Liga 2 începe cu un derby: Chindia – UTA. Arădenii sunt conectați la miza jocului. Mihalcea: „Nu ne sperie, nu avem de ce să ne temem”

Marius ANGHEL 03 Aug. 2017, 11:58 Campionat
Liga 2 începe cu un derby: Chindia - UTA. Arădenii sunt conectați la miza jocului.** Mihalcea:

UTA a avut parte de o tragere la sorți a programului competițional nu așa cum și-ar fi dorit. Arădenii întâlnesc în prima etapă unul dintre cei mai puternici adversari pe care îi vor avea în acest sezon și vor juca tocmai pe terenul lor. Chindia Târgoviște e prima echipă pe care o va întâlni trupa lui Adrian Mihalcea, antrenor care se va afla astfel și la debutul oficial pe banca utistă.

Jocul e programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul „Eugen Popescu”, iar Chindia așteaptă UTA într-o formulă aproape asemănătoare cu cea utilizată în sezonul trecut. În schimb, arădenii au făcut schimbări majore după ce au ratat din nou la limită promovarea și în această vară au schimbat strategia. Alb-roșii au adus o serie de jucători experimentați din Liga 1 și speră ca în acest campionat să defileze către primul eșalon. Ciucă, Grigorie, Scutaru, Grahovac, Dan Roman sau Cârstocea sunt o parte dintre achizițiile UTA-ei cu care se țintește promovarea și un debut cu dreptul în noul sezon.

„E un început în forță, jucăm la Chindia, o contracandidată la promovare, fără niciun dubiu. Luăm partea bună, începem campionatul concentrați. Dacă întâlneam o echipă mai slab cotată, poate aveam unele probleme din punct de vedere al atitudinii. Băieții sunt deja conectați, îi simt, îi văd dornici de un început bun, și asta contează cel mai mult. Chindia formează cam aceeași echipă de anul trecut. Au omogenitate foarte bună, organizare bună, jucători foarte interesanți, dar nu ne sperie, nu avem de ce să ne temem, mai ales după eforturile din această vară, au venit jucători experimentați și au rămas pe joc jucători importanți”, a spus, citat de site-ul oficial al UTA-ei, antrenorul Adrian Mihalcea.

„Avem experiență superioară față de alți adversari, avem jucători cu sute de meciuri în Liga 1”

Un minus pe care arădenii l-ar putea avea în startul acestui campionat privește omogenitatea jocului, având în vedere că UTA a adus mulți fotbaliști în această vară și nu au avut mult timp să „se simtă” pe teren. „Noi avem experiență superioară față de alți adversari, avem jucători cu sute de meciuri în Liga 1, nu cred că au nevoie de foarte mult timp pentru a se omogeniza. Ei nu vor juca pe alte poziții față de cele pe care au jucat, numai că jucând de puțin timp împreună vor avea nevoie de un pic de timp, poate vor fi mici scăpări la început, dar experiența lor plus ambiția celor tineri și a celor rămași la club, vor suplini acest lucru. Am fi avut nevoie de mai multe meciuri amicable, dar nu mai contează, important e ce se va întâmpla de acum încolo. Nu e o regulă că dacă ai timp mai mult la dispoziție și mai multe jocuri de verificare este mai bine. Nu facem un capăt de țară că nu am avut mai multe meciuri de pregătire”, a mai declarat, citat de Sport Arad, Adrian Mihalcea.

Grigorie, singurul incert

Pentru jocul cu Chindia, Mihalcea are o singură incertitudine în lot: Ștefan Grigorie. Mijlocașul adus de la FC Brașov nu s-a antrenat în ultimele zile și este incert pentru acest prim joc. „Știu lotul de 18 jucători, dar mai avem două zile de antrenamente și pot apărea mici modificări. Sunt în mare parte decis în privința celor care vor intra în teren sâmbătă după ce am văzut cum s-au pregătit și ținând cont de adversar, calitatea lor individuală și sistemul de joc. Singurul incert este Grigorie, nu se antrenează de câteva zile, dar de joi va apărea la antrenamente și va avea minute la Târgoviște. Toți sunt importanți pentru mine, avem nevoie de trei jucători sub 21 de ani, de alții cu experiență care au jucat la un nivel ridicat, chiar dacă au jucat destul de mult, juniorii tot nu pot fi numiți cu experiență. Am pus baza pe alcătuirea unui sistem de joc valoros și bun ținând cont de condițiile primului joc”, a spus Mihalcea.

Curtuiuș: „Pe hârtie avem cel mai bun lot, va trebui s-o demonstrăm și pe teren”

Dintre jucătorii pe care UTA i-a avut în sezonul trecut și pe care se va baza și în noua ediție se numără și al doilea golgheter al echipei, Marius Curtuiuș. Atacantul crede că echipa arădeană nu mai poate rata promovarea și vede jocul cu Chindia drept un derby.

„Întâlnim o echipă care trage la promovare, e un derby, din acest punct de vedere. Mergem cu toată încrederea acolo, trebuie să câștigăm. Și-au păstrat în mare măsură lotul, îi văd constanți, iar noi am avut meciuri foarte grele cu ei de când au promovat. Pe hârtie avem cel mai bun lot, va trebui s-o demonstrăm și pe teren. Personal, îmi doresc să promovăm și cred că obiectivul e realizabil”, a spus Curtuiuș în conferința de presă susținută ieri.

Atacantul a fost la un pas să plece de la UTA în această vară, Luceafărul Oradea fiind una dintre echipele care l-a dorit, însă a preferat să rămână la Arad după ce conducerea clubului i-a propun un nou contract.

„Nu am fost chiar plecat. Am fost jucător liber, am așteptat oferte, a venit una și de la UTA, după un timp, și am ales să mă întorc. Am ales să fac asta deoarece m-am simțit bine aici, am fost respectat, oamenii m-au dorit și îmi doresc și eu ca în acest al treilea an la UTA să promovăm. Concurența este benefică la orice echipă. Am avut 11 goluri și zece pase de gol în sezonul precedent, mă știți, eu nu caut golul, eu pun mai presus interesul echipei, nu cine dă gol e important, contează ca noi la final să promovăm”, a mai declarat Marius Curtuiuș.

Utiștii pleacă de joi spre Târgoviște, acolo unde vineri vor mai efectua un antrenament înainte de primul joc oficial din noul sezon. Meciul e programat sâmbătă, de la ora 11:00.

Marius ANGHEL 03 Aug. 2017, 11:58 Campionat
Pe aceeași temă