Jucătorii și staff-ul de la Vâlcea, băgați în ședință după eșecul cu Olimpia. „Trebuie să batem Pâncota și Brașovul, altfel nu merităm să fim în play-off”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 21 Mar. 2016, 16:53 Campionat
Jucătorii și staff-ul de la Vâlcea, băgați în ședință după eșecul cu Olimpia.**

Cu doar un punct acumulat în ultimele patru etape, CSM Râmnicu Vâlcea a coborât din postura de lider, până pe locul 5 și are emoții mari pentru calificarea în play-off. Jocul slab al CSM-ului din deplasarea de sâmbătă de la Satu Mare, acolo unde Olimpia a câștigat cu 2-1, l-a determinat pe managerul Lucian Munteanu să țină duminică o ședință cu lotul și staff-ul tehnic. Managerul a ieșit încrezător de la discuțiile cu jucătorii, următoarele două jocuri, cu Pâncota (miercuri) și Brașov (sâmbătă) fiind aproape decisive pentru accederea în play-off.

„Trebuie să batem Pâncota și Brașovul, asta e clar. Dacă nu le batem, atunci nu merităm să fim în play-off. Eu sunt încrezător că o vom scoate la capăt și vom obține șase puncte în această săptămână, altfel s-a muncit degeaba până acum”, a spus Lucian Munteanu.

Conducerea clubului și-a făcut bine treaba, în limita posibilităților financiare și asigură salariile jucătorilor la zi, un fapt rar pentru eșalonul secund. În plus, datorită demersurilor repetate la Primăria Râmnicu Vâlcea, a obținut o suplimentare de buget consistentă.

Artizanul unei prime părți de campionat excelentă, antrenorul Alexandru Pelici este cel care a greșit flagrant în iarnă, când, după plecările celor mai buni jucători, Staicu și Tomozei, a refuzat cu îndârjire mai multe transferuri propuse de conducerea clubului. Tehnicianul a insistat doar pentru jucători cu care a mai lucrat în trecut și pe care îi consideră a avea caracter. Nici împărțirea lotului făcută în iarnă nu este una echilibrată, existând foarte multe soluții pentru postul de mijlocaș central și foarte puține opțiuni în atac și în flancurile apărării.

Pelici a abordat a doua parte a sezonului cu doar doi portari, împrumutând juniorii, iar accidentarea lui Dragoș Geantă și a condus la legitimarea veteranului Robert Tufiși. În plus, atuul echipei în prima parte a sezonului, apărarea are de suferit acum, datorită gafelor repetate ale portarului Călin Fildan.

Astfel, CSM a abordat a doua parte a sezonului cu un lot restâns, iar accidentările și suspendările inerente s-au simțit din plin. Alexandru Pelici nu are prea multe opțiuni nici pentru următorul joc, de miercuri, din Zăvoi, cu Pâncota. Avertizați cu galben la Satu Mare, doi jucători de bază, atacantul Costin Stoica și fundașul central Ionuț Stoica sunt suspendați pentru disputa cu Pâncota. În plus, Dragoș Geantă, Alexandru Ionescu și Kevin Trabalka sunt accidentați, în timp ce Rareș Cucui, refăcut după o lovitură la genunchi, și-a reluat de ieri antrenamentele cu mingea, dar este în urmă cu pregătirea. Se speră în recuperea lui Dragoș Firțulescu, care a suferit o entorsă în finalul jocului cu Mioveni.

„E supărare pentru că luăm goluri prin greșeli nepermise, greșeli individuale foarte mari, dar probabil asta înseamnă presiunea unui obiectiv. Din păcate nu am reușit nici astăzi să fructificăm pe de-o parte ocaziile pe care le-am avut, pe de altă parte să nu mai greșim și asta ne-a costat. Felicit Satu Mare pentru victorie și îi doresc mult succes în continuare și nouă nu ne rămâne decât să luptăm în continuare. Încă depidem de noi pentru că încă suntem în poziție de play-off și încercăm să ne atingem obiectivul, accederea în play-off. Nu-i reproșez nimic lui Fildan, nu doar el apără și joacă. Cu toții jucăm. Asta e fotbalul, jocul te pedepsește atunci când greșești și dacă nu ești corect și nu încerci să-și vezi lungul nasului, și aici mă refer la toți jucătorii, și ne credem mai mult decât ceea ce suntem ne pedepsește când ne e lumea mai dragă”, a spus după înfrângerea de la Satu Mare antrenorul Alexandru Pelici.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 21 Mar. 2016, 16:53 Campionat
Pe aceeași temă