Istoria coboară în iarbă la „Meciul campioanelor” dintre Ripensia și UTA. Biletele pentru jocul de miercuri se pun în vânzare marți. Galeria arădenilor e interesată de deplasare

Marius ANGHEL 06 Nov. 2017, 16:23 Campionat
Istoria coboară în iarbă la

UTA vine pentru a patra oară anul acesta la Timișoara, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, de data aceasta pentru meciul cu Ripensia. Partida are un aer boem, cu un ușor parfum interbelic pentru nostalgicii suporteri. Nici timișorenii, aflați pe locul 9, dar la trei puncte de locul 16, nici arădenii, clasați pe locul 13 în Liga a 2-a, nu trec prin perioade excelente și fiecare speră la o victorie pentru o relansare în clasament. Sub organizarea timișorenilor, jocul e promovat sub sloganul „Meciul campioanelor”, cu trimite directă la istoria celor două formații.

Din informațiile Liga2.ro, cei de la Ripensia ar fi dorit să gazduiască jocul în Ciarda Roșie, dar Jandarmeria a refuzat, deoarece arena din cartierul din sud-estul Timișoarei nu asigură condițiile de securitate, întrucât tribuna e foarte aproape de teren. În aceste condiții, clubul timișorean a închiriat arena „Dan Păltinișanu”, la costuri de peste 7.000 de lei. De asemenea, ripensiștii au închiriat și instalația de publicitate cu afișaj electronic deținută de cei de la ACS Poli. Din informațiile de până la această oră, pentru publicul larg se va deschide doar Tribuna 1, iar oaspeții vor sta la Peluza Nord.

Luni, clubul timișorean a anunțat și punerea în vânzare a biletelor.

Tichete la preț de 10 lei. Arădenii fac deplasarea cu autocarul

Ripensia vinde bilete la același preț de 10 lei, ca în Ciarda Roșie. Tichetele se pot procura de marți dimineața de la sediul clubului, de la hotel Casa de la Rosa, situat pe calea Urseni nr 16 B. De asemenea, în ziua meciului bilete se vor găsi la stadion de la ora 17:00.

Arădenii vor cumpăra bilete prin Suporter Club UTA. Asociația ultrașilor arădeni organizează o deplasare cu autocarul, cu plecare miercuri de la ora 16:30 de la stadionul aflat în construcție din Arad.

Cele două echipe au împreună zece titluri

Dacă pornim de la premisa ca deși nu a existat continuitate, Ripensia are palmaresul clubului din perioada interbelică, iar la UTA, palmaresul a fost dat de suporteri clubului fondat de Alexandru Meszar, cele două formații au zece titluri de campioană a României.

UTA, campioana provinciei, are șase astfel de trofee, iar Ripensia, patru. Pe afiș apar doi timișoreni legendari. Ștefan Dobay, fotbalistul născut în Dumbrăvița și care a debutat la Ripensia în 1930, și Iosif Petschovschi, timișoreanul care a jucat și la Chinezul, dar și la UTA.

Ripensia are 19 puncte după 15 etape, iar UTA, 17. Meciul se va juca miercuri, de la ora 19:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu” și e transmis de DigiSport.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 06 Nov. 2017, 16:23 Campionat
Pe aceeași temă