Juventus, învinsă în campionat după doi ani și patru luni. Oprița, nervos după eșecul cu UTA: „Ne-am dorit foarte mult victoria, dar nu s-a putut”

Marius ANGHEL 22 Apr. 2017, 18:15 Campionat

22 noiembrie 2014, atunci a fost ultima înfrângere înregistrată de Juventus pe teren propriu în campionat. Liderul actual al Ligii 2 evolua în urmă cu doi ani și patru luni în campionatul Ligii 3 și pierdea cu CS Tunari (0-2), dar și lupta pentru promovare cu Dunărea Călărași. Ulterior, Daniel Oprița a preluat echipa din cartierul Colentina, a dus un sezon întreg fără eșec, atât pe teren propriu, cât și în deplasare, și lua biletele pentru eșalonul secund în fața Deltei Dobrogea Tulcea. O altă remiză cu CS Tunari (1-1) și egalul din Liga 2 cu CSM Râmnicu Vâlcea (0-0) au fost, de pe 22 noiembrie 2014 și până astăzi, singurele sincope ale lui Juventus de pe teren propriu, în campionat. A trebuit să vină UTA Bătrâna Doamnă în Colentina pentru a învinge echipa lui Oprița, într-un joc în care arădenii aveau nevoie urgentă de victorie pentru a se menține în lupta pentru promovarea de pe locul 2. Și au obținut-o după o răsturnare de scor. Prima poziție este acontată de Juventus, care din vară va evolua în Liga 1.

În toată această perioadă de doi ani și patru luni, Juventus a pierdut totuși un meci oficial pe teren propriu, în acest sezon, dar în Cupa României. Se întâmpla pe 4 octombrie 2016, atunci când bucureștenii cedau în Colentina cu 0-2 în fața Academicii Clinceni și erau eliminați din competiție. În acest campionat, Juventus a pierdut două jocuri, dar în deplasare, 0-1 la Brașov și 0-1 la Mioveni, în rest, singurele sincope au fost remizele cu CSM Râmnicu Vâlcea (0-0, acasă), Sepsi OSK (0-0, deplasare) și Chindia (0-0, deplasare).

Revenind la meciul de astăzi, Juventus a pornit ca favorită certă în derby-ul cu UTA, a preluat conducerea din minutul 5 după golul din lovitură liberă al lui Liviu Băjenaru, a scăpat ca prin urechile acului la penalty-ul bătut pe lângă de Alin Gligor (34), însă a încasat apoi două goluri de la Marius Curtuiuș (45+1), respectiv Alin Gligor (48). Jucătorii lui Daniel Oprița au încercat apoi să obțină măcar un egal în fața arădenilor, însă nu au reușit.

La final de partidă, antrenorul Daniel Oprița era furios pe această înfrângere și nu a dorit să discute prea mult pe seama ei. „Noi ne-am dorit foarte mult victoria astăzi, dar, din păcate, nu s-a putut”, a spus antrenorul lui Juventus.

Fostul stelist a fost iritat atunci când a fost întrebat ce o să facă atunci când echipa va evolua în Liga 1, deoarece nu are licența necesară pentru a fi antrenor principal la Juventus. Oprița a mai spus și că echipa sa mai are până să fie promovată în prima ligă. „Nu mă întrebați de licența PRO, încă nu știu ce voi face. Despre stadion trebuie să vorbiți cu cei din conducere, nu cu mine. Aceste lucruri nu mă privesc. Eu pot să vorbesc despre jocul echipei. Încă nu suntem în Liga 1, mai avem meciuri de jucat”, a comentat Oprița, care, în acte, e antrenorul lui Juventus din acest an, fiindcă până de curând nu a avut licența A și era trecut pe foaia de arbitraj ca delegat sau director sportiv. Antrenor principal era Marin Barbu.

După înfrângerea de astăzi, din etapa a 30-a, Juventus rămâne cu 66 de puncte și are un avans considerabil față de a doua clasată, Sepsi OSK, de 12 puncte, și 13 față de UTA, care e pe locul 3. Bucureștenii joacă în următoarea etapă, intermediară, miercuri, de la ora 15:00, la Timișoara, cu ASU Poli.

Articol scris de Octavian VASILESCU
Foto: Alexandru DOBRE (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 22 Apr. 2017, 18:15 Campionat
Pe aceeași temă