Joc bun, dar doar egal! Mioveniul a remizat cu Olimpia și are emoții pentru menținerea locului secund

Marius ANGHEL 25 May. 2015, 17:48 Campionat

CS Mioveni a reușit doar o remiză, în partida de sâmbătă, de pe propriul teren, cu Olimpia Satu Mare, 2-2, deși meciul a fost dominat de la în­ce­put până la final de echipa galben-verde.

Având ca obiectiv ocuparea locului 2 la finalul sezonului, elevii lui Claudiu Niculescu au intrat hotărâți pe teren, forțând victoria încă de la început. No­rocul a fost însă de partea oas­peților, care în minutul 9 au des­chis scorul, la prima fază de poartă, o fază fixă de altfel, aceștia marcând prin Faur du­pă o lovitură liberă. Mazilu a fost foarte activ în prima parte a jocului pentru gazde și de la el a pornit și golul egalizator. Pe un contraatac, mingea de­ga­jată puternic de Popescu îi era destinată, însă portarul a șu­tat în fața lui la 25 metri, iar apoi, Galan a profitat de gafa goal­keeper-ului, șutând direct în poarta goală. Un minut mai târziu, fiind pe val, gazdele au marcat și golul doi, Mazilu centrîând bine în careu de pe dreapta, iar oaspeții respingând greșit până la Honciu.

Repriza întâi nu a mai consemnat nimic spec­taculos, iar începutul re­pri­zei secunde a fost din nou cu noroc pentru Olimpia. Ast­fel, la șase minute de la reluare, Mărkuș a apărut excelent pe dreapta, pe colțul lung și a tri­mis cu capul în plasă, pe lângă portarul Popescu. Momentul psihologic al partidei a avut loc un minut mai târziu, Ayza ratând cu poarta goală din 6 – 7 metri.

Până la final, Năstăsie a mai a­vut o ocazie mare, însă săt­mă­renii au scos mingea de pe li­nia porții, iar în ultimele minute de joc, Florescu, nou-intrat pe teren, a mai creat un pic de panică în careul advers.

După remiza cu Olimpia, CS Mioveni rămâne pe locul doi, dar acum la doar două puncte avans de locul 3, dar și cu gustul amar al unui meci pe care l-a dominat 90 de minute și în care oaspeții au ajuns de două ori în careul advers și au reușit să mar­che­ze de fiecare dată.

Tiberiu Csik: „Mioveniul merită în Liga 1”

Punctul obținut de Olimpia Satu Mare la Mioveni a fost unul mulțumitor pentru principalul oaspeților, Tiberiu Csik. Acesta a declarat, după meci, că spera chiar mai mult de la această partidă, după ce elevii săi au deschis scorul în minutul 9.

„Pentru noi a fost un ultim meci în deplasare și am încercat să scoatem cât mai mult din el. Am cam reușit ceea ce ne-am proprus, deși speram mai mult, așa cum începuse meciul. Este un punct bun pentru moralul nostru! Mioveniul, așa cum arată și cum este infrastructura, merită să joace în Liga 1. Felicit Primăria Mioveni și ar trebui ca și alte orașe să-i urmeze exemplul. Felicit, totodată, jucătorii mei pentru determinare. Au fost și momente când jucătorii au fost mai înrăiți, dar e joc de fotbal pînă la urmă. Din punctul nostru de vedere, rezultatul este echitabil. Din punctul de vedere al gazdelor, poate nu! Din păcate, cam așa am pierdut noi în fiecare deplasare, la greșeli de portar. Când am ajuns în play-off, jucătorii au mai lăsat din concentrare și n-a mai fost așa ca în sezonul regulat. Mă bucur de-asta foarte mult, că am reușit acest rezultat de egalitate. Cred că ar fi mai interesant să fie o singură serie, dar nu știu financiar cum s-ar descurca și cum ar face față multe cluburi. Și la noi sunt mici probleme, nu pot să ascund asta. E foarte greu cu jucătorii, după ce ajung la un anumit rezultat și un anumit obiectiv, au altă mentalitate. Nu se merită să se joace cu play-off și play-out, dar asta este situația”, a declarat după emci antrenorul oaspeților, Tiberiu Csik.

Mihai Olteanu: „Trebuia să câștigăm nu la un gol, ci la două – trei diferență”

Staff-ul tehnic al Mioveniului a fost dezamăgit de rezultatul înregistrat la finalul partidei cu Satu Mare, de sâmbătă. Antrenorul secund Mihai Olteanu a reclamat, după partidă, tragerile de timp ale sătmărenilor, spunând că este totuși un joc de fotbal și că jucătorii ar trebui să stea cât mai puțin pe jos ca să se tăvălească și să tragă de timp.

„Suntem nemulțumiți de rezultat. Cred că este un rezultat nefavorabil, ținând cont de aspectul jocului. Am dominat în proporție de 80 – 90% și am ratat foarte multe ocazii. Trebuia să câștigăm, nu la un gol, ci la două – trei diferență, după aspectul partidei. Dar am fost neatenți și am primit două goluri, la singurele lor apariții în careu. Suntem mulțumiți de atitudinea și dorința jucătorilor. Golurile au fost primite la o fază fixă, iar apoi pe un contraatac. Ei au ajuns în careu decât de două ori, în rest, noi am avut ocazii foarte mari, mingea a fost scoasă la una chiar de pe linia porții, la alta a fost bară… Trebuia să câștigăm, repet, la 2-3 goluri. În plus, Satu Mare a stat numai pe jos în acest meci, nu înțeleg… Trebuie să jucăm fotbal, nu să tragem de timp. Arbitrajul a fragmentat foarte mult jocul. După terminarea campionatului, se va face o analiză și, în funcție de obiectivul ce va fi stabilit, vom vedea și pe ce jucători ne bazăm. Mai sunt două meciuri și noi ne propunem să luăm toate cele șase puncte puse în joc, pentru a fi la final pe locul 2. În condițiile în care la anul se dorește promovarea, pot spune că există și un dezavanataj, pentru că avem niște juniori pe care i-am crescut 2-3 ani, iar acum trebuie să integrăm alți juniori. E greu… Cred că CS Mioveni a avut un sezon reușit… Astfel, dacă anul trecut am luptat în play-out, anul acesta am avut rezultate mult mai bune. Locul 2 e clar o creștere, la fel ca și jocul echipei. Sîntem singura formație care ne-am luptat de la egal la egal cu Timișoara, chiar dacă în meciurile directe ne-au învins de două ori”, a spus și Mihai Olteanu.

CS MIOVENI            2
OLIMPIA SATU MARE    2

M. Galan ”32, Honciu ”33 / Faur ”9, Mărkuș ”51

Oct. Popescu – Cip. Negoiță, Calvin, Cucui, Ed. Stoica – Al. Răuță (cpt.), M. Galan – V. Mazilu (A. Popa ”88), Honciu (Nilă ”65), Ayza – Năstăsie (Ed. Florescu ”84)
Rezerve neutilizate: Sima – Tirică, Neacșu, Biceanu
Antrenor: Claudiu Niculescu

Anca-Trip – Onicaș, Fl. Mureșan, Heil, D. Muntean – R. Rus (Ciul ”67), Villand, Faur (Cădar ”73) – Selagea, Mărkuș (Bîgiu ”80), Sălăgeanu (cpt.)
Rezerve neutilizate: Șuta – Ștef, Donca, Gulya
Antrenor: Tiberiu Csik

Stadion: Orășenesc (Mioveni); Spectatori: 500; Arbitru: Florin Costin Dan (Chirnogi); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Alexandra Theodora Apostu (Bacău); Jucătorul meciului: Victor Mazilu.

Articol scris de Silviu Mihai
Foto: Gazeta de Mioveni

Marius ANGHEL 25 May. 2015, 17:48 Campionat
Pe aceeași temă