INTERVIU | Daniel Celea, fundașul Mioveniului, visează la promovare. „Obiectivul nu a fost la început acesta, dar, acum, ar trebui să ne gândim și la acest aspect”

Marius ANGHEL 20 Sep. 2018, 16:21 Campionat

Adus în această vară de la Pandurii, Daniel Celea (23 de ani) a confirmat rapid la CS Mioveni. În actualul campionat al Ligii 2, fundașul a fost folosit integralist de antrenorul Iordan Eftimie, ba, mai mult, a dat și un gol, acum trei etape, în partida de acasă cu Metaloglobus, câștigată cu 5-0.

După un sezon bun pe care l-a avut la Pandurii, Celea a acceptat provocarea de a semna la CS Mioveni, o echipă unde și-a propus să crească în joc și să atragă atenția unor cluburi din Liga 1. Jucătorul originar din Braloștița, din Dolj, crede chiar că Mioveniul are puterea în acest sezon să promoveze.

În ultima partidă, Mioveniul a trecut la limită de Energeticianul (2-1), un meci în care oaspeții puteau, ei, deschide scorul, iar pe final puteau egala. Cum s-a văzut partida de pe teren?
A fost un meci foarte greu și foarte important, totodată, pentru noi. O partidă disputată cu multe ocazii. Noi, am avut și puțin noroc în unele momente… Per total, am făcut un joc bun și importante sunt cele trei puncte câștigate cu o echipă foarte bună.

Ai fost titular în toate meciurile jucate până acum în campionat. Cum apreciezi jocul și evoluția Mioveniului?
Avem un început de sezon bun, trecem printr-o perioadă foarte bună și avem patru victorii la rând. A fost, atunci, la început, un pic mai greu în deplasări, dar acum avem o perioadă bună, cu un joc foarte bun, drept dovadă și clasarea în primele 4.

Cum apreciezi evoluțiile tale de până acum?
Eu zic că este loc mereu de mai bine. Cred că am avut evoluții constante până acum. Important este să cresc de la meci la meci și să îmi ajut echipa cu jocul meu, să facem puncte împreună. Însă, repet, mereu este loc de mai bine. Am avut și acel gol cu Metaloglobus și îmi doresc să mai dau și altele. Când am venit la Mioveni, obiectivul meu a fost să joc, să ajung titular. Veneam după un retur foarte bun cu Pandurii, eram în creștere, și gândul era să joc bine.

Ce așteptări ai de la tine în perioada următoare?
Eu îmi doresc să mă pregătesc foarte bine și să joc cât mai mult, iar pe viitor să fac pasul spre Liga 1, pentru că acesta este obiectivul fiecăruia, să joace cât mai sus. Și de ce nu, să joc cu CS Mioveni în Liga 1. În actuala ediție, de la locul 10 în sus, orice echipă se poate bate la promovare. Obiectivul nu a fost la început să promovăm, dar, acum, cu aceste rezultate bune, ar trebui să ne gândim și la acest aspect.

Dar de la echipă?
După ultimele rezultate, toată lumea are așteptări mai mari de la noi. Și noi la fel! Avem o serie foarte bună de meciuri și sperăm să mergem din victorie în victorie, să fim sus în clasament. Avem rezultate bune, iar dacă ne vom pregăti la fel ca până acum și vom fi modești ne va merge în continuare bine.

Sâmbătă, echipa joacă în deplasare, la Timișoara, cu ASU Poli. Cum vezi meciul?
Va fi o deplasare foarte grea. Întâlnim o echipă foarte bună, care are ca atu propriul teren. ASU este o echipă masivă, care stă bine în teren, dar noi mergem să câștigăm. Avem valoarea necesară pentru acest lucru, să câștigăm acest meci. Suntem încrezători în noi!

În Cupă, Mioveniul va întâlni un adversar de Liga a 3-a, Sporting Liești. Consideră că ați avut noroc la tragerea la sorți, cum vezi meciul?
Nu cunoaștem foarte multe despre adversari, știm doar că ne așteaptă o nouă deplasare lungă, în condițiile în care de-abia ne întoarcem de la Timișoara. Cu siguranță va fi un meci greu, la doar câteva zile după meciul de campionat. Ne dorim să mergem mai departe și tratăm meciul cu maximă seriozitate.

În cariera sa, pe lângă Pandurii, Daniel Celea a mai trecut pe la ACSO Filiași, Sporting Roșiori și UTA. În Liga 1, fundașul nu a apucat să joace pentru gorjeni, fiind doar rezervă în câteva rânduri.

După șapte etape, CS Mioveni noua echipă a lui Celea, ocupă locul 4, cu 15 puncte, cu trei mai puțin decât liderul Academica Clinceni și două față de Sportul Snagov, ocupantele primelor două poziții promovabile.

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: Oazi Design pentru Sport

Marius ANGHEL 20 Sep. 2018, 16:21 Campionat
Pe aceeași temă