim să ne concentrăm suficient și să reușim să înscriem”, a declarat, citat de Bihoreanul, după meci, antrenorul echipei Luceafărul, Cristian Dulca.

De precizat că la meci au asistat și 11 suporteri ai echipei sibiene, care s-au constituit într-o mică galerie.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – AFC HERMANNSTADT  0-0

Goia – Balea, D. Ciobanu, Tânc, Trif – Feher, Țegle – Al. Dulca, Codoban (cpt.)(Chiș-Toie 85′), Bedea (Ban 78′) – Antohi (Andr. Dragu 90+1′)
Rezerve neutilizate: G. Gakos – Cuc, Vl. Rusu, A. Mutu
Antrenor: Cristian Dulca

Căbuz – D. Tătar, R. Crișan, I. Stoica, Pamfile – Dâlbea (cpt.), Boboc (Dumitriu 77′) – Neacșa (C. Neagu 53′), P. Petrescu, Hergheligiu (S. Lupu 66′) – Bg. Rusu
Rezerve neutilizate: H. Moldovan – D. Roman, Necșulescu, Mih. Stancu
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Municipal „Iuliu Bodola” (Oradea – Bihor); Spectatori: 500; Arbitru: Nicolae Cătălin Botaș (Timișoara); Asistenți: Călin Cimponeriu (Lugoj) și Patricia Samsudean (Timișoara); Jucătorul meciului: Claudiu Codoban.

După această remiză, Luceafărul Oradea acumulează 6 puncte și e la egalitate cu CS Balotești, ultima clasată. În schimb, AFC Hermannstadt face 25 de puncte, se menține pe prima poziție, dar permite Dunării să se apropie de ea la trei puncte. În etapa viitoare, Luceafărul joacă la CS Balotești, iar Hermannstadt acasă cu Ripensia. La mijlocul săptămânii însă ambele echipe au meciuri în turul 4 al Cupei României, bihorenii la Sănătatea Cluj, marți, iar sibienii la Industria Galda, miercuri.

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihon (Costel Demian)

Marius ANGHEL 30 Sep. 2017, 17:51 Campionat
Pe aceeași temă