Litigiul dintre Rapid și FC Botoșani e departe de finalizare

Marius ANGHEL 19 Feb. 2013, 13:06 Campionat
Litigiul dintre Rapid și FC Botoșani** e departe de finalizare

Chiar dacă a mai rămas puțină vreme până la startul returului, litigiul dintre formațiile Rapid CFR Suceava și FC Botoșani nu dă semne că s-ar încheia prea curând. În respectiva cauză, oficialii grupării din județul vecin au contestat dreptul de joc a nu mai puțin de opt fotbaliști ai Rapidului în meciul direct dintre cele două formații, disputat pe data de 8 septembrie, în etapa a II-a a Ligii secunde.

Conform spuselor antrenorului Ovidiu Murariu, comisia desemnată de FRF să judece cazul nu a avansat nici până la această dată un nou termen de judecată, ceea ce face ca incertitudinea creată în jurul acestui subiect să persiste. „Așteptăm și noi cu sufletul la gură să vedem ce-o să se întâmple. Oricum, botoșănenii au depus contestația în afara termenului regulamentar. Fiind conștienți de acest lucru, ei cer mai nou FRF-ului să se autosesizeze în acest caz. Ori Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice spune clar că respectivele comisii ale FRF pot uza de acest drept doar în privința suspiciunilor legate de cumulul de cartonașe galbene și de numărul de jucători extracomunitari utilizați într-un meci oficial. Noi rămânem în continuare optimiști, dar n-avem cum să fim liniștiți până la finalizarea cazului”, a declarat tehnicianul Rapidului.

Ambele formații sunt interesate la maxim de câștigarea acestui litigiu și implicit a celor trei puncte, chiar dacă obiectivele lor sunt diametral opuse. FC Botoșani luptă la baionetă pentru promovarea în premieră pe prima scenă a fotbalului românesc, în vreme ce Rapid CFR Suceava trage din greu ca să evite retrogradarea în eșalonul al treilea.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
 

Marius ANGHEL 19 Feb. 2013, 13:06 Campionat
Pe aceeași temă