Liderul Juventus, la al doilea semieșec consecutiv. Oprița: „Ideea cu promovarea a apărut dintr-o dată. Acum toată lumea se miră dacă facem un egal, chiar și pe la club”

Liderul Juventus, la al doilea semieșec consecutiv.** Oprița:
  • Daniel Oprița, antrenorul liderului Juventus, a pus pe seama ghinionului remiza cu CSM Râmnicu Vâlcea, a vorbit despre cum vede șansele la promovare și le transmite tuturor din club să nu se vadă deja în Liga 1.

 

Juventus a terminat la egalitate, 0-0, sâmbătă, pe teren propriu, în meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea, cu toate că în ultimele minute a jucat în superioritate numerică după eliminarea lui Cătălin Pârvulescu (86). Liderul Ligii 2 a profitat totuși de înfrângerea Brașovului la Clinceni și s-a distanțat la două puncte de a doua clasată.

Daniel Oprița pune al doilea semieșec consecutiv în campionat pe seama neșansei (runda trecută a remizat tot 0-0 la Târgoviște, cu Chindia), relaxării, dar și terenurilor proaste. „Sunt dezamăgit de rezultat, dar mulțumit de joc. Ne-am creat foare multe situații, dar n-am reușit să marcăm. Le pot reproșa jucătorilor doar că nu s-au concentrat în fața porții, pentru că am avut multe ocazii în ultimele două jocuri, dar nu am marcat. Poate e vorba și de o relaxare, după ce am marcat atât de multe goluri, poate cred că vine golul ușor, dar în ce privește atitudinea și dorința nu am ce să le reproșez. Mai sunt și terenurile din ce în ce mai grele, iar noi suntem o echipă care încercăm să construim, să pasăm, pe când echipele cu care jucăm se pun pe două linii și dacă nu marcăm repede e greu. Intervine și oboseala. Toate echipele joacă altfel cu echipa de pe primul loc. Am văzut și ultimul meci al celor de la Vâlcea și nu s-au dăruit ca la meciul cu noi”, este de părere Daniel Oprița.

Buhăescu (14), cap pe lângă după o centrare din corner, și Stoenac (20 și 29), prima dată în plasa laterală și apoi puțin pe lângă bara colțului scurt, au ratat cele mai mari ocazii de gol în prima repriză a meciului desfășurat pe stadionul din Colentina, în timp ce golul lui Chipirliu (41) a fost anulat pentru un fault în atac asupra lui Samson.

În partea secundă, Buhăescu (57), reluare cu capul din 8 metri peste poartă, Chipirliu (62), lovitură cu capul pe lângă bara din dreapta lui Căbuz, și Buhăescu (77), lob în bară după ce Căbuz a respins în față șutul lui Chipirliu din 15 metri, au trecut cel mai aproape de a înscrie în poarta Vâlcei. CSM-ului a fost și el pe punctul a de deschide scorul pe final de joc, însă Relu Stoian a respins salvator la călcâiul lui Florin Costea (85).

„Acum toată lumea se miră dacă facem un egal, chiar și pe la club”

Antrenorul liderului Juventus cere răbdare din partea conducătorilor și le amintește că promovarea nu este în obiectivul echipei. Tehnicianul consideră că meciurile cu contracandidate din Suceava, Mioveni și Brașov vor fi decisive în lupta pentru promovare. „Ideea cu promovarea a apărut dintr-o dată. Cine se gândea înainte că vom fi acolo? Acum toată lumea se miră dacă facem un egal, chiar și pe la club, dar noi n-am avut obiectiv promovarea. Eu îmi doream să fiu acolo sus, pentru că altfel nu veneam. Ne dorim. Întrebați la Satu Mare sau Sepsi. Credeți că ei nu se gândesc. Toți cei de acolo se gândesc. Acum e devreme să discutăm totuși despre promovare ca obiectiv. Să vedem până în iarnă ce se întâmplă . Avem meciuri foarte grele, cu Foresta, Mioveni și Brașov. Dacă le câștigăm pe acestea e clar că trebuie să devină promovarea, obiectivul nostru”, a spus Oprița pentru Liga2.ro.

După desfășurarea meciurilor de sâmbătă din etapa a 16-a a Ligii 2, Juventus București ocupă primul loc cu 36 de puncte, pe 2 este FC Brașov, cu 34 de puncte, iar Olimpia Satu Mare a urcat pe locul 3 cu 30 de puncte. CSM Râmnicu Vâlcea e tocmai pe locul 14, cu 17 puncte.

Etapa viitoare, Juventus București joacă la Suceava cu Foresta, iar CSM Râmnicu Vâlcea o întâlnește pe teren propriu pe Olimpia Satu Mare.

JUVENTUS BUCUREȘTI – CSM RÂMNICU VÂLCEA 0-0

R. Stoian – Al. Roșca (Fl. Cazan 46′), I. Morariu, Beța, Carabela, Băjenaru, Val. Dima, Val. Bărbulescu (cpt.), Buhăescu, Chipirliu, Stoenac (Dr. Florea 75′)
Rezerve neutilizate: Fila – Bustea, Al. Vasile, Mareș, Wallace,
Antrenor: Daniel Oprița

Căbuz – Ov. Mihai (Ad. Cârstea 46′), Ct. Pîrvulescu (cpt.), Bușu, Cr. Munteanu, Samson, C. Cristea, Oct. Vasile, Piscanu, C. Stoica (Fl. Costea 61′), Bg. Geanta (Ceapă 69′)
Rezerve neutilizate: Muțiu – Fl. Pîrvu, D. Stana, Bg. Popescu
Antrenor: Ionel Gane
Eliminat: Cătălin Pîrvulescu 86′ (cumul de cartonașe galbene)

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă