Invincibilă și fără gol primit pe teren propriu, Farul pornește ca favorită cu „U” Cluj. Ianis Zicu: „Noi suntem mai răniți decât clujenii.” Hordouan vrea revanșa

Marius ANGHEL 15 Oct. 2019, 17:23 Campionat

Revenită la Constanța după un nou meci pierdut în deplasare (1-2 la Viitorul Pandurii), unde în acest sezon nu a reușit să câștige, Farul speră, în schimb, să își continue seria de rezultate pozitive obținute pe teren propriu. Echipa antrenată de Ianis Zicu o întâlnește miercuri, de la ora 15:00, pe Universitatea Cluj, formație care vine după surprinzătorul 1-1 înregistrat pe terenul ultimele clasate Sportul Snagov.

Ianis Zicu: „Avem o inconstanță foarte mare între meciurile de acasă și cele din deplasare”

Farul nu a primit gol pe teren propriu în acest campionat, are trei de 1-0 (cu Călărași, Ripensia și Snagov), un 2-0 (cu Csikszereda) și un 0-0 (cu Petrolul) și vrea să își continue seria rezultatelor pozitive și cu „U” Cluj, o dezamăgire a acestui sezon în care își propusese să promoveze. Ianis Zicu e de părere însă că Farul e mai rămită decât Universitatea după desfășurarea ultimei etape din Liga 2.

„Un meci frumos, în care se întâlnesc două echipe de tradiție din fotbalul românesc, cu aproape 100 de ani de tradiție fiecare. Sper ca oamenii să fie mulțumiți de ceea ce vor vedea pe teren și constănțenii să plece fericiți de la stadion, după o victorie a echipei noastre.

Noi suntem mai răniți decât clujenii, pentru că venim după o înfrângere. Ei au aceste rezultate, un început de sezon foarte slab, dar sunt aproape de mijlocul clasamentului. Au jucători cu experiență foarte mare, chiar dacă sunt unele probleme în cadrul grupului și vestiarul nu este în cele mai bune relații, și pot oricând să aibă o evoluție foarte bună și să rezolve o partidă.

Noi trebuie să fim mult mai determinați, mult mai hotărâți, în momentul în care intrăm pe teren să avem mult mai mare încredere, să jucăm așa cum trebuie să o facem, să respectăm cu toții ceea ce încercăm să punem în aplicare la antrenament. Dacă vom face aceste lucruri, sunt convins că putem câștiga meciul. Eu îmi doresc foarte mult să câștigăm, nu mă gândesc să fac niciun record de genul fără gol primit acasă. În momentul în care echipa reușește să câștige fără să primească gol, suntem mulțumiți, dar nu vreau să ne gândim la acest aspect, ci să obținem cele trei puncte și să legăm victoriile. Până acum nu am reușit, avem o inconstanță foarte mare între meciurile de acasă și cele din deplasare”, a spus Zicu la conferința de presă.

Denis Hordouan își întâlnește fosta echipă: „Mi-aș dori o revanșă”

Despre jocul cu „U” Cluj a vorbit și mijlocașul Denis Hordouan (20 de ani), ajuns la Farul chiar după ce Universitatea a renunțat în vară la serviciile sale. Acesta a avut 12 prezențe și un gol în sezonul trecut la clujeni, iar acum își dorește o răzbunare.

„Este un meci greu, pentru că au un lot bun, jucători cu experiență, dar jucăm acasă și încercăm să câștigăm, așa cum am făcut-o și până acum. Mi-aș dori o revanșă în fața clujenilor, pentru că am jucat acolo. Suntem un grup tânăr, avem o echipă bună, dar trebuie să scoatem rezultate positive și în deplasare”, a spus Hordouan, care are șapte meciuri la Farul, însă în toate a intrat din postura de rezervă.

Tot de la „U” Cluj a fost împrumutat de Farul și Răzvan Greu, însă mijlocașul de 24 de ani nu va juca împotriva echipei de care e legat contractual, deoarece are o clauză în această privință.

Înaintea desfășurării etapei a 12-a, Farul ocupă locul 10, cu 15 puncte adunare în 11 meciuri, în timp ce „U” Cluj e pe poziția a 13-a, cu 12 puncte adunate în zece jocuri. Meciul dintre Farul și „U” Cluj are loc miercuri, de la ora 15:00, la Constanța, pe stadionul „Gheorghe Hagi”.

Întreaga conferință de presă o poți urmări mai jos:

Foto și video: FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 15 Oct. 2019, 17:23 Campionat
Pe aceeași temă