Lincar apelează la forța grupului pentru a ieși din criză: „Știu că lumea este nemulțumită și noi suntem nemulțumiți”

Marius ANGHEL 01 Nov. 2014, 20:02 Campionat
Lincar apelează la forța grupului pentru a ieși din criză:**

Deși în vară vorbea numai despre promovare și Liga 1, antrenorul echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Erik Lincar, bifează un tur de campionat extrem de modest, repetând rezultatele negative de anul trecut, de la Craiova. Cu două victorii în 10 etape, cu -6 la adevăr, având stabilitate financiară, CSM este dezamăgirea Seriei a II-a. La finalul turului, trupa olteană e pe locul 6 la 12 puncte distanță de liderul ACS Poli, echipă pe care a învins-o.

CSU Craiova s-a debarasat anul trecut rapid de Lincar și s-a redresat imediat, obținând promovarea. Vâlcea își menține însă antrenorul în ciuda rezultatelor negative, în timp ce fanii s-au îndepărtat complet de echipa din Zăvoi, sancționând astfel prestațiile modeste ale vâlcenilor.

„Am cunoscut bine forța echipei din Câmpina, mai ales a celor patru jucători din față, am și avertizat asupra acestui lucru. Și la pauză, după ce au avut 2-3 situații periculoase de contraatac, le-am zis jucătorilor cam care vor fi momentele în care vor fi extrem de periculoși. Consider că a fost cea mai bună primă repriză pe care am făcut-o, am marcat prima dată din fază fixă, am pus presiune, am fost agresivi. Am primit gol în primul minut al reprizei a doua, din momentul respectiv, am început să avem probleme, mai ales pe contraatacurile adversarilor. Noi încercăm să reconstruim echipa, ne dorim măcar să ajungem și, cu siguranță, vom ajunge între primele șase. Urmează jocuri foarte interesante, cel mai interesant va fi cu Pâncota, apoi vom avea două deplasărări foarte tari, la Mioveni și Timișoara. Știu că lumea este nemulțumită și noi suntem nemulțumiți, dar prin forța grupului, eu zic că putem depăși momentul” a declarat antrenorul principal din Zăvoi.

Conducerea clubului i-a acordat lui Erik Lincar sprijin necondiționat, tehnicianul conducând campania de transferuri din vară. La cereea staff-ului tehnic, au fost aduși mulți jucători cu salarii mari, care nu au confirmat, dar sunt în lot și trei fotbaliști împrumutați, o strategie care nu poate aduce vreun plus.

În acest timp, echipa care se bătea anul trecut la promovare s-a metamorfozat într-o formație cu un joc modest, care are mari probleme să prindă și play-off-ul.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Marius ANGHEL 01 Nov. 2014, 20:02 Campionat
Pe aceeași temă