Laszlo Sepsi, complet dezamăgit de ceea ce a găsit în fotbalul românesc, la revenirea din Germania. „E trist să vezi astfel de lucruri. Am rămas în urmă”

Marius ANGHEL 15 Nov. 2018, 16:00 Campionat
Laszlo Sepsi, complet dezamăgit de ceea ce a găsit în fotbalul românesc, la revenirea din Germania.**

Revenit în România după experiența din Germania, de la Nurnberg, Laszlo Sepsi (31 de ani) e dezamăgit să vadă puțini spectatori la meciurile de fotbal. Adus pentru a pune umărul la promovarea lui „U” Cluj în Liga 1, fostul internațional e de părere că România a rămas în urmă cu investițiile, mai ales pe partea de tineret.

„În momentul când în România te duci pe stadion și vezi 300 de spectatori, e un lucru foarte trist. Ceea ce în Germania nu se întâmplă. Cel puțin la Nurnberg, unde am fost eu, am avut meciuri în care stadionul era plin. 45.000 de spectatori să ai în tribună la un meci din Liga a 2-a din Germania…. Nu știu în România când au fost ultima oară atâția oameni pe un stadion.

Se poate și la noi, doar că, din păcate, noi am rămas în urmă cu investițiile. Investiția în tineret, în centre de copii, în stadioane, în ceea ce înseamnă condiții pentru a face performanță. Și automat… a scăzut performanța, e normal să scadă și publicul. Uite, un lucru foarte pozitiv, ceea ce am văzut eu sezonul trecut și sezonul acesta, la Craiova. Un stadion nou a atras foarte mulți suporteri. S-a investit, s-a făcut o echipă competitivă și cred eu că acolo încep să devină normale”, a spus Laszlo Sepsi, pentru TelekomSport.

Laszlo Sepsi a fost legitimat în cariera sa la echipele: Gaz Metan Mediaș, Rennes, Gloria Bistrița, Benfica Lisabona, Racind Santander, Politehnica Timișoara, FCM Târgu Mureș, CFR Cluj, ASA Târgu Mureș și FC Nürnberg. Sepsi a jucat ultima dată în Germania, la Nurenberg, dar a bifat doar trei meciuri în sezonul în care echipa germană a promovat în prima ligă. 47 de meciuri a evoluat în total fostul internațional la formația unde a evoluat în ultimii trei ani. Cu Universitatea Cluj a semnat pe un sezon și a fost utilizat în nouă meciuri.

Marius ANGHEL 15 Nov. 2018, 16:00 Campionat
Pe aceeași temă