Lobonț, după primul meci ca antrenor: „Nu am nevoie de «yes-man». Titlul de campioni de iarnă nu e pentru noi. Avem alt țel, când se ajunge la finish”. Cine face parte din stafful lui la „U” Cluj

Bogdan Lobonț (40 de ani) a surprins cu decizia de a sta pe banca tehnică a Universității Cluj la meciul cu Chindia, desfășurat vineri seară, chiar dacă, inițial, anunțase că va face asta abia de anul viitor. Fostul portar a debutat cu o victorie în cariera de antrenor, 3-1 cu târgoviștenii, succes care a urcat-o pe „U” pentru prima dată în acest sezon pe poziția de lider, chiar dacă acest lucru se va întâmpla doar pentru câteva ore, până la restul jocurilor de sâmbătă.

„E alegerea mea. Așa mi-a venit mie. Azi noapte am avut o revelație”, a spus Lobonț, care a fost pentru prima dată antrenor principal: „Mai mult am suferit la televizor, din momentul în care mi-am dat acordul să vin. E mai greu. Și aici am suferit, dar am suferit cu toții, disipăm între noi suferința. Știm că sunt și momente când trebuie să suferim”.

„Băieții au făcut un joc extraordinar”

Fostul portar de la Ajax, Fiorentina sau AS Roma le-a transmis jucătorilor că nu au de ce să se bucure pentru primul loc provizoriu. „Mai sunt meciuri. Vom vedea la final, când se ajunge la finish. Campioni de toamnă, campioni de iarnă nu e pentru noi. Noi știm ce trebuie să facem, luăm fiecare meci în parte. Avem aproape trei luni la dispoziție să ne cunoaștem mai bine și să progresăm. Băieții au făcut un meci mare astăzi, au avut o atitudine extraordinară și este doar meritul lor. Au fost aici zi de zi, sunt aceeași, au demonstrat că au valoare. Toți au jucat bine, au făcut un joc extraordinar. Au potențial, valoare, talent”, și-a lăudat Lobonț noua echipă, acum din postura de antrenor.

Lobonț a purtat un fes special la acest meci de debut ca antrenor, unul de culoare neagă, inscripționat cu numărul 100 și cu numele orașului Cluj Napoca. În plus, pe durata jocului a purtat ochelari de soare.

„Iencsi va face parte din staff”

Lobonț a fost impresionat de atmosfera făcută de galeria clujenilor și a dezvăluit stafful cu care va lucra la Universitatea. „Atmosfera a fost extraordinară. O echipă care are suporteri minunați. Au suferit echipa chiar și când am fost conduși. „U” a demonstrat că joacă împreună, fotbaliști și suporteri. În staff vor fi Adrian Iencsi, Mircea Cojocaru, Dan Dudiță și Călin Albuț, cu portarii. Am o echipă de super-profesioniști și ne completăm foarte bine. De aceea i-am ales, ca să ne completăm. Nu am nevoie de „yes-man”, a spus Lobonț.

  • „U” Cluj a câștigat derby-ul cu Chindia, de pe teren propriu, cu 3-1, și a urcat, pentru această noapte, pe prima poziție în Liga 2, pentru prima dată în acest sezon, după ce i-a devansat pe târgovișteni la golaveraj.
  • Bogdan Lobonț a debutat cu o victorie în cariera de antrenor, după ce a surprins cu venirea sa mai devreme la Cluj, deși inițial se vorbea că își va începe mandatul din luna ianuarie.
  • Chindia a deschis scorul pe Cluj Arena din minutul 13, însă Iuliu Hațiegan a egalat până în pauză, în minutul 36. În partea secundă, Cristian Gavra (50) a punctat pentru 2-1, însă tabela avea să mai fie schimbată o dată în prelungiri, în minutul 90+5, atunci când același Hațiegan l-a mai învins din nou pe Iustin Popescu.
  • „U” Cluj și Chindia au amândouă câte 44 de puncte, însă ardelenii au golaverajul mai bun: 47-15 față de 41-23.

 

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Cristain COSMA / fb Universitatea Clu
 

Pe aceeași temă