„Jucători avem, echipă nu e”. Dunărea Călărași pierde și cu Juventus și e umbra clubului din sezonul trecut

Marius ANGHEL 26 Sep. 2016, 13:03 Campionat

Dunărea Călărași a încasat, duminică, a două înfrângere consecutivă în campionat, de această dată de la Juventus, echipă care a devenit liderul Ligii a 2-a după ce a bătut la Călărași cu scorul de 2-1, în timp ce Chindia a pierdut pe teren propriu cu CS Mioveni.

„Jucători avem, echipă nu e”, spunea un suporter al călărășenilor prezent la meciul disputat ieri la Călărași cu Juventus București în cadrul etapei a 9-a a Ligii 2. Dunărea a jucat bine până în minutul 30, atunci când Cezar Lungu a scăpat în poartă o minge șutată slab de Vasile Buhăescu de la aproape 30 metri. Până la finalul primei părți, călărășenii nu au pus în mare pericol poarta lui Relu Stoian, dar nici nu a cedat teren în fața adversarului. După pauză, Mihalcea face două schimbări, nu știm dacă inspirate sau nu.

Călărășenii rămân în 10 după eliminarea lui Silviu Ilie, iar oaspeții fac 2-0 în minutul 70 prin reușita lui George Călințaru. La un minut de la reluare, Ciocâlteu le dă speranțe călărășenilor, majorând diferența după o incursiune de zile mari, așa cum ar fi trebuit să joace de la început de când a venit la Dunărea.

Chiar și fără un jucător pe teren, după marcarea golului lui Ciocâlteu din minutul 71, echipa de pe malul Borcei joacă ceva mai bine și spre finalul partidei a fost aproape de egalare la șutul lui Mircea Ștefan. Până la urmă, Juventus obține cele trei puncte și devine liderul Ligii a 2-a cu 22 de puncte, în vreme ce Dunărea are jumătate din punctele adversarului în fața căruia tocmai a pierdut (11) și se duce pe locul 13, la două puncte de zona nisipurilor mișcătoare.

Dunărea, în cădere liberă

După nouă etape disputate până acum, Dunărea arată ca o echipă de pluton. Fiecare jucător joacă pentru el. Fotbaliști cu CV-uri de Liga 1 aduși la Călărași precum Silviu Ilie, Denis Dobra, Ciocâlteu, Licu sau Bogdan Șandru au dus Dunărea într-o situație neplăcută. E clar că nimic nu se mai poate ajunge la performanța de anul trecut. Dar ce este de făcut? Mihalcea nu prea mai are timp să-și facă anumite calcule. Echipa nu-l ajută, ba chiar îi clatină scaunul. „Bisericuțele” din vestiar îl vor face șomer. Conducerea clubului ar trebui să se gândească serios și la iarnă să facă o „reformă” pentru a salva echipa de la o eventuală retrogradare.

Pe teren nu CV-urile joacă. Fotbaliștii ar trebui să înțeleagă acest lucru și dacă au venit la Călărași să facă performanță atunci vor avea mult de muncă. Momentan sunt sub nivelul acestei ligi, iar vina le aparține în totalitate. Nu există dăruire sau ambiție pe teren. Poate mici tresăriri de orgoliu. Fotbalul se joacă în echipă, iar acest lucru nu există la Dunărea.

Etapa următoare, călărășenii se vor duce la Satu Mare. Un alt meci foarte important.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – JUVENTUS BUCUREȘTI          1-2
Ciocâlteu ’71 / Buhăescu ’30, Călințaru ’70

C. Lungu (cpt.) – Ibrian, Șandru, Bg. Panait, Sil. Ilie – Preoteasa (Sil. Matei ’84), Ciocâlteu – Licu (Bg. Danciu ’56), Dobra, Kanda (Țenea ’56) – M. Ștefan
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Dincă, D. Barna, Ov. Popescu
Antrenor: Adrian Mihalcea
Eliminat: Silviu Ilie ’64 (cumul de cartonașe galbene)

R. Stoian – Val. Dima, I. Morariu, Beța, Carabela – Val. Bărbulescu (cpt.), Mihăescu (Bustea ’39) – Chipirliu, Ilin (Mareș ’60), Al. Roșca (Călințaru ’66) – Buhăescu
Rezerve neutilizate: Brie – Fl. Cazan, R. Alecsandru, Stoenac
Antrenor: Daniel Oprița

Stadion: „Ion Comșa” (Călărași); Arbitru: Iulian Dima; Asistenți: Bogdan Velicu și Iulian Radu (toți din București).

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția)

Marius ANGHEL 26 Sep. 2016, 13:03 Campionat
Pe aceeași temă