Lincar vrea ca Academica să devină noua „gașcă nebună”. Antrenorul Clinceniului spune cum l-a învins pe Iencsi de două ori în mai puțin de trei săptămâni

Lincar vrea ca Academica să devină noua

După victoria de la Motru cu Pandurii Târgu Jiu, scor 2-1, în cadrul etapei a 4-a a Ligii 2, antrenorul echipei Academica Clinceni, Erik Lincar, a declarat că nu se gândește la promovare, ci să formeze jucători pentru granzii Ligii 1.

„Puteam să intrăm la pauză cu o diferență mult mai mare, fiindcă am avut două-trei ocazii clare. Puteam marca și în partea secundă, până la faza penalty-ului. Apoi, cei de la Pandurii au început să joace cu mingi lungi, s-au aruncat pe noi, iar la faza golului a fost un fault imens în atac, cu împingeri clare în careu. Noi nu ne gândim la promovare, ci vrem să ne clasăm deasupra liniei care asigură menținerea în Liga 2. Avem jucători tineri, pe care vrem să-i formăm pentru Steaua, Craiova, pentru Liga 1. Vrem să facem la Clinceni o >, care să joace frumos și acasă și în deplasare și să obțină cât mai multe puncte”, a spus Erik Lincar.

Iencsi, învins de două ori de Clinceni, în mai puțin de trei săptămâni

Întrebat despre cum a reușit să-i administreze lui Adrian Iencsi două înfrângeri în mai puțin de trei săptămâni, Lincar a spus că echipa sa a câștigat meciul din 5 august, cu Dunărea Călărași, din prima etapă a actualului sezon, printr-o conjunctură. După înfrângerea cu 4-1 de la Clinceni, Iencsi s-a despărțit de Dunărea și peste două zile a semnat cu Pandurii. Acum, la gorjeni, a pierdut cu 1-2.

„Am suferit mult atunci. A fost și o conjuctură, că am câștigat cu 4-1, fiindcă am fost conduși cu 1-0 la pauză”, a spus Lincar. „E o diferență mare între acel joc și acesta. La Călărași făcusem pregătirea de vară cu echipa și am dominat clar jocul cu Clinceniul, mai ales prima repriză, când am și condus. La Pandurii, echipa nu se poate exprima încă la adevarata sa valoare”, a replicat Iencsi.

Academica Clinceni a acumulat 7 puncte în primele patru etape ale Ligii 2 și se află pe locul 9. În etapa din weekend, ilfovenii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasp cu ASU Politehnica Timișoara.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă