Luată prin surprindere de Pandurii, UTA n-a câștigat nici cu gorjenii și a ajuns la opt meciuri fără victorie. Todea: „Am primit din nou o palmă, o lecție de la acest sport”

Marius ANGHEL 09 Oct. 2017, 10:46 Campionat

După victoria confortabilă din turul 4 al Cupei României, 4-1 la Sebiș cu Națonal, UTA spera ca înweekend să își încheie seria neagră fără victorii și din campionat. Arădenii întâlneau una dintre colegele de suferință din acest start de sezon, pe Pandurii Târgu Jiu, și cu un succes în fața gorjenilor le-ar fi predat acestora locul retrogradabil pe care se aflau înaintea jocului din etapa a 11-a.

Pe teren lucrurile nu au fost însă deloc așa. Utiștii au fost luați prin surprindere și după doar o jumătate de oră de joc erau conduși cu două goluri. Gabriel Dodoi (17) a deschis scorul după ce a profitat de o gafă a experimentatului Scutaru, în timp ce Ciprian Rus (31) l-a învins lejer de la punctul cu var pe Grahovac, după ce același Dodoi a fost faultat în careu de Manea.

UTA a revenit în joc chir în ultimul minut al primei reprize, prin golul lui Daniel Florea (45), iar avântul spre poarta gorjenilor a continua și după pauză. Cătălin Hlistei (52) a înscris un gol frumos în poarta fostei sale echipe, la redebutul la UTA, și a stabilit egalitatea. Iar arădenii au fost aproape să își îndeplinească obiectivul propus atunci când Florea a fost faultat în careu de Homei. Bogdan Burlă (86) nu a fost convingător în fața lui Răzvan Stanca, care i-a parat penalty-ul, astfel că rezultatul a rămas unul de egalitate.

Arădenii au ajuns astfel la opt meciuri consecutive de campionat în care nu au câștigat și rămân pe loc retrogradabil, 16, cu doar 11 puncte acumulate în 11 etape. Pandurii e puțin mai sus, pe locul 12, cu 13 puncte.

La final de meci, antrenorul Cristian Todea a vorbit rezultatul cu Pandurii ca despre o nouă palmă primită de arădeni în acest sezon. „Practic, am început meciul de 0-2. Am intrat prost în joc, cred că eram încă cu gândul la meciul de Cupă cu Sebișul, în care am evoluat bine. Probabil, am crezut că doar prin simpla noastră prezență în teren vom reuși să câștigăm. Am primit din nou o palmă, o lecție de la acest sport ce ne-a arătat, că, dacă nu dăm tot ce avem mai bun și dacă nu suntem concentrați total, este foarte greu să câștigăm. Indiferent de cum ne cheamă, unde jucăm și câte meciuri avem în primele trei ligi din România. Am avut o reacție bună în partea a doua, am reușit să punem presiune pe echipa adversă, iar pentru asta băieții merită felicitări. Dar, din nou, s-a dovedit că nu a fost destul pentru o victorie”, a declarat Todea, citat de Sport Arad.

„Am avut o mare problemă, mai ales la capitolul concentrare”

Antrenorul echipei UTA a vorbit și despre cei doi marcatori din meciul cu Pandurii, Daniel Florea și Cătălin Hlistei, ambii debutanți într-un joc desfășurat acasă de arădeni, la Șiria. „Cu siguranță, ambii au o motivație suplimentară și dorință de a arăta ceea ce pot. Sunt jucători cu calități foarte bune, dar acum nu vorbesc acum doar despre ei, căci avem și alți jucători cu calitate de la mijloc în sus. Ei pot rezolva meciul prin execuțiile lor sau ceea ce inventează în teren. Au demonstrat-o și la meciul de Cupă, dar și astăzi, însă am avut o mare problemă. Nu atât pe fază defensivă, cât mai ales la capitolul concentrare, conectare la miza partidei și de aceea am luat cele două goluri. În schimb, probleme de ordin fizic nu cred că au fost. Deși încheiem o săptămână cu trei meciuri, băieții atacau și în minutul 90, după ce obținuseră un penalty tot în urma presiunii puse pe adversar”, consideră Cristian Todea.

Pentru UTA urmează un meci și mai greu, derby-ul Vestului, pe „Dan Păltinișanu”, cu ASU Politehnica. „Un meci cu Poli tot timpul a fost foarte trăit, foarte simțit și foarte așteptat la Arad. Noi, toți, sperăm să vină acel moment în care vom reuși să mai ștergem din evoluțiile destul de șterse avute până acum în acest campionat cu o victorie etapa viitoare”, a mai declarat Todea.

Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 09 Oct. 2017, 10:46 Campionat
Pe aceeași temă